(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Rybíz alá brusinky
Potřebné ingredience
1 kg rybízu, 1/4l vody, 1/4l octa, 650g cukru písek, 1,5 dcl vody, skořice, hřebíček
Postup přípravy
1/4l vody s octem uvedeme do varu,přebraný rybíz tím přelijeme a hned zcedíme. 1,5 dcl vody a cukr dáme do hrnce, přivedeme k varu. Až se cukr rozpustí, přidáme rybíz a koření. Vaříme 10 min. Horké plníme do sklenic a otočime na víčko. Chutná to opravdu jako brusinky a ke svíčkové omáčce to nemá chybu:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lemulka
(upraveno)
28. 6. 2011, 16:55
Mám přesně tenhle recept, něco mi zželírovalo něco ne.....Zkusím dát asi méně vody, kterou budu přidávat. Někde jsem četla jen 1/2 dcl, ne 1,5dcl...Tak uvidím.
peke
(upraveno)
24. 7. 2011, 10:14
@lemulka
Možná záleží na rybízu Třeba mu chybí sluníčko.... Jinak na funkci to určitě nemá vliv Ať se vám příště podaří
3korka
(upraveno)
22. 7. 2010, 12:40
Můžu se zeptat jen jakou konzistenci to má na konci po vychladnutí jestli je to tekuté či husté
peke
(upraveno)
7. 8. 2010, 13:35
@3korka
Dobrý den, prostě to zrosolovatí. Někdy se stane, že nahoře je trochu tekuté, ale jinak je to jako džem. A ve spíži to vydrží, dokud to nesníte. Výborné na svíčkovou
kapi01
(upraveno)
1. 8. 2009, 15:42
jo jo tohle jsem dělávala ,jenže jsem stratila někde recept.Takže děkujííííí jdu trhat rybíz. pa pa hezké léto
peke
(upraveno)
4. 9. 2009, 8:36
@kapi01
To jsem ráda, že jsem vám udělala takovou radost.
Nikulka
(upraveno)
19. 7. 2009, 17:06
Ahojky, mám rybíz mražený, může se použít i ten? A taky prosím poradit jakou skořici jestli celou nebo mletou a kolik hřebíčku? děkuji za odpověď Živa
peke
(upraveno)
4. 9. 2009, 8:35
@Nikulka
Omluvám se za pozdní odpověď, počítač byl měsíc v opravě. Skořici celou a hřebíčku pár asi jako na jablečný kompot. asi vám to teď nebude moc platné. Jedině byste použila ten mražený, ale musíte ho nechat rozmrazit, jinak vám ten nálev nenasákne do rybízu. Hodně štěstí
JANA308
(upraveno)
14. 7. 2009, 21:22
taky dělám ,supr náhražka,která se ani nepozná