Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Rybíz jako brusinky Moc dobré

0.0
Rybíz jako brusinky Moc dobré

Potřebné ingredience

Rybíz, vodu, ocet, cukr, skořici a hřebíček

Postup přípravy

Na 1kg rybízu 1/4l vody a 1/4l octa-Tímto rybíz propláchneme a necháme okapat.
Do kastrolu dáme 1dcl vody, 65dkg cukru několik hřebíčků celou skořici a 10minut povaříme. Rybíz dáme do skleniček já dávám od přesnídavek. Zalijeme teplým nálevem zavíčkujem a zavaříme 3/4hodiny. U nás jsou oblíbene lepší než kupované brusinky. A ke svíčkové nejlepší MŇAMKA. Vyzkoušejte a doporučuji

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 2. 8. 2017, 12:03
(Y)
nikaela 28. 6. 2011, 22:07
Dobrý večer,chtěla jsem se optat,proč se to proplachuje tím octem.Chtěla jsem si to zítra udělat a stále váhám děkují.
lemulka 28. 6. 2011, 16:49
Dobrý den, dělám také, ale někdy mi to ve sklenicích zželíruje (což máme rádi) a někdy ne, zůstává to tekuté. Jak je to u tohoto receptu? Děkuji lenka V.
Irka.M 20. 3. 2009, 12:01
(Y) (Y) (Y)Mohu doporučit děláme ho taky a je moooc výborný.Už si nedokážeme svíčkovou bez brusinek představit (L)
domenica 11. 7. 2008, 18:05
Prosím Vás a co je ten nálev? :))) Jsem asi natvrdlá.... Dík moc :)))
neto 12. 7. 2008, 22:40
@domenica dcl vody a ten cukr s hřebíčkem Radka
Juchanka 20. 6. 2008, 10:06
(Y) (Y) (Y)dělám taky, ale rybíz rovnou povařím s cukrem a plním do sklenic, pak víčkem dolů,jako u marmelád...dělám toho ohromné množství a dávm do velkýchskleni, skleničku od přesnídavky by se u nás nevyplatilo ani otvirat ;-) ;-) ;-)přidávám je k dušeménu hovězímu, do zálivky na salát s grilovaným sýrem, k paštice, k pečenému kuřeti, ke svíčkové a ke všem jídlům ze zvěřiny... ;-) ;-) ;-) všem opravdu doporučuji (Y) (Y) (Y)
lalela 20. 6. 2008, 9:32
jééééé (hello) tohle děláme taky a je to |:o)
brundice 20. 6. 2008, 6:27
Tak tenhle recept,jsem vyloženě potřebovala!!!! ;-)Dělala to moje babička a já nevím recept a měla jsem to děsně ráda ke svíčkové,hned jak budu moct,tak někomu oškubu keř s rybízem :-Dještě jednou díky!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (radost)
neto 20. 6. 2008, 9:05
@brundice Moje babička má asi 6keříků a nechce to kdyby jste bydlila blízko tak by jste si to mohla otrhat :-) :-) Jsou opravdu dobré. Manžel říká že jsou lepší než normalní brusinky (pl) (pl) (flower)
brundice 20. 6. 2008, 9:34
@neto Jé to by bylo super,ale je to od Nás k Vám dost z ruky,prubnu někoho z příbuzných,třeba mají ...a dají ;-)
Karelia 20. 6. 2008, 0:31
Dělám každý rok, ale navíc přidávám rum (Y)
neto 20. 6. 2008, 9:06
@Karelia A jak to chutná je to lepší??? *-) *-) *-) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie