(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Rybíz jako brusinky Moc dobré
Potřebné ingredience
Rybíz, vodu, ocet, cukr, skořici a hřebíček
Postup přípravy
Na 1kg rybízu 1/4l vody a 1/4l octa-Tímto rybíz propláchneme a necháme okapat.
Do kastrolu dáme 1dcl vody, 65dkg cukru několik hřebíčků celou skořici a 10minut povaříme. Rybíz dáme do skleniček já dávám od přesnídavek. Zalijeme teplým nálevem zavíčkujem a zavaříme 3/4hodiny. U nás jsou oblíbene lepší než kupované brusinky. A ke svíčkové nejlepší MŇAMKA. Vyzkoušejte a doporučuji
Do kastrolu dáme 1dcl vody, 65dkg cukru několik hřebíčků celou skořici a 10minut povaříme. Rybíz dáme do skleniček já dávám od přesnídavek. Zalijeme teplým nálevem zavíčkujem a zavaříme 3/4hodiny. U nás jsou oblíbene lepší než kupované brusinky. A ke svíčkové nejlepší MŇAMKA. Vyzkoušejte a doporučuji
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
2. 8. 2017, 12:03
nikaela
(upraveno)
28. 6. 2011, 22:07
Dobrý večer,chtěla jsem se optat,proč se to proplachuje tím octem.Chtěla jsem si to zítra udělat a stále váhám děkují.
lemulka
(upraveno)
28. 6. 2011, 16:49
Dobrý den, dělám také, ale někdy mi to ve sklenicích zželíruje (což máme rádi) a někdy ne, zůstává to tekuté. Jak je to u tohoto receptu? Děkuji lenka V.
Irka.M
(upraveno)
20. 3. 2009, 12:01
Mohu doporučit děláme ho taky a je moooc výborný.Už si nedokážeme svíčkovou bez brusinek představit
domenica
(upraveno)
11. 7. 2008, 18:05
Prosím Vás a co je ten nálev? )) Jsem asi natvrdlá.... Dík moc ))
neto
(upraveno)
12. 7. 2008, 22:40
@domenica
dcl vody a ten cukr s hřebíčkem Radka
Juchanka
(upraveno)
20. 6. 2008, 10:06
dělám taky, ale rybíz rovnou povařím s cukrem a plním do sklenic, pak víčkem dolů,jako u marmelád...dělám toho ohromné množství a dávm do velkýchskleni, skleničku od přesnídavky by se u nás nevyplatilo ani otvirat přidávám je k dušeménu hovězímu, do zálivky na salát s grilovaným sýrem, k paštice, k pečenému kuřeti, ke svíčkové a ke všem jídlům ze zvěřiny... všem opravdu doporučuji
lalela
(upraveno)
20. 6. 2008, 9:32
jééééé tohle děláme taky a je to
brundice
(upraveno)
20. 6. 2008, 6:27
Tak tenhle recept,jsem vyloženě potřebovala!!!! Dělala to moje babička a já nevím recept a měla jsem to děsně ráda ke svíčkové,hned jak budu moct,tak někomu oškubu keř s rybízem ještě jednou díky!!!
neto
(upraveno)
20. 6. 2008, 9:05
@brundice
Moje babička má asi 6keříků a nechce to kdyby jste bydlila blízko tak by jste si to mohla otrhat Jsou opravdu dobré. Manžel říká že jsou lepší než normalní brusinky
brundice
(upraveno)
20. 6. 2008, 9:34
@neto
Jé to by bylo super,ale je to od Nás k Vám dost z ruky,prubnu někoho z příbuzných,třeba mají ...a dají
Karelia
(upraveno)
20. 6. 2008, 0:31
Dělám každý rok, ale navíc přidávám rum
neto
(upraveno)
20. 6. 2008, 9:06
@Karelia
A jak to chutná je to lepší???