Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Trhané vepřové z krkovičky nebo plece

Trhané vepřové z krkovičky nebo plece

Potřebné ingredience

1 -1,5 kg krkovice, může být i s kostí, dá se i z plece vcelku - směs koření: 1 lžíce pepře, drceného kmínu, soli, po dvou lžících uzené papriky a třtinového cukru - 1-2 dcl vody - cibule, česnek (ty nemusí být)

Postup přípravy

den předem maso potřít ze všech stran směsí koření, kterou jsme si smíchali v misce. dáme do chladu. v den D zapneme troubu na 130 stupňů. dáme maso do nádoby na pečení, která má…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Indické butter chicken - máslové kuře

Indické butter chicken - máslové kuře

Potřebné ingredience

500 g kuřecích prsou * směs koření: 1 lžička mletého koriandru * 1/2 lžičky papriky, 2 lžičky garam masala, sůl * 2 plechovky krájených rajčat (nebo 500 ml rajčatové passaty, ne protlak!) * 4 stroužky česneku * kousek čerstvého zázvoru (asi 30 g) * 4 lžičky bílého jogurtu * 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky * 1/2 lžičky kurkumy*** * sůl * 200 m šlehačky * centimetrový plátek másla

Postup přípravy

připravíme směs koření a kuřecí maso nakrájíme na větší kostky (asi jako na guláš, tj. 3*3 cm) a ve směsi ho obalíme - nejlíp v sáčku protřepat. Do hrnce dáme rajčata, česnek,…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Meruňkový koláč s tvarohem

Meruňkový koláč s tvarohem

Potřebné ingredience

Z časopisu Albert Na těsto 250 g hl. mouky , 170g másla, 140 g cukru, 1 vejce, 1/2 prdopeč, 1 lžička skořice, dle potřeby mléko Na náplň 2 tvarohy, 2 vejce, 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku, kůra z půlky citronu, vanilkový cukr a 100g cukru. 500g meruněk

Postup přípravy

Uděláme vláčné těsto a přesuneme do kulaté formy. 15 minut předpečeme na 180 stupňů.
Mezitím smícháme suroviny na náplň a dáme na předpečený korpus, poklademe čtrvrtkami…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
těstoviny s kuřecím masem a bazalkou

těstoviny s kuřecím masem a bazalkou

Potřebné ingredience

2 kuřecí prsa * 1 cibule * 2 str. česneku * 6 ks žampiony * 2 dcl bílého vína * sůl. pepř * smetana na vaření * bazalka sušená nebo čerstvá * těstoviny penne * parmazán - na 4 porce

Postup přípravy

cibulku, česnek opéct, přidat sušenou bazalku cca 1 lžičku, žampiony a kuřecí maso. potom podusit na bílém víně, až se skoro odpaří. osolit, opepřit, zalít smetanou, dle potřeby…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Krůtí ragú na víně

Krůtí ragú na víně

Potřebné ingredience

750 g krůtího masa (prsa, stehna) * anglická slanina cca 4 plátky * 1 velká cibule * 2 stroužky česneku * velká mrkev * řapíkatý celer - dva stonky * 300 ml drůbežího vývaru * 150 ml červeného vína * sůl, pepř, majoránka, tymián, bobkový list

Postup přípravy

je to v podstatě obdoba hovězího po burgundsku.:-)
maso opečeme na tuku (olej) a dáme stranou. na troše oleje osmažíme nakrájenou anglickou a necháme zesklovatět drobně…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
bulgur s kuřecím masem a zeleninou

bulgur s kuřecím masem a zeleninou

Potřebné ingredience

2 hrnky bulguru * 4 hrnky horké vody * 1/2 pórku * 2 červené papriky * kari * vegeta * sojová omáčka * kuřecí maso dle chuti (prsa, stehno, opečené, grilované) * 1 zakysaná smetana

Postup přípravy

bulgur vaříme 15 minut v osolené vodě (místo soli se může dát půl kostky kuřecího bujonu). na pánvi opečeme maso, přidáme papriku, pórek, koření dle chuti a nakonec zakysanou…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
krůtí maso na kari s jablky

krůtí maso na kari s jablky

Potřebné ingredience

800 g krůtí maso ze stehna * 1 velká cibule * 300 ml kuřecího vývaru (kostka) * 3 jablka pokrájená na menší kousky * 1 smetana na vaření * 1 lžička kari * 1 lžička sladké papriky * kousek chilli nebo trošku pálivé papriky (možno vynechat) * sůl, pepř, máslo, olej, mouka či hotová jíška

Postup přípravy

na másle s olejem osmažíme cibuli, přidáme maso, které opečeme ze všech stran. zasypeme kari a paprikou,, zalijeme vývarem a dusíme cca 30 minut doměkka. potom zalijeme smetanou…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Avokádový tatarák

Avokádový tatarák

Potřebné ingredience

1 avokádo * 1/2 červené cibule * lžíce kaparů * lžíce sušená rajčata v oleji, příp. pesto * sůl, pepř, citron**** tousty

Postup přípravy

Všechny ingredience nakrájet nadrobno, zakapat citronem, osolit, opepřit. Dle chuti možno přidat bylinky, např. plocholistou petržel
Množství je na 8 toustů
Recept je…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Luštěniny (dhál) po indicku

Luštěniny (dhál) po indicku

Potřebné ingredience

250 g jakýchkoli luštěnin * voda * po lžičce kurkuma, zázvor čerstvý (nebo sušený - toho stačí míň), garam masala, mletá paprika (i pálivá), koriandr (mletý i čerstvý - ten pak na ozdobu) * rajčata (i v plechovce) * pár zrníček římského kmínu * cibule * česnek (dle chuti, min. dva stroužky) * kuřecí vývar (kostka) * sůl, pepř

Postup přípravy

podobný recept zde je z čočky, dají se ale použít jakékoli luštěniny a v libovolných kombinacích - sója, mungo, fazole, čočka červená, zelená i hnědá, cizrna - liší se jen v době…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pikantní fazolový salát s hovězím masem

Pikantní fazolový salát s hovězím masem

Potřebné ingredience

zbytek hovězího (cca 200 g) nebo hovězí šunka * 1 červená cibule * 2 plechovky fazolí - z toho jedny bílé v chilli omáčce * 3 kyselé okurky * rajčata nebo rajský protlak * sůl, pepř, lžíce cukru * pro fajnšmekry feferonka

Postup přípravy

fazole slijeme, přidáme ostatní ingredience pokrájené nadrobno, pokud nemáte rajčata, dejte 2 lžíce rajského protlaku.
nechat odležet aspoň tři hodiny v lednici.
ze i v…

Zobrazit více...

Kategorie