Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Trhané vepřové z krkovičky nebo plece

0.0
Trhané vepřové z krkovičky nebo plece

Potřebné ingredience

1 -1,5 kg krkovice, může být i s kostí, dá se i z plece vcelku - směs koření: 1 lžíce pepře, drceného kmínu, soli, po dvou lžících uzené papriky a třtinového cukru - 1-2 dcl vody - cibule, česnek (ty nemusí být)

Postup přípravy

den předem maso potřít ze všech stran směsí koření, kterou jsme si smíchali v misce. dáme do chladu.
v den D zapneme troubu na 130 stupňů. dáme maso do nádoby na pečení, která má i poklici (ohnivzdorná mísa, pekáč, hrnec, příp. nádobu překryjeme alobalem), podlijeme vodou, dáme okolo nakrájenou cibuli a česnek, ještě osolíme, přikryjeme a pečeme 6-8 hodin dle váhy masa, 6 hodin je minimum.
Pokud spěcháme, pečeme 3 hodiny na 170 stupňů.
Maso po upečení necháme odpočinout, vidličkou oddělíme od sebe a vrátíme do výpeku nebo v jiné nádobě výpekem zalijeme.
podáváme dle chuti, např. s houskou jako hamburger (hořčice, kyselá okurka, salát, rajče).

recept je ze serveru receptypanicuby.cz

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hantonie 24. 2. 2020, 6:24
asi hloupá otázka..... můžu dát místo třtinového cukru med? *-) *-) Chci udělat hambáče s tímto masíčkem na oslavu mých narozek
evicela 24. 2. 2020, 15:40
@hantonie ano můžete s klidem

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie