Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Vepřové kostky (nebo plátky) na paprice

0.0
Vepřové kostky (nebo plátky) na paprice

Potřebné ingredience

1/2kg vepřového masa (používám obvykle plecko), 1 větší cibule, zhruba 3-4 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička hladké mouky, zhruba 1 dcl smetany (10% - z nějakého důvodu je smetana do kávy o něco chutnější než smetana na vaření se stejnými procenty tuku), sůl, pepř, olej

Postup přípravy

1/ Maso nakrájet na kostky (nebo plátky), osolit, opepřit.
2/ Cibulku jemně pokrájet.
3/ V hrnci na plotně rozehřát olej a na něm osmahnout cibulku až dohněda.
4/ Přidat maso a obdělat ze všech stran. Teprve potom posypat paprikou, jen krátce zasmahnout a hned zalít horkou vodou tak, aby maso bylo ponořené a abyste měli dostatek omáčky. (Paprika nesmí zhořknout, proto je dobré sypat ji na maso a zasmahnout skutečně jen velmi rychle.)
5/ Maso nechat dusit doměkka, potom si v hrníčku asi v centimetru vody rozmíchat lžičku hladké mouky a toto nalít do omáčky. Nechat dalších 15 minut provařit.
6/ Ohřát smetanu a přilít ji do omáčky, ještě držet pár minut na hranici varu.
7/ Nakonec dochutit omáčku solí.

Pozn: Za nejlepší přílohu považuju těstoviny nebo krupicové noky (viz. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=98693&user=300863). :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie