(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Vepřová krkovička na medu

Potřebné ingredience
Pro čtyřčlenou rodinu: 4 silnější plátky krkovičky,grilovací koření s česnekem od Vitany,máslo,med,kousíček sádla
Příloha: Červené zelí,cukr na dochucení
Příloha II.-houskový knedlík
Postup přípravy
Maso naklepeme z obou stran,posypeme grilovacím koření s česnekem (již tak prodávají). Do pekáče s poklicí(já mám skleněný od Simaxu),dáme silnější hobliny másla,pokryjeme s nimi celý pekáč. Na máslo dáme připravenou okořeněnou krkovičku,na ní dáme slabší hoblinky másla,stačí na každý kousek jednu a slabší hoblinku sádla. Pokud jsme maso rozmrazili,tak přidáme i krev z masa. Přikryjeme poklicí a pečeme v troubě tak cca hodinu při teplotě 160°-170°C .
Mezi tím si připravíme zelí: do kastrolu dáme olej a necháme ho rozpálit. Vložíme na něj sterilované červené zelí a necháme přikryté podusit tak 20 minut. Když je kysané,tak přidáme cukr krystal či krupici (dle chuti).
Knedlíky: podle Vás,já jsem nakrájela o ohřála kupovaný,vrátili jsme se z nákupu až kolem 12:00 :)
Pokračování přípravy masa: Ke konci pečení maso potřeme z vrchní strany medem a necháme ještě tak 15 minut péct (já jsem to nechala ve vypllé horké troubě).
A nakonec to hlavní: Připravíme si talíře a sevírujeme. Přeji dobrou chuť. Masíčko je šťavnaté a velice dobré.
Mezi tím si připravíme zelí: do kastrolu dáme olej a necháme ho rozpálit. Vložíme na něj sterilované červené zelí a necháme přikryté podusit tak 20 minut. Když je kysané,tak přidáme cukr krystal či krupici (dle chuti).
Knedlíky: podle Vás,já jsem nakrájela o ohřála kupovaný,vrátili jsme se z nákupu až kolem 12:00 :)
Pokračování přípravy masa: Ke konci pečení maso potřeme z vrchní strany medem a necháme ještě tak 15 minut péct (já jsem to nechala ve vypllé horké troubě).
A nakonec to hlavní: Připravíme si talíře a sevírujeme. Přeji dobrou chuť. Masíčko je šťavnaté a velice dobré.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Cherry111
(upraveno)
27. 7. 2009, 12:32
Tak jsem tuto dobrotu dělala na chalupě o víkendu pro nás a tchyni s tchánem a nečekaně přišli i sousedi. Tak teda ostudu jsem si fakt netrhla a bylo to vynikající!!!!!!!Moc děkuju za receptík a už i tchňa ho chtěla.

nahlásit

Dermajetics
(upraveno)
12. 7. 2009, 12:36
Vypadá to dosti jedle
Ukládám si a taky vyzkoušíme







nahlásit
klient
(upraveno)
12. 7. 2009, 12:23
Na tento recept musím pouze říci - bezkonkureční. Něco tak dobrého, jsem již dlouho nejedla i manžel, který je na jídlo spíš konzervativní a nemá rád novoty , řekl , zařaď to jídelníčku. Kam se na to hrabe vepřo-knedlo-zelo, já ho teda moc nemusím. Má to zvlaštní chuť , ale vynikající. Díky moc za tento recept.
. Včera jsem hledala co udělat z krkovice a našla jsem tento recept, který je bez práce a vynikající.










nahlásit