Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Krkovička na zelí

0.0
Krkovička na zelí

Potřebné ingredience

250g kysaného zelí, menší cibuli, 500g krkovičky, kousek slaniny, 1dl vody, olej, sůl, pepř.

Postup přípravy

Kyselé zelí propláchneme a překrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme krátce na oleji, přidáme slaninu, po chvíli zelí, osolíme, podlejeme vodou, podusíme 10min. a vypnem. Krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na oleji. Zejí rozložíme na pekáč, na něj dáme maso, zalijeme výpekem z masa a dáme péct do trouby. Pečeme zhruba 40min. na 190°C.
Příloha: různé brambory - já nakrájela na silné kolečka oškrobané brambory, osolila, rozložila na vymazaný olejem plech, posypala drceným kmínem, pekla stejně jak maso. Přeji dobrou chuť

Plátky krkovičky restující se

Orestované zelí se slaninou a cibulí rozložené na pekáči

Maso rozložené na zelí

Upečené

Hotové

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

moncaull 18. 5. 2012, 10:42
:-) dobrý nápad děkuji právě dělám (L) voní to moc dobře :-) Monika
huha 5. 2. 2013, 0:35
@moncaull Děkuji (L) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie