Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Vepřové na zelenině

0.0
Vepřové na zelenině

Potřebné ingredience

500g vepřového masa na kostky (já měla plecko) 60g zauzené slaniny 1 paprika bílá (slovenská) 2 rajčata 3 cibule 5 stroužků česneku 1 malá plechovka krájených žampionů 2 lžíce oleje 1 a půl lžičky zdravita(podravka)+jsem 1 lžičkou úplně na konci dochutila. 2 lžičky maggi sůl pepř hladká mouka na zauštění(nebo jíška)

Postup přípravy

Maso jsem nakrájela na kostky, cibuli oloupala a nakrájela na půlměsíčky, zauzenou slaninu na kostičky, česnek na plátky, papriku na proužky, rajče na kostky, žampiony jsem si slila a dala do misky.
Do kastrolu jsem dala dvě lžíce oleje, rozpálila ho a dala osmahnout kostičky zauzené slaniny asi tak minutku a míchala jsem, potom jsem dala cibuli na půlměsíčky, kterou jsem nechala za občasného promíchnutí zesklovatět.Na to jsem dala maso na kostky trochu osolila, opepřila a míchla jsem, aby se maso zatáhlo.Přidala jsem česnek na plátky a nechala 3 minuty dělat, bez pokličky.Poté jsem přidala žampiony, papriku, rajče a 1 a půl lžičky zdravity, podlila horkou vodou a nechla dusit pod pokličkou do změknutí masa.Byla to asi 1 hodina + - 10 minut.
Pak jsem zahustila moukou rozkvrdlanou ve vodě a ještě 1 minutku povařila.Dochutila 2 lžičkama maggi a 1 lžičkou zdravity.

Tak a tady je už hotový jídlo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie