Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
Karbanátky s cibulovou omáčkou

Karbanátky s cibulovou omáčkou

Potřebné ingredience

Karbanátky: mleté maso, trochu strouhanky, vajíčko, cibulku na jemno nakrájenou, majoránku, sůl, pepř, hořčici, kousek nastrouhaného sýra (eidam) Omáčka: 2 střední cibule, lžice hořčice, sůl, pepř, hl. mouka na zahuštění

Postup přípravy

Maso smícháme s ostatníma surovinama, ochutíme. Karbanátky osmažíme na oleji, dáme stranou a na tom samém oleji osmažíme do hněda cibulku, přidáme karbanátky, zalijeme trochou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gulášová polévka s mletým masem

Gulášová polévka s mletým masem

Potřebné ingredience

250g mletého vepřového masa, 3 střední brambory, 1 cibule, trochu oleje, hl. mouka na zahuštění, vývar, sůl, pepř, česnek, majoránka, červená sladká paprika(skoro celý pytlík), drcený kmín, kdo má rád, tak chilli

Postup přípravy

Cibulku osmažíme na oleji, přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme papriku, která nesmí zhořknout, takže rychle zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, necháme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Znojemská omáčka

Znojemská omáčka

Potřebné ingredience

400g vepřového masa, 1 cibule, olej, 2 vajíčka, 2 kyselé okurky, 2 párky, 2 mrkve, hořčici (1-2 lžice), drcený kmín, sůl, pepř, trochu oleje, hl. mouku na zahuštění, vývar

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli osmažíme do hněda, přidáme kousky masa a zprudka osmažíme, ochutíme solí, pepřem, trochou drceného kmínu, hořčicí a podlijeme vývarem. Necháme dusit cca hodinku,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hustá brokolicovo mrkvová polévka bez smetany! vynikající :)

Hustá brokolicovo mrkvová polévka bez smetany!…

Potřebné ingredience

malá hlavička brokolice, 3 mrkve, tav. sýr (2 trojúhelníčky), máslo, sůl, pepř

Postup přípravy

Tato polévka je opravdu rychlá, zdravá a vynikající!
Uvaříme si brokolici, na másle osmažíme nastrouhanou mrkev.
Do malého hrnce dáme růžičky uvařené brokolice, osmaženou…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené špagety s mletým masem - velice jednoduchá a chutná varianta

Zapečené špagety s mletým masem - velice jednoduchá a…

Potřebné ingredience

cca 5 porcí (zapékací mísa): balíček špaget, 250g mletého masa (může být i 500g) - záleží na vás jak moc masové máte rádi, 1 cibule, rajčatový protlak, kečup, sýr na posypání, sůl, pepř, česnek, majoránka

Postup přípravy

Cibuli a maso osmažíme, přidáme kečup, rajčatový protlak, ochutíme.

Směs zamícháme s uvařenýma špagetama, dáme do zapékací mísy, kterou vymažeme máslem, posypeme sýrem a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí na smetaně se žampiony

Kuřecí na smetaně se žampiony

Potřebné ingredience

kuřecí maso, cibule, žampiony, smetana, sůl, pepř, gril.koření

Postup přípravy

Kuřecí maso okořeníme, zprudka osmažíme, dáme stranou, na té samé pánvi osmažíme cibulku, žampiony, vrátíme maso, zalijeme smetanou, necháme povařit.

Doporučuji s…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Čína z vepřového masa

Čína z vepřového masa

Potřebné ingredience

vepřové maso, pórek, červená paprika, oříšky, koření na čínu, solamyl, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Maso, zeleninu nakrájíme, osmažíme na oleji, přidáme oříšky, ochutíme, podlijeme vodou, přidáme solamyl a necháme dusit, aby bylo maso měkké. (nejlepší je si ho naložit alespoň 2h…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Gnocchi se šunkou a sýrovou omáčkou

Gnocchi se šunkou a sýrovou omáčkou

Potřebné ingredience

Gnocchi, šunka, cibule, niva, mléko, sůl, pepř, hl.mouka

Postup přípravy

Gnocchi připravíme dle návodu, osmažíme cibuli, šunku, zalijeme mlékem, rozpustíme nivu, ochutíme a případně zahustíme hl. moukou.

Zdobíme třeba pórkem.

Je to…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolový "guláš" - rychlovka k večeři

Fazolový "guláš" - rychlovka k večeři

Potřebné ingredience

2 porce: 2x fazole v konzervě, já kupuji světlé v kečupovém nálevu a tmavé ve slaném nálevu, který vyliju, cibule, párek (klobása), kečup, sůl, pepř, majoránka, česnek, chili, olej, chléb

Postup přípravy

Osmažíme cibuli, párek, přidáme fazole, kečup a vodu dle potřeby, ochutíme, necháme trochu provařit a rychlovka je na světě!

Podáváme s chlebem. Ten prostě nesmí chybět!:)

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí guláš - můj první zvěřinový a výborný!:)

Kančí guláš - můj první zvěřinový a výborný!:)

Potřebné ingredience

500g kančího masa, 4 cibule, kousek slaniny, mletá paprika sladká, pálivá, sůl, pepř, majoránka, drcený kmín, vývar, hl. mouka, trochu červeného vína, olej (sádlo)

Postup přípravy

Maso, cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky. Na oleji smažíme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu. Cibulku osmažíme do hněda (až trochu spálíme), přidáme maso, krátce osmahneme,…

Zobrazit více...

Kategorie