Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Margot muffiny

Margot muffiny

Potřebné ingredience

2 ks vejce * 200 ml smetana ke šlehání * 1 balíček vanikový cukr * 1 ks čokoláda Margot * mléko dle potřeby (cca 1,5 dcl) * 1 balíček prášek do pečiva * 2 sklenky polohrubá mouka *100 ml rostlinný olej *1 sklenka cukr krystal

Postup přípravy

Je zde hodně receptů na buchtu margot, ale tento je ze všech vyzkoušených nejjemnější a dá se využít i na muffiny

vejce s cukry vyšleháme, přidáme smetanu, olej, prdopeč,…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát z chřestu

Salát z chřestu

Potřebné ingredience

Chřest bílý nebo zelený * plátky švarcvaldské šunky * žampiony nebo hlíva * sušená rajčata v oleji (stačí i hotové pesto) * česnek * hrášek mražený nebo sterilovaný * jarní cibulka * zakysaná smetana

Postup přípravy

Připravíme se chřest a povaříme (návody se liší dle druhu, např. Na kuchynelidlu cz) v osolené vodě s citr. Šťávou.
Na trošce oleje osmahnout nakrájenou šunku, přidat houby a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Dva saláty z červené řepy

Dva saláty z červené řepy

Potřebné ingredience

Předvařená červená řepa (lidl, penny, albert) a dále viz postup

Postup přípravy

Smíchat nakrájenou červenou řepu, lžíci medu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžičky balsamica, pepř, ledový salát, mrkev, kozí sýr (nebo mozzarellu), vlašské…

Zobrazit více...
DORTY
Světlý piškotový dort s vanilkovým krémem a mléčným marcipánem

Světlý piškotový dort s vanilkovým krémem a mléčným…

Potřebné ingredience

Korpus: 10 vajec * 10 lžic cukru * 5 lžic oleje * 11 lžic polohrubé mouky * 1 lžička prášku do pečiva * kůra z citronu krém: 3 vanilkové pudinky * 750 ml mléka * 3 lžíce cukru * 3 vanilkové cukry * 1,5 másla * 180 g hery máslové (nebo stelly) * rum - meruňková marmeláda s trochou rumu a promazání - na potah marcipán bez dřiny od Zdenky R., je tady v receptech (750 g moučkového cukru* 375 g sušeného mléka * 3 lžíce kukuřičného sirupu * 1,5 lžíce mandlového aroma * 4 lžíce oleje * 4 lžíce vody)

Postup přípravy

korpus: bílky ušleháme s trochou soli téměř dotuha, zašleháme 5 lžic cukru, poté po jednom přidat žloutky a dalších 5 lžic cukru (dělám ručním šlehačem ve velké kovové míse).…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
mexický kukuřičný salát

mexický kukuřičný salát

Potřebné ingredience

cca 400 g kukuřice mražené * 1 lžíce másla* 1/2 červené papriky * malá červená cibule * 1 stroužek česneku * chilli (může být i práškové, příp. vynechat) * koriandr nať (nebo hladkolistá petržel a trošku mletého koriandru) * 2 lžíce majonézy * 100g balkánského sýra * trochu citronové nebo limetkové šťávy (nemusí být) * * sůl, pepř

Postup přípravy

na oleji či másle (máslo je lepší) smažíme 10 minut kukuřici. do ještě teplé dáme nadrobno krájenou cibuli a prolisovaný česnek, papriku nebo chilli. po zchladnutí (nemusí být…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Retro vlašák, feferonkový a párkový salát

Retro vlašák, feferonkový a párkový salát

Potřebné ingredience

Suroviny na cca půl kila vlašského salátu: 120g šunkového salámu vcelku (ne jiný!) * 2 větší brambory uvařené ve slupce (cca 200g) * 2 střední sterilované okurky * 3 lžíce sterilovaného hrášku * 3 lžíce vařené mrkve a 2 lžíce vařeného celeru (nebo sterilované) * 100g majonézy * lžička worchesteru * lžíce plnotučné hořčice * lžíce octa * lžička cukru * sůl * pepř

Postup přípravy

Uvařené brambory ještě zatepla oloupat a nechat vychladnout. Potom nakrájet na malé kostičky, salám na nudličky, okurky na malé kostičky. Promíchat se zeleninou, osolit, opepřit.…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík v pórkovém kastrolu

Králík v pórkovém kastrolu

Potřebné ingredience

1 rpzporcovaný králík * 3 lžíe mouky * olej * 1 velká cibule nadrobno * 200 ml bílého vína * sůl a pepř * bobkový list * tymián * 400 ml drůbežího vývaru (i z kostky, např. Natur) * řapík celeru * 4 mrkve pokrájené na špalíky * 2 pórky (bílá část) na špalíky * zelená petrželka

Postup přípravy

další recept vhodný i na mraženého králíka. Z kuchařky amerických receptů.
porce králíka obalit v mouce a opéct v pánvi. maso dát stranou a ve výpeku opéct cibuli, přilít víno,…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík Braillon s hořčicí

Králík Braillon s hořčicí

Potřebné ingredience

Králík * dijonská hořčice * sůl, pepř, po lžičce tymián a rozmarýn * anglická slanina * 300 ml bílého vína * 200ml šlehačky

Postup přípravy

Jedná se o francouzský recept, trochu upravený. Hledala jsem recept, který by byl vhodný i pro mraženého králíka, přece jen čerstvý má trochu jinou chuť.
Troubu předehřejte na…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí játra s rukolou

Kuřecí játra s rukolou

Potřebné ingredience

500 g kuřecích jater + 1 červená cibule + balzamikový ocet nebo červený vinný + 2 lžíce javorového sirupu nebo medu + sůl pepř++ rukola (půl balíčku) či jiný salát jako příloha (rukola je ale k tomu nejlepší)

Postup přípravy

játra omyjeme, zbavíme blan, dle vaší preference můžete i pokrájet na menší kousky, a na olivovém oleji opečete ze všech stran, cca 4 minuty, společně s cibulí pokrájenou na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
mrkvový dort s krémem mascarpone

mrkvový dort s krémem mascarpone

Potřebné ingredience

3 hrnky najemno strouhané mrkve * 2 hrnky polohrubé mouky * 1 hrnek hnědého cukru * 1 hrnek oleje * 4 vejce * 1 lžička vanilkového extraktu * 2 lžíce bílého jogurtu * šťáva z půlky pomeranče * 1 lžička skořice* 1 lžička prášku do pečiva * 2 lžičky sody * špetka soli * 2 hrsti sekaných vlašských ořechů Krém: 33% šlehačka, 250 g mascarpone, 1 lžička strouhané pomerančové kůry, 100 g palouček nebo lučina (nebo jiný krémový sýr, v případě největší nouze i pomazánkové máslo bez příchuti), moučkový cukr dle chuti

Postup přípravy

vejce ušlehat s cukrem do pěny, přidat extrakt, olej a postupně zašlehat sypké ingredience. troubu předehřát na 175 stupňů. Formu na dort 22 cm průměr vystlat dno pečicím papírem …

Zobrazit více...

Kategorie