Jogurtová bábovka s citronem
Potřebné ingredience
300 g hladké (špaldové nebo půl na půl) mouky, 4 velká vejce, cca 220 g (třinového) cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 300 g bílého jogurtu, 1 a 1/2 prášku do pečiva, 150 ml oleje, kůra z 1 citronu a 5 kapek citron.oleje (nemusí být). Možno přidat rozinky. Olej, kokos nebo mouka na vymazání formy.
Postup přípravy
Velmi jednoduchý postup: vše déle šlehat ve větší míse, až vznike hladká směs. Používam robot. Těsto je poměrně řídké. Nakonec vsypu pár rozinek. Naleju do formy, kterou jsem…
Kávová brioška z remosky
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky, 3 g sušeného droždí, 70 g cukru krupice, 110 g sýra mascarpone, 60 ml kávy (espresso nebo moka), 60 ml vlažného mléka, moučkový cukr nebo čokoláda + čokoládové hoblinky na závěrečné dozdobení
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Nejprve si připravit espresso nebo…
Jahodovo-kokosový moučník z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 50 g cukru krupice, 1 vejce, 25 g rozpuštěného másla, 130 g jahodového podmáslí, 50 g strouhaného kokosu, 80 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, malá špetka sody, 200 g jahod; * NA OZDOBU: několik čerstvých jahod, 50 g čokolády na vaření, kousek másla
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 22 cm.
Jahody do těsta pokrájet na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti plodů),…
Pouťové koláče z Chodska
Potřebné ingredience
5 vajec, 250 g cukru, 250 g másla, 250 ml mléka, 2 kostičky droždí, 250 ml šlehačky, 2 lžičky soli, 1000 g hladké mouky
Postup přípravy
Z teplého mléka, droždí a trochy cukru připravíme kvásek.
Vejce, cukr a máslo utřeme. Pak přidáme vzešlý kvásek a ostatní suroviny. Zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout.
Crostata
Potřebné ingredience
115g studeného másla, 60g podmáslí, 1 - 2 lžíce rumu, 120g hladké mouky, 1/2 lžíce cukru, 2 lžíce kukuřičné mouky, sůl. Náplň: 400g jahod, šťáva z 1/2 citrónu, 1 lžíce cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, jahodový džem. Na potření: 1 vejce. Cukr na posypání
Postup přípravy
Polovinu másla nahrubo nastrouhat, druhou část nakrájet na malé kostičky. Obě misky s máslem dát na 15-20 min. do mrazáku. V jiné míse smícháme mouky, cukr a sůl a dáme také do…
Bílkové ořechové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 7 bílků, 140 g cukru krupice, 140 g nastrouhaných ořechů, 70 g polohrubé mouky. Krém: 250 g mascarpone, 250 ml smetany 33%, 1 PL cukru moučka, 3 PL nutelly. Dále: trochu strouhaného kokosu a čokolády.
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme ořechy s moukou. Těsto natřeme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme.
Z vychladlého korpusu…
Třešňový moučník z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 100 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, malá špetka soli, 80 g změklého másla, 130 g cukru krupice, 2 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu, 130 g řeckého jogurtu, 200 g třešní; * POLEVA: 40 g plátků mandlí, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžíce rozpuštěného másla; * GLAZURA: 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, ½ lžičky vanilkového extraktu, 1 lžíce mléka
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,2 l (tady konkrétně je forma Silikomart Saturn), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Třešně vypeckovat a pokrájet na poloviny…
Ovocný z remosky
Potřebné ingredience
200 g cukru, 3 vejce,100 g hladké mouky, 50 g špaldové mouky, 50 g mandlové mouky, 1-2 lžičky vanilkového extraktu, 50 g másla, 100 g podmáslí, ½ balíčku prášku do pečiva, 100-150 g drobného ovoce (borůvky, rybíz, maliny, ostružiny...), moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Vejce + cukr vyšlehat do pěny.
Přidat…
Nepečená smetanová pochoutka
Potřebné ingredience
Krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 250 ml smetany 33 %, cukr moučka dle chuti, 4 želatinové plátky. Dále: 1 balení cukrářských piškotů, 50 g hořké čokolády, trochu mléka (nebo rumu), asi 5 jahod.
Postup přípravy
Formu na biskupský chlebíček vyložíme papírem na pečení (nejdřív ustřihneme 2 proužky papíru na krátké strany, pak vyložíme delší strany spolu se dnem formy).
Tvaroh,…
Celozrnný perník
Potřebné ingredience
3 vejce, 50g oleje, 100g cukru, 1/2 PP, skořice, perníkové koření, 150g celozrnné pšeničné mouky, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 75g mléka. Poleva: citrónová šťáva, cukr moučka
Postup přípravy
Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej. Poté přimícháme mouku s kořením, PP a kakaem. Nakonec vmícháme sníh. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30min. Po vychladnutí…