Zobrazit přihlášovací formulář
HOUBY
Smažené plněné bedle

Smažené plněné bedle

Potřebné ingredience

bedle jedlé\r\nšunka\r\nplátkový sýr\r\nsůl\r\nmletý kmín\r\ntrojobal > mouka, vejce, strouhanka\r\nolej na smažení

Postup přípravy

Očištěné bedle podle velikosti rozřízneme na 1/2, menší hlavičky necháme v celku. Jemně osolím, posypu mletým kmínem, na půlku bedle dám plátek sýra, šunky a přiklopím druhou…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ihned měkké vánoční perníčky

Ihned měkké vánoční perníčky

Potřebné ingredience

650 g hladké mouky T650 !!!, 250 g cukr moučka, 10 g jedlé sody, 4 celá vejce, 50 g másla (jemně povoleno v mikr. troubě, 100 g medu (jemně povoleno v mikr. troubě), 1 lžička skořice - vrchovatá, 1 lžička peník. koření - vrchovatá, kůra z jednoho citronu

Postup přípravy

před pečením nutno potřít vodou!!!!!!!!!!!

všechno smíchat - udělat těsto. Med i máslo dám jemně rozpustit do mikrovlnky. hotové těsto musí být pevné, nelepivé. dám do…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Halušky z Tupes

Halušky z Tupes

Potřebné ingredience

500 g brambor, 200-250 g hladké mouky, 150-200 g hrubé mouky, 2 vrchovaté lžíce škrobu,5 vajec, hrst zelených natí (libeček,petržel,pažitka), sůl\r\n150-200 g brynzy, 1 kysaná smetana, 1 hlavička česneku (podle chuti), sůl, pepř

Postup přípravy

Brambory jemně naškrabat, osolit dle chuti (cca 2 lžičky soli), přidat drobně nasekané natě, mouky dát podle hustoty samotného těsta.\r\nTěsto dáváme haluškovačem do vřící osolené…

Zobrazit více...
POLÉVKY
SUŠENÉ NATĚ NA ZIMU

SUŠENÉ NATĚ NA ZIMU

Potřebné ingredience

Zeleninové natě - petrželová, celerová, libeček, pórková nať

Postup přípravy

Zeleninové natě omýt, hrubě nakrájet nebo natrhat, dát do sušičky. Po usušení dáme natě do mixeru - rozmixujeme, přes cedník osejeme od hrubých částí. Dáme do suché sklenice.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
VONIČKY DO POLÉVKY NA ZIMU

VONIČKY DO POLÉVKY NA ZIMU

Potřebné ingredience

zeleninové natě - petrželová nať, cibulová nať, libeček, celerová nať, nepoužitá nať z pórku + režný provázek

Postup přípravy

Natě omyjeme, rozdělíme do snopečků a režnou nití pevně svážeme. Dáme do sáčků a zamrazíme na zimu.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Roláda s tvarohovo-ostružinovou náplní

Roláda s tvarohovo-ostružinovou náplní

Potřebné ingredience

těsto na dvě rolády: 5 vajec, 100 g cukru, 2 balíčky vanilkového pudinku, 2 lžíce solamilu, kůra z jednoho citronu. náplň: 2 tvarohy, 1 kysaná smetana, cca 4 dcl pyré z ostružin (malin, jahod....), 2 balíčky želatiny, cukr dle chuti

Postup přípravy

Bílky ušlehat s cukrem. Do vyšlehaných bílků přidáme žloutky, citronovou kůru, vanilkový pudink, solamil. Hmotu nalijeme na pečící papír, který lehce potřeme olejem nebo máslem.…

Zobrazit více...

Kategorie