Smažené plněné bedle
Potřebné ingredience
bedle jedlé\r\nšunka\r\nplátkový sýr\r\nsůl\r\nmletý kmín\r\ntrojobal > mouka, vejce, strouhanka\r\nolej na smažení
Postup přípravy
Očištěné bedle podle velikosti rozřízneme na 1/2, menší hlavičky necháme v celku. Jemně osolím, posypu mletým kmínem, na půlku bedle dám plátek sýra, šunky a přiklopím druhou…
Ihned měkké vánoční perníčky
Potřebné ingredience
650 g hladké mouky T650 !!!, 250 g cukr moučka, 10 g jedlé sody, 4 celá vejce, 50 g másla (jemně povoleno v mikr. troubě, 100 g medu (jemně povoleno v mikr. troubě), 1 lžička skořice - vrchovatá, 1 lžička peník. koření - vrchovatá, kůra z jednoho citronu
Postup přípravy
před pečením nutno potřít vodou!!!!!!!!!!!
všechno smíchat - udělat těsto. Med i máslo dám jemně rozpustit do mikrovlnky. hotové těsto musí být pevné, nelepivé. dám do…
Halušky z Tupes
Potřebné ingredience
500 g brambor, 200-250 g hladké mouky, 150-200 g hrubé mouky, 2 vrchovaté lžíce škrobu,5 vajec, hrst zelených natí (libeček,petržel,pažitka), sůl\r\n150-200 g brynzy, 1 kysaná smetana, 1 hlavička česneku (podle chuti), sůl, pepř
Postup přípravy
Brambory jemně naškrabat, osolit dle chuti (cca 2 lžičky soli), přidat drobně nasekané natě, mouky dát podle hustoty samotného těsta.\r\nTěsto dáváme haluškovačem do vřící osolené…
SUŠENÉ NATĚ NA ZIMU
Potřebné ingredience
Zeleninové natě - petrželová, celerová, libeček, pórková nať
Postup přípravy
Zeleninové natě omýt, hrubě nakrájet nebo natrhat, dát do sušičky. Po usušení dáme natě do mixeru - rozmixujeme, přes cedník osejeme od hrubých částí. Dáme do suché sklenice.…
VONIČKY DO POLÉVKY NA ZIMU
Potřebné ingredience
zeleninové natě - petrželová nať, cibulová nať, libeček, celerová nať, nepoužitá nať z pórku + režný provázek
Postup přípravy
Natě omyjeme, rozdělíme do snopečků a režnou nití pevně svážeme. Dáme do sáčků a zamrazíme na zimu.
Roláda s tvarohovo-ostružinovou náplní
Potřebné ingredience
těsto na dvě rolády: 5 vajec, 100 g cukru, 2 balíčky vanilkového pudinku, 2 lžíce solamilu, kůra z jednoho citronu. náplň: 2 tvarohy, 1 kysaná smetana, cca 4 dcl pyré z ostružin (malin, jahod....), 2 balíčky želatiny, cukr dle chuti
Postup přípravy
Bílky ušlehat s cukrem. Do vyšlehaných bílků přidáme žloutky, citronovou kůru, vanilkový pudink, solamil. Hmotu nalijeme na pečící papír, který lehce potřeme olejem nebo máslem.…