Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 104 návštěvníků)

Ihned měkké vánoční perníčky

0.0
Ihned měkké vánoční perníčky

Potřebné ingredience

650 g hladké mouky T650 !!!, 250 g cukr moučka, 10 g jedlé sody, 4 celá vejce, 50 g másla (jemně povoleno v mikr. troubě, 100 g medu (jemně povoleno v mikr. troubě), 1 lžička skořice - vrchovatá, 1 lžička peník. koření - vrchovatá, kůra z jednoho citronu

Postup přípravy

před pečením nutno potřít vodou!!!!!!!!!!!

všechno smíchat - udělat těsto. Med i máslo dám jemně rozpustit do mikrovlnky. hotové těsto musí být pevné, nelepivé. dám do sáčku a nechám do dalšího dne odpočinout........ale vydrží v lednici v pohodě týden, 14 dní.z tohoto množství je cca 3,5-4 plechy perníčků. těsto vyválím na cca 4-5 mm. dám na plech s pečícím papírem - dost se nafouknou - tak raději víc od sebe. před pečením - všechny perníčky potřeme vodou!!!!!!!!!!!!!!!!! Pečeme cca 5 min -na190°C (nutno se dívat - každá trouba peče jinak - třeba zeslabit a dopéct.po vytažení z trouby hned potřít žloutkem smíchaným s troškou vody.Perníčky jsou ihned měkké a u nás dlouho nevydrží...... pečeme je už cca 5 let.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nicoll123 18. 12. 2014, 14:30
tak jsem zvědavá, právě jsem dodělala těsto :) jen bylo hodně suché, drolilo se, nechtělo se pořádně spojit. co se spojilo dala jsem do lednice zbytek do koše :) :-)
petromila2 21. 12. 2014, 17:43
@Nicoll123 opravdu? tak to se mi nikdy nestalo :-o :-o to mě mrzí!
Modrá666 14. 12. 2014, 9:02
Ej jak vidím med do mikrovlnky ..no ,ale ono se to dobre v medu stejně pak zničí při 190 v troubě , že *-) Prosim mužete sem přidat recept na zdobicí polevu :-$
Aliga 16. 12. 2014, 14:25
@Modrá666 delam tyto pernicky jsou |:o) |:o) |:o) a s polevou se neparam :) kupuji kralovskou glazuru http://www.hospodynkam.cz/kralovska-glazura-100g
petromila2 14. 12. 2014, 10:34
@Modrá666 Hedvi, já vím, není to "košer" , ale dávám to tam do jedné mističky s máslem, dám to na nejmenší výkon a nechat to jen "povolit" kvůli dobrému zpracování. A polevu....... 10 ml bílku 4 vrchovaté lžičky cukr moučka - alespoň 4-5 x přesít přes jemné čajové sítko trošku citr. šťávy 1 lžička škrobu třeme ručně - ale tu konzistenci už musíte odhadnout sama :-) :-)
petromila2 12. 12. 2014, 21:06
NUTNO POTŘÍT PŘED PEČENÍM VODOU!!!!!!
annahej 14. 12. 2014, 13:53
@petromila2 Zajímalo by mě nač ta voda? Aby byly lesklejší či hladší? Mám podobný recept, jen tam mám 80dkg mouky, 25dkg Stelly a 8 lžic medu ostatní je stejné, jen koření si melu sama a nepotírám to žádnou vodou, až potom tím vajíčkem a jsou opravdu úžasné :-)
petromila2 14. 12. 2014, 16:14
@annahej recept jsem dostala od od 80-leté paní, která je pekla celý život. já mám pocit, že ta voda je tam možná proti vysušení, protože perníky se pečou opravdu rychle.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie