Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Křupavé bramborové krokety-sýrové ♥ domácí výroba ♥

Křupavé bramborové krokety-sýrové ♥ domácí výroba ♥

Potřebné ingredience

1 kg bramborové kaše 50 g másla 1 malou cibulu 2 žĺoutky 150 g ementálu hladkou mouku 1 vejce strouhanku ( na obalovaní) sůl muškátový oříšek olej. Za tento recept velké díky webu mnamkyrecepty.sk - odzkoušeno a jsou vynikající

Postup přípravy

1. Na krokety můžeme použít bramborovou kaši která nám zůstala, nebo lépe- si ve šlupce uvaříme brambory,a ty ještě teplé prolisujeme (já dělala z prolisovaných brambor, což…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Česnekové trojúhelníky

Česnekové trojúhelníky

Potřebné ingredience

Těsto: 500 ml mléka 100 ml oleje 1 lžička cukru 2 lžičky soli 750 g hladké mouky 4 lžičky sušeného nebo 42 g čerstvého droždí 125 g hera sůl dle chuti Nádivka: 12 - 14 prolisovaných stroužků česneku můžeme dát 3 žloutky, ale není nutno. Receptík mám odzkoušený a za tento recept děkuji mnamkyrecepty.sk Je to moc dobrá bašta

Postup přípravy

1. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly.

2.Které rozválíme, potřeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BULGUR SE ŠMAKOUNEM

BULGUR SE ŠMAKOUNEM

Potřebné ingredience

Bulgur 100g, 1 balení šmakoun s příchutí hlívy ústřičné na kostky, 1 cibuli ,několik stroužků česneku, 1 žlutou papriku, žampiony dle chuti (já dala jen na vůni) a fenykl, Miso pasta (Ječmenná pasta ) cca 1-2 polévkové lžice. Recept jsem objevila někde na FCB a hned jsem ho odzkoušela, je to moc dobré.

Postup přípravy

BULGUR SE ŠMAKOUNEM - Bulgur ochutíme bylinkovou solí,zalijeme v misce horkou vodou v poměru 1:2 přikryjeme pokličkou a necháme odstát.Mezitím si nakrájíme šmakoun s příchutí…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Štíhlé nudle s paprikovým pestem

Štíhlé nudle s paprikovým pestem

Potřebné ingredience

Receptů na štíhlé nudle, není mnoho a proto sem vkládám tento receptík, který mám také odzkoušený a patří mezi mé nejoblíběnější. Za tento recept děkuji mnamkyrecepty.sk když potřebuji uvařit něco rychlého, dobrého a výživného. V lednici mi leží Šmakounovy Štíhlé nudle a pár paprik, tak šup na to. Na 2 porce: SUROVINY:1 balení Štíhlých nudlí (270g), 2 červené papriky, 2 žluté papriky, 50g nesolených kešu oříšků, 2-3 stroužky česneku, 50g parmazánu, 2 lžíce olivového oleje, 1 hrst hladkolisté petrželky

Postup přípravy

Papriky omyjeme, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v rozpálené troubě cca 30min, dokud slupky nezčernají. Přendáme do misky, přetáhneme potravinovou fólií, aby se…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Štíhlé haluše

Štíhlé haluše

Potřebné ingredience

Receptů na štíhlé nudle, není mnoho a proto sem vkládám tento receptík, který mám odzkoušený a moc mi chutná. Štíhlé nudle jsou moje oblíbené a je to zdravější verze klasiky, kterou miluju nejen se zelím, ale třeba i bryndzou . Za tento recept děkuji mnamkyrecepty.sk SUROVINY: 2 balení Šmakounovo Štíhlých nudlí 400g kysaného zelí 500ml zeleninového vývaru nebo vody 2 jablka 1 velká cibule 1 hrst sušených rajčat 2 lžičky kmínu 3 lžíce oleje sůl, pepř.

Postup přípravy

POSTUP:
Na lžíci oleje necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli. Rajčata si nakrájíme na menší kousky. Určitě je lepší použít sušená v pytlíčku, nikoliv naložená v oleji.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Šmakounova quesadilla

Šmakounova quesadilla

Potřebné ingredience

Quesadilla je pečená placka z tortill, která se plní sýrem, masem a zeleninou. Jedná se o mexické jídlo, které má nesčetně variant. Mexičané považují toto jídlo za fast food, což nezní moc dobře. Pokud to ale srovnáte s hranolkami smaženými na přepáleném oleji nebo super tučnou klobáskou ze stánku, tak věřte, že tuhle vymazlenou placku můžete s klidem zařadit do svého zdravého jídelníčku, a ještě si skvěle pochutnáte. Na 2 porce: SUROVINY: 100g Šmakouna Mexico 2 kukuřičné tortilly 100g čedaru 60g kukuřice 60g uvařených červených fazolí 1-2 rajčata 1/2 červené cibule čerstvý koriandr (chilli papričky dle chuti)

Postup přípravy

Rajčata si nakrájíme na malé kostičky, cibuli na tenká půlkolečka. Čedar nahrubo postrouháme a Šmakouna pokrájíme na kousky. Rozehřejeme pánev, položíme na ni tortillu a na…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Skvělý recept na domácí máslo

Skvělý recept na domácí máslo

Potřebné ingredience

Na obyčejné domácí máslo –se začíná od kroku č. 5 : 500ml husté smetany (nejlépe bio) 500 až 700ml ledové vody Na máslo s jogurtovou kulturou – se začíná od kroku č.1 : přidáme 2 lžíce živého bílého jogurtu Na slané máslo: přidáme čtvrtinu lžičky soli

Postup přípravy

Domácí máslo si stále dělá málokdo, přitom se jedná o mnohem zdravější a chutnější alternativu k margarínům. Pokud budete chtít máslo s jogurtovou kulturou, je potřeba začít o den…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cuketové nudličky-výborná příloha

Cuketové nudličky-výborná příloha

Potřebné ingredience

Ingredience:Cuketa, olivový olej, česnek, sel, pepř, Struhadlo, které umí dělat nudličky, nedoporučuji klasické, protože by mohla vzniknou spíš kaše jak nudličky Na olivovém oleji orestujeme na plátky nakrájený česnek, přidáme nastrouhanou cuketu, osolíme a opepříme.Chvíli restujeme (max 3 minuty) jen aby cuketa trošku změkla, ale nerozvařila se.

Postup přípravy

CUKETOVÉ NUDLIČKY
Přidávám tip, jak zpracovat cuketu. Je to opravdu jednoduché a máte rychlou přílohu k obědu či večeři

Dobrou chuť :-)

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Jogurtové kuřecí řízky-  ♥ chceme vařit zdravě ♥ ♥ ♥

Jogurtové kuřecí řízky- ♥ chceme vařit zdravě ♥ ♥ ♥

Potřebné ingredience

4-6 ks kuřecích stehenních nebo prsních řízků , 150 g strouhaného sýra 150 g strouhanky 150 g másla Na marinádu: 100 g bílého jogurtu 1 lžíce plnotučné hořčice 2 ks stroužky česneku, utřené 2 ks vejce šťáva z 1/2 ks citrónu špetka chilli koření pepř sůl

Postup přípravy

Jogurtový kuřecí řízek- nesmažené - zdravější varianta


V jogurtové marinádě naložené kuřecí stehenní nebo prsní řízky, obalené ve strouhance(já používám bezlepkovou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Francouzská cibulačka-poezie pro chuťové buňky

Francouzská cibulačka-poezie pro chuťové buňky

Potřebné ingredience

Na polévku: 400 g cibule 150 g másla 250 ml bílého vína 750 ml silného masového vývaru tymián sůl a pepř Na tousty: plátky toustového chleba 200 g čedaru 2 lžíce nasekané petrželky lžíce olivového oleje Uvedené množství je na 4 porce, kdo chce polévky více, tak zdvojnásobit ingredience.

Postup přípravy

Jedla jsem už hodně cibulaček , ale tato je bezkonkurenční. Vyvážené chuťe, je to prostě poezie pro chuťové buňky.
Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. V…

Zobrazit více...

Kategorie