Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Šťavnatá zapečená kotleta

Šťavnatá zapečená kotleta

Potřebné ingredience

4 plátky vepřové kotlety bez kosti, sůl, pepř, olivový olej, 1 cibule, 4 lžíce majonézy (já dávám 2 lžíce majonézy a 2 lžíce smetanového jogurtu), 2-3 stroužky česneku, sýr eidam (lépe ten tučnější).

Postup přípravy

Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme, vložíme do olivovým olejem vytřené zapékací mísy, poklademe kolečky cibule a potřeme směsí z majonézy /jogurtu/ a prolisovaného…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Potřebné ingredience

1 balení tofu (já kupuji zeleninové), přírodní sojová omáčka, česnek, olivový olej, cibule, pórek, žampiony, paprika, cuketa, mrkev, kukuřičný škrob, rýže basmati

Postup přípravy

Tofu nakrájíme na kostky nebo proužky, smícháme s 1PL olivového oleje, 3PL sojovky a česnekem (utřeným nebo nakrájeným na kolečka) a necháme v ledničce odležet. Na oleji osmažíme…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka z tofu

Pomazánka z tofu

Potřebné ingredience

1 balení tofu (já dávám zeleninové), utřený česnek, přírodní sojová omáčka, kukuřičný škrob (cca 1PL), cibule, olivový olej.

Postup přípravy

Tofu nakrájíme na kostky, smícháme s česnekem a sojovou omáčkou a necháme v ledničce odležet klidně do druhého dne. Na olivovém oleji orestujeme cibulku, přidáme tofu, podlejeme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
AMASAKÉ - přirozeně sladký obilný krém

AMASAKÉ - přirozeně sladký obilný krém

Potřebné ingredience

obilovina (např. rýže, jáhly, polenta, kroupy, krupky, oves, pohanka) - nejlepší je rýže nebo jáhly, startér (naklíčená pšenice ozimá).

Postup přípravy

Inspirace z makrobiotiky. Krém je vhodný i pro nejmenší děti, je sice trochu náročnější na přípravu, ale je přirozeně slaďounký a je to zdravější alternativa ke všem instatním…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Šťavnaté krůtí masíčko

Šťavnaté krůtí masíčko

Potřebné ingredience

krůtí prsa, sůl, česnek, tymián, rozmarýn, hořčičné semínko, brambory, mrkev, cibule. NÁLEV: voda, cukr, sůl

Postup přípravy

Krůtí maso vcelku si naložíme večer předem do nálevu z 1 l vody, 100g cukru a 100g soli. (Na menší, cca 400-500g maso dělám poloviční dávku). Dáme do uzavřené nádoby a necháme v…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Sardinková a česneková pomazánka - dietní, bez tuku, ale není to znát!

Sardinková a česneková pomazánka - dietní, bez tuku,…

Potřebné ingredience

Na obě potřebujeme asi 1 hrnek mléčné rýže Alnatura z DM (nebo jakékoliv rýže kulatozrnné, na rizoto) SARDINKOVÁ: 1 plechovka šprotů, sůl, najemno nakrájená cibulka, 1 lžička plnotučné hořčice, 1PL másla nebo margarínu ČESNEKOVÁ: prolisovaný česnek, eidam na kostičky, 1 PL oleje, sůl, bílý jogurt podle chuti na zjemnění.

Postup přípravy

Opranou rýži vysušíme na pánvi a poté podlejeme vodou, vaříme dokud nezměkne, vodu přiléváme podle potřeby, aby jí nebylo moc, ale zároveň aby se nám nepřipékala. Trvá to cca 20…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pohankový koláč s ovocem

Pohankový koláč s ovocem

Potřebné ingredience

1 hrnek pohanky lámanky, 1,5 hrnku jablečného džusu, třtinový cukr, kakao nebo karob, jakýkoliv krém, ovoce, želatina

Postup přípravy

Jablečný džus osladíme a přivedeme k varu, přisypeme pohanku a vaříme pod pokličkou na co nejmenším stupni, než se tekutina vsákne a udělá se jakoby kaše. Tu obarvíme karobem nebo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
FAMÓZNÍ "BROWNIES"

FAMÓZNÍ "BROWNIES"

Potřebné ingredience

180g hořké čokolády s vysokým podílem kakaa (min. 70%), 50g mléčné čokolády a 50g bílé čokolády, 80g hladké mouky, 180g kvalitního másla, 200g třtinového cukru, 3 velká vejce, 40g holandského kakaa

Postup přípravy

Viz obrázkový postup

Ochutnala jsem na kamarádčině oslavě a propadla jsem jim...

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
CONGRÍ - Kubánské národní jídlo anebo výborné "rizoto"

CONGRÍ - Kubánské národní jídlo anebo výborné &#34…

Potřebné ingredience

Kuře: 2 kuřecí špalíčky, pepř, sůl, mletá paprika, máslo, olivový olej. Dále: červené fazole cca 100g, 1 hrnek rýže (já dávám basmati), sůl, 1 cibule, 3 stroužky česneku, citronová šťáva, olivový olej.

Postup přípravy

Fazole si namočíme 12 hodin předem. Poté je ve vodě uvaříme doměkka (v tlakáči to trvá cca 50 minut, já dělám v normálním hrnci cca 2 hodiny). Přidávám k nim kousek mořské řasy,…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohový jahelník

Tvarohový jahelník

Potřebné ingredience

100g jáhel, kousek másla, 1 tvaroh ve fólii, 1 vejce, 2 lžíce medu, spařené, oloupané a nasekané mandle, slunečnicová semínka, rozinky, sušené švestky (vše natural, nesířené).

Postup přípravy

Jáhly spaříme vařící vodou a důkladně proplácheme, aby nebyly hořké. Dáme do hrnce a zalejeme dvojnásobným množstvím vody (je to zhruba 1 hrnek jáhel, takže přidáme 2 hrnky vody.…

Zobrazit více...

Kategorie