Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
vymazlené domácí raffaello

vymazlené domácí raffaello

Potřebné ingredience

250 g másla, 5 -10 lžic sušeného mléka, 50 g moučkového cukru, 50 g dortových oplatek, loupané mandle, bílá čokoláda nebo poleva, strouhaný kokos na obalení

Postup přípravy

Máslo rozpustíme v misce nad vodní lázní.

Přisypeme sušené mléko a cukr - množství záleží na chutích, pokud chcete hodně mléčnou náplň, dáte více mléka, pokud hodně sladíte…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DOMÁCÍ ZDRAVÝ OVOCNÝ JOGURT

DOMÁCÍ ZDRAVÝ OVOCNÝ JOGURT

Potřebné ingredience

kvalitní bílý jogurt - např. Hollandia. ovoce, chia semínka, jemné ovesné vločky

Postup přípravy

ovoce rozvaříme - můžeme použít čerstvé, nebo mražené. Odstavíme z plotny a přimícháme chia semínka.Pomocí lžičky dáme do skleniček nebo dóziček, na ovoce nasypeme vločky, na ně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LEHKÝ ZDRAVÝ DEZERT

LEHKÝ ZDRAVÝ DEZERT

Potřebné ingredience

ovoce, vločky, chia semínka, jogurt nebo zakysaná smetana

Postup přípravy

Ovoce - meruňky - jsem povařila v hrnci, trošku pošťouchala a přidala asi 2 lžíce chia semínek. Když semínka do sebe vsáknou vodu, změknou a zahustí každou tekutinu. Já jsem ještě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ANANASOVÉ ŘEZY i pro alergiky

ANANASOVÉ ŘEZY i pro alergiky

Potřebné ingredience

550g ananasu ( lze i z plechovky ) 120g jablečného pyré 150g sušeného ovoce 150g uvařené cizrny 3 vejce 30g kokosové mouky 2 čajové lžičky perníkového koření.

Postup přípravy

Do kastrůlku dejte pyré a ananas a na mírném plameni nechte projít varem - nechte pak vychladnout. Vychlazenou hmotu dejte do mixéru, přidejte uvařenou cizrnu, vejce, kokosovou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
semifreda - minidortíky - recept fotopostup

semifreda - minidortíky - recept fotopostup

Potřebné ingredience

korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 120 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku. Krém: smetana ke šlehání ( 33% šlehačka ) , 15% nebo 18% zakysaná smetana, nebo třeba mascarpone, želatinový ztužovač, potravinářské želé ( želatina ), ovoce nebo ovocný kompot, na dochucení třeba domácí marmeládu nebo ovoce. Na práci: formičky, misky, šlehač, případně pásku kolem dortíků, cukrářský sáček + zdobící špička, cukrářské nebo čokoládové zdobení

Postup přípravy

Na korpus si vyšleháme celá vejce s cukrem, přidáme olej a mouku míchanou s kakaem - pokud nechceme kakaové těsto, ale jen bílé, můžeme těch 20g nahradit moukou. Nalijeme na plech…

Zobrazit více...

Kategorie