Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

ANANASOVÉ ŘEZY i pro alergiky

0.0
ANANASOVÉ ŘEZY i pro alergiky

Potřebné ingredience

550g ananasu ( lze i z plechovky ) 120g jablečného pyré 150g sušeného ovoce 150g uvařené cizrny 3 vejce 30g kokosové mouky 2 čajové lžičky perníkového koření.

Postup přípravy

Do kastrůlku dejte pyré a ananas a na mírném plameni nechte projít varem - nechte pak vychladnout. Vychlazenou hmotu dejte do mixéru, přidejte uvařenou cizrnu, vejce, kokosovou mouku a perníkové koření. Mixujte, dokud nevznikne hladké těsto. Do těsta přidejte sušené ovoce ( ananas, papáju, rozinky, brusinky). Těsto vylijte do formy vyložené pečícím papírem a pečte 60-70 minut na 180°C, dokud nejsou řezy propečené. Před krájením nechte úplně vychladnout.

Tenhle recept mi padl do oka při prohlížení kuchařky a tak jsem ho zkusila. Trochu jsem improvizovala. Já použila ananas z plechovky, ale i když na obale bylo uvedeno 567g, po vylití šťávy značně ubylo. Jablečné pyré nemám, tak jsem použila 120g jemně strouhaných jablek a co mi váhově chybělo u toho ananasu, doplnila jsem také strouhanými jablky. Protože já mixér nemám ( odešel do věčných lovišť ), cizrnu jsem hodně pomačkala rukou ( měla jsem ji z plechovky ). Směs ananasu a jablek jsem pomačkala šťouchadlem na brambory, takže zůstaly trochu kousky ananasu. Jako sušené ovoce jsem použila neslazené brusinky, ale dala jsem jen 100g, sice jsou nepřislazované, ale i tak v sobě mají cukr. Když jsem vše smíchala, ještě jsem přisypala něco mouky ( dávala jsem rýžovou ), asi to bylo tím, že jsem měla čerstvá jablka a ta pustila šťávu ( hotové pyré to neudělá ).A přidala jsem trochu strouhaného kokosu.

A výsledek? je to moc dobré :)

Určitě bych se vyhnula proslazenému sušenému ovoci. pokud dáte uvedené množství ananasu, bude to určitě hodně sladké.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie