Zobrazit přihlášovací formulář

Testujete 1:1 Diet: Účastnice redukčního programu prozradily, jak jim jde hubnutí

Testujete 1:1 Diet: Účastnice redukčního programu prozradily, jak jim jde hubnutí

Nejspíš jste zaznamenaly začátkem ledna naši výzvu na možnost vyzkoušet si na vlastní kůži jedinečný výživový program, s nímž už v Česku zhubly tisíce lidí. Zájem byl obrovský a tři z vás tu šanci dostaly. Jak jim The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan vyhovuje, zda jim pokrmy chutnají a kolik už se jim podařilo shodit, vám prozradí samy testerky.

O oblíbeném redukčním program The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, který byl vyvinut britskými vědci a lékaři a na trhu existuje téměř půl století, jste už určitě slyšeli. Není tajemstvím, že má skvělé výsledky jak v Česku, tak po celém světě. Program je založen na 3 principech neboli pilířích, které klienta celou dobu programem provázejí a pomohou mu nejen zredukovat váhu, ale nastavit zdravější životní styl tak, aby si svou novou váhu udržel dlouhodobě.

Tím prvním pilířem je poradce, který má potřebné vzdělání a mnohdy i osobní zkušenost s redukcí váhy. Klienta nejen vede a radí mu, ale také ho po celou dobu podporuje a motivuje, a to během pravidelných schůzek a měření, ale k dispozici je neustále i na telefonu a e-mailu. Druhým pilířem je komplexní výživový plán, který je sestavený na míru individuálním potřebám každého klienta. Rozdělený je do tří fází, přípravné, redukční a poslední stabilizační a udržovací. Cílem je postupně si osvojit zdravé stravovací a pohybové návyky, změnit svůj životní styl. Posledním z pilířů programu jsou pak chutná a nutričně vyvážená jídla, díky kterým je ze začátku jednoduché hlídat si správný poměr živin a energie. Všechny pokrmy lze připravit velice snadno a rychle, několik produktů je zároveň „ready to eat“, takže je možné mít je kdykoliv po ruce. 

Teď už ale dost všeobecných informací. Více vás teď nejspíš budou zajímat praktické zkušenosti tří z vás, které dostaly šanci si na dva měsíce tento úspěšný redukční program s názvem The 1:1 diet Cambridge Weight Plan vyzkoušet. Texty testerek mohou být redakčně upraveny a zkráceny. Originál texty i to, jak testování pokračuje, si můžete přečíst přímo na osobních blozích testerek na stránkách Mimibazaru, kde se dozvíte, kolik už se jim podařilo zhubnout, i jaké jsou jejich pocity, zkušenosti a postřehy. 

KristýnaB.(KristýnaBednaříková2)

Moje počáteční váha byla při výšce 154 cm 80 kilo, což je hodně. Byla jsem proto nadšená, když jsem se dozvěděla, že jsem byla do testování vybraná. Domluvila jsem si schůzku s paní poradkyní, která mě přivítala v malém fitness centru. Už při prvním setkání jsem si říkala, že tahle ženská mě dokope k tomu, abych se začala se pořádně hýbat a ta kila shodila. Vysvětlila mit, jak to funguje a co mě čeká. Probrali jsme, jaká je její a moje představa o úbytku, navrhla mi, jaká by byla ideální cesta, abych vše zvládla. 

1. TÝDEN S DIETOU

Mám za sebou první týden stravování s The 1:1 Diet Cambridge Weight Plan. Paní poradkyně mi doporučila začít od 2. kroku. Což pro mě znamenalo 3 jídla od CWP a dvě jídla vlastní. Dostala jsem letáček kde jsem měla vypsané potraviny, které v tomto kroku mohu jíst. Jedná se o maso/vejce, bílou nebo zelenou zeleninu a mléčný výrobek. Produkty jsem si vybrala nějaké polévky, testoviny, kaše a koktejly. Hodně mě překvapila chuť jídel. Byli syté a kaše sladké. Příprava jídel je velmi rychlá. Stačí zalít horkou nebo studenou vodou, rozmíchat a hotovo :-) Během týdne jsem zaznamenala mnohem více energie přestože v poslední době spím špatně, ráno se najedla a byla plná energie. Po obědě se mi nechtělo spát.

Co se týká měření a vážení po prvním týdnu, váha šla o 3,5 kg dolů a na obvod zhruba 1 cm. Zatím nic moc, ale paní poradkyně mě uklidnila, že ten první týden je takový zahřívací, většinou odchází jen voda. Domluvili jsme se, že další týden zapojíme i nějaký cvičení.

2. TÝDEN S DIETOU

Zařadili jsme i cvičení pod dohledem trenéra. Musím říct, že to byl příjemný pocit zase cítit svaly po cvičení :-) Bohužel mám stále nemocné děti, takže jsme pořád zavření doma. Ale byla jsem potěšena z měření. Úbytek od začátku je - 4,5 kg a na centimetrech to dohromady dělá 8 cm. Také mě klesl viscerální tuk z 8 na 7 a i normální tuk mi ubyl. A zároveň jsem nabrala na svalové hmotě, což je dobře. 

3. TÝDEN S DIETOU

V tomto týdnu se podle měření nic moc nezměnilo. Na váze bylo - 1 kg. Změnil se ale poměr svalů a tuku. Tuky krásně ubývají a svaly naopak rostou :-) Začala jsem pociťovat volnější oblečení. Dokonce jsem na sebe oblékla kalhoty, které jsem si koupila před vánoci, ale koupila jsem si špatnou velikost takže jsem je ani neoblékla a teď je můžu konečně nosit :-) Se cvičením to tento týden trošku vázlo protože mě chytli záda tak jsme ve fitku dali jen kardio. 

Celý blog KristýnyB. najdete ZDE >>>

LucieK.(lluciaa88)

Den D nastal a já měla první schůzku s panem poradcem. Šla jsem tam trochu s obavami co se dozvím a jaký pán bude. Naštěstí mé obavy nebyly na místě. Pán byl sympatický a příjemně se s ním povídalo. Na úvod schůzky jsme probrali v čem daný program spočívá a jak to vše bude probíhat. Poté jsem absolvovala měření na přístoji In-body a čekala jsem na výsledky. Ty se mnou poradce následně prošel a vše mi vysvětlil včetně důsledků, pokud by se špatné výsledky neřešily. Jelikož mám 2 děti, tak mi poradce doporučil začít od kroku 3 a to kvůli kaloriím na den, aby pro mě nebylo náročné se o děti postarat. Můj jídelníček se skládá ze 2 produktů od The 1:1 Diet a pak 3 jídla podle daných kritérií a povolených surovin. Bylo mi doporučeno ze začátku nesportovat, což mi tedy chybí, ale chápu to. Mám dovolené procházky s kočárkem. Nastal okamžik výběru produktů. Je jich opravdu velké množství a vše vypadá lákavě. Dostala jsem od všeho na vyzkoušení. Další schůzku mám domluvenou za týden, tak jsem zvědavá na výsledky. Bude to pro mě složité, nemám vůbec své milované ovoce a taky delikatesy. Tak a zítra začínám, jsem na to zvědavá.

1. TÝDEN S DIETOU

První den u oběda nastal problém a to s přepočtem gramů na povolené kcal k danému jídlu. Je potřeba se řídit tabulkou a porovnávat ji i na štítek na jídle, aby se člověk vešel do toho co má. Jídlo se skládá z bílkoviny a zeleniny. Holt, v přepočtech se musím zlepšit. Takže prvních pár dní mi příprava jídel zabrala více času, po 5 dnech už to ale bylo lepší. Co se týče jídel od The 1:1 Diet, tak jsem nenarazila na nic. co by mi nechutnalo. Třeba Boloňské špagety mě mile překvapily.  

Po týdnu proběhla kontrolní schůzka, kde jsem byla přeměřena. Na výsledky jsem napjatě čekala. A byla jsem mile překvapena. Cítila jsem, že mi jsou věci volnější v okolí břicha. Na váhu jsem měla úbytek 1,6 kg, úbytek byl i v oblasti viscelárního tuku a to skoro 10 cm :) 

2. TÝDEN S DIETOU

Další týden za mnou. Tentokrát úbytek nebyl tak velký a ubyla mi i trochu svalová hmota, ale i tak jsem dostala pochvalu. Mezi první a druhou schůzkou jsem si byla vyzkoušet aerobní cvičení s posilováním a musím říct, že mi večer a druhý den ráno nebylo dobře. Mám 1000 kcal na den a jen cvičením jsem měla výdej 750 kcal, což je hodně, protože za den jsem se dostala na výdej skoro 2tis kcal. Řekla jsem si, že cvičení teď radši omezím a v dalším týdnu vyzkouším pilates. Jinak každý den chodím na procházky s kočárkem, takže pohyb mám. Co se týče jídel, tak nabídka je velká a chutě mě příjemně překvapují. Narazila jsem zatím jen na 1 jídlo co mi nechutnalo.

3. TÝDEN S DIETOU

Mám za sebou 3.týden, který byl pro mě zatím nejnáročnější a to z toho důvodu, že jsem se necítila dobře a měli jsme doma narozeninovou oslavu. Cítím se dobře, ale mám pocit, že moc velký úbytek to po těch dvou týdnech nebude. Už potřebuji začít cvičit, chybí mi to. Z kontrolního měření jsem tentokrát měla větší strach než minule. Bohužel jsem měla pár blbých dní, neodolala jsem a sáhla po zakázaných věcech :( Naštěstí byl i tak úbytek váhy 2,2 kg. Bohužel mám ale i úbytek svalů. Musím si na to dát pozor.

Celý blog LucieK. najdete ZDE >>>

KamilaR.(lakima)

Jsem pracující maminka třech dětí a je mi 41 let. Kvůli karanténě jsem byla nucena začít malinko později než dvě ostatní maminky, nakonec jsem se ale také sešla s výživovou poradkyní, která mi bude po celou dobu nápomocná. Obdržela jsem od ní kromě shakeru pro snadnou přípravu pokrmů také výrobky na následující dny a výživový plán. V následujících dvou týdnech se budu pohybovat v kroku 2.,tzn. připravím si každý den 3 výrobky 1:1 Diet zatím jen z řady polévek a shaků, k tomu si můžu dopřát 200 g zelené či bílé zeleniny a 100 kcal mléčných výrobků. Nezbytnou součástí je také pitný režim. Po velké nervozitě jak to zvládnu, jsem byla na konci prvního dne příjemně překvapená chutí jídel, hlavně polévek. 

1. TÝDEN S DIETOU

Moje výchozí váha byla 79,1 kg a tentokrát ukázala číslo 76,5 kg, tedy úbytek 2,6 kg, bylo to pro mě velice příjemné překvapení a hlavně motivace do dalších dní. Je těžké odolávat různým pochutinám, ale zatím to zvládám, protože vidím výsledky. Kalhoty jsou najednou volnější hlavně v oblasti břicha.  

Našla jsem si svůj styl, ráno po probuzení zahajuji sklenicí tekutiny s rozpustnou vlákninou, v práci si připravuji shake, už jsem vyzkoušela skoro všechny příchutě a nejvíc mi chutnal zatím čokoládový s mátovým aroma. Kolem poledne a pak doma po návratu z práce v odpoledních hodinách si horkou vodou zalévám polévku, za mě chuťově top určitě gulášová a také zeleninová s krutonky. Přes den si dávkuji zeleninku, když na mě jdou chutě a k večeru si dávám ještě nějaký z doporučených light mléčných výrobků, např. Cottage nebo mozzarellu. 

Zkusila jsem si jít zacvičit, protože jsem se to snažila vzít zodpovědně se vším všudy a pořídila si permanentku, ale druhý den mi nebylo úplně dobře, tak to ještě na pár dní odložím. Prý to není v prvních dvou týdnech úplně doporučováno vzhledem k tomu, že si tělo zvyká na jiný režim a hlavně přísun kalorií. 

2. TÝDEN S DIETOU

Netrpělivě jsem čekala, jaké číslo ukáže váha u paní poradkyně a bylo to příjemné překvapení… Bez 100 g úbytek o další 2 kila, takže celkem už mám dole 4,5 kg, paráda... Celkový tělesný tuk mi ubyl o 4%, což je prý také skvělý výsledek. Byla jsem pochválena.

Musím ale přiznat, že o víkendu jsem měla krizi. Tím, že rodině nakupují a vařím, je opravdu někdy moc těžké odolat, zatím se mi to ale daří a proto takové výsledky. Byli jsme i na výletu na horách a procházka mi moc prospěla. Přiznám se, že najednou pociťuji dostatek energie, tělo už si asi zvyklo na jiný režim příjmu a troufla jsem si i na dost náročné cvičení tae-bo a že jsem si to užila.

3. TÝDEN S DIETOU

Další týden je úspěšně za mnou a váha ukázala úbytek další dva kilogramy, celkem je to už 6,5 kg. Oblečení je najednou volnější, můžu si dopřát odvážnější outfity a sebevědomí stoupá… je to ale vykoupeno maximálním odepřením si jakéhokoliv jídelního potěšení a pokušení.

K polévkám a shakům jsem obdržela po dvou týdnech další jídla ať už rýži nebo těstoviny na různý způsob. Nejvíc mi chutnaly asi špagety Bolognese. Příprava je opět jednoduchá a rychlá, obsah sáčku zalijeme horkou vodou a chvíli necháme povařit ještě v mikrovlnce. Další variantou je Smoothie, na snídani kaše a v případě výletu mi přijde super tyčinka, která nahradí jedno jídlo. Už jsem ochutnala arašídovou a čokoládovo-pomerančovou a musím říct, že to byla mňamka. Cítím se super, mám spoustu energie, zařadila jsem i pravidelnou sportovní činnost.

Celý blog KamilyR. najdete ZDE >>>

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie