Zobrazit přihlášovací formulář

Alberto Moravia, Nuda - aktuální téma :)

Administrace

Alberto Moravia, Nuda - aktuální téma :)

40 Kč
Doposud žádný zájemce
Doprava: od 80 Kč
♥Kniha, knížka♥ Alberto Moravia - Nuda Děj románu se odehrává v Římě 60. let 20. století a protagonista Dino, nadaný malíř, opouští pohodlí matčina domu, aby se mohl nerušeně soustředit na svou práci. Inspirace ale nepřichází ani se změnou prostředí,…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 3. 12. 2010
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Alberto Moravia, Nuda - aktuální téma :)

40 Kč
Koupit
♥Kniha, knížka♥ Alberto Moravia - Nuda

Děj románu se odehrává v Římě 60. let 20. století a protagonista Dino, nadaný malíř, opouští pohodlí matčina domu, aby se mohl nerušeně soustředit na svou práci. Inspirace ale nepřichází ani se změnou prostředí, hrdinu neustále pronásleduje pocit nudy a bezútěšnosti, na kterou nenachází lék ani v prchavých milostných vztazích. Setkání s mladičkou bezprostřední modelkou ho na chvíli zaujme, brzy se ale jejich vztah mění opět na pouhý erotický stereotyp. Teprve když Dino zjistí, že se jeho živočišná milenka schází ještě s jiným mužem, láme se jeho otupělost a nezájem a on poprvé v životě chce vědět o druhém člověku co nejvíce, co si myslí, co cítí, čím a proč ji druhý muž přitahuje. Opravdový zájem o druhého člověka v něm probouzí skutečný cit a hrdina se snaží k sobě dívku všemi prostředky připoutat. Jeho úsilí sice vychází naprázdno, ale on konečně poznává smysl lásky, oproštěné od pocitu vlastnictví, a nalézá i nový zdroj inspirace pro svou tvorbu.

Vydáno 1967, Československý spisovatel
Orig. název La noia, 1960
Počet stran 296
Překlad Eva Ruxová
Vazba knihy měkká / brožovaná
Stav Dobrý

♥OSOBNÍ ODBĚR je možný po domluvě v Praze 7 na Strossmayerově nám. (na dotaz 5x v týdnu večer do konce roku 2023), nebo blízko Kamenice u Prahy (denně).
  • 25. 4. 2024, 12:29

  • Zobrazení

    559

  • Oblíbené

    0

Další nabídky bazárku

Kniha BISONI 001 - česká bondovka - J. Kmenta
kniha Praga nella magia delle sue leggende
VÁCLAV TALICH, Milan Kuna

Kategorie