Zobrazit přihlášovací formulář

Kniha CESTA FRANCOUZSKÉHO ŠANSONU

Administrace

Kniha CESTA FRANCOUZSKÉHO ŠANSONU

78 Kč
Doposud žádný zájemce
Doprava: od 80 Kč
Prodám knížku CESTA FRANCOUZSKÉHO ŠANSONU OD STŘEDOVĚKU PO DNEŠEK, autor Erismann, Guy, přel. V. Cinke, obrazová příloha. Vydalo nakl. Supraphon 1988, celoplátěná vazba s obálkou, 180 stran. Kniha je v dobrém stavu. Citát z knihy: Guy Erisman: O písni…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 3. 12. 2010
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Kniha CESTA FRANCOUZSKÉHO ŠANSONU

78 Kč
Koupit
Prodám knížku CESTA FRANCOUZSKÉHO ŠANSONU OD STŘEDOVĚKU PO DNEŠEK, autor Erismann, Guy, přel. V. Cinke, obrazová příloha. Vydalo nakl. Supraphon 1988, celoplátěná vazba s obálkou, 180 stran. Kniha je v dobrém stavu.

Citát z knihy:
Guy Erisman: O písni
Píseň se zdá být uměním, jež je obecným majetkem různých společenských tříd bez ohledu na protiklady, které mezi nimi existují. Bohatí i chudí, vladaři i prostý lid, zahaleči i pilní, lapkové i poctivé dělnice, ti všichni vyjadřují svoji osobitost volbou písňového tématu. Píseň tedy jako by byla uměním syntézy, místem setkání a spojení lidských pocitů napříč času, vrstvám a třídám. Není to umění všech, ale je to umění přístupné všem.
-
Prý existují písně vytvořené básníky, písně poetické nebo literární a nevím co ještě dalšího, takzvané písně "hodnotné", jak se též říká, a ty ostatní. Je pravda, že nic není tak proměnlivé jako píseň a že toto slovo označuje nejhorší nejapnosti stejně jako nejjemnějsí nebo nejsilnější dílka, stejnou měrou však platí, že hodnota písně nezávisí nutně na její zjevné kvalitě.
-
Je to poezie a současně to není "ta" poezie, jež podléhá více či méně kodifikovaným pravidlům. Je to poezie bez regulí: její inspirací bývá nerozluštitelný zážitek, vyvolaný nejbezvýznamnějším nápadem stejně jako nejsubtilněji sestavenou kombinací. Proto říká Paul Eluard, že se vymyká "té nejodbornější kritice". Právě to je píseň.

♥OSOBNÍ ODBĚR je možný po domluvě v Praze 7 na Strossmayerově nám. (na dotaz 5x v týdnu večer do konce roku 2023), nebo blízko Kamenice u Prahy (denně).
  • 20. 4. 2024, 13:37

  • Zobrazení

    469

  • Oblíbené

    0

Další nabídky bazárku

Kniha BISONI 001 - česká bondovka - J. Kmenta
kniha Praga nella magia delle sue leggende
VÁCLAV TALICH, Milan Kuna

Kategorie