Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 15 návštěvníků)

MOJE VYCHYTÁVKA, JAK PŘESTAT KOJIT

0.0
MOJE VYCHYTÁVKA, JAK PŘESTAT KOJIT

Postup

Syna sem kojila do roka a půl. Z důvodu otěhotnění mi gynekoložka kojení zákazala.
Možná proto, že se jednalo o první dítě, bylo to lehké. Vyprávěla jsem mu pohádky, zážitky ze dne, kde jsem byly a o zvířátkach a on poslouchal a zapoměl na kojení a také mi přestal u prsa usínat.
Druhou holčičku jsem kojila do necelých dvou let, opět jsem přišla do jiného stavu a opět mi gynekoložka zakázala kojení. U ní to bylo horší, byla jiná a nebavilo jí vyprávění, nevydržela u knížek...nic.
Pak jsem dostala nápad zalepit si bradavky hnědou náplatí. V okamžiku kdy přišlo na kojení já jí ukázala prso tak malá se zhrozila a už prso nechtěla ani vidět."mlíčko už není," opakovala jsem..... bylo pár dní smutku, ale šlo to hladce. Prostřední dcera oproti synovi a nejmladší dceři dudlala dudlík, a měla malý polštářek něco jako mazlánka s kterým se šušňala a hladila po tváři. To bylo plus, možná díky tomu to odstavování bylo tak jednoduché.
Včera byly mojí nejmladší dceři dva roky.............. já jí dala opravdu krkavčí dárek..... vzala jsem jí mlíčko. Moje nejmladší dcera je ze všech dětí nejhyperaktivnější, dalo by se říct , že je to rošťák s velky R. Odstavování jsem oddalovala, protože jsem měla strach, že buď zboří barák, nebo mi ty prsa urve. Včera jsem si teda zalepila bradavky náplastí a ukázala jí to, když si přišla cucnout. Podivila se, zasmála se, poslala pusinku a řekla ahoj............ byla jsem překvapená jak to vzala...... jen sem k tomu dodala, tyjo, hele, neni mlíčko. Zkoušela to během dne, prohlížela, ale ani jí nenapadlo náplast sundat, nebo se vztekat apodobně. Večer už bylo hůř. Protože kojený miminka rádi usínají u prsa byl to pro ní další šok. Opět koukala, a už nevěděla co ajak. Chtěla chovat, chtěla se tulit, mačkala mě, lezla na mě, lehala si na mě....nevěděla, jak usnout. Už měla úplně červený očíčka, poplakávala unávou a vyčerpáním až nakonec usnula. Pro mě jako pro mámu to bylo hrozný. Připravte se na to, že vám mimča bude strašně líto. Plakala jsem jako želva......... .
V 1 hodinu se vzbudila- co teď. Hledala prso, chtěla se napít. Musela jsem zapnout televizi bez zvuku, aby v pokoji bylo alespoň trochu světla a zase jí musela vysvětlovat, že mlíčko neni, ukázala jsem jí zalepený prso a ona se vzlikánim, ale už tak jinak, lehla si a usnula. Vzbudila se ráno v 8 hodin. Celý den si na mlíko nevzpoměla. Kdykoliv sem si sedla, už mě tak "neotravovala" nechala mě být, občas si teda přišla přisednout, zvedla triko, podívala se poslala pusinku řekla ahoj a triko zase dala dolu...............................
Opravdu na to, jak sem se bála, jak špatně to půjde, musím říct, že opravdu zalepené prsa náplastí na miminka zabere, to samé pomohlo o víkendu známě, která má stejně starou holčičku, tedy 2 roky.
Ovšem pak začne jiný problém a to ten, že se vám prsa začnou nalévat, tvrdnout a bolet. Musíte odsávat, odstříkavat a chladit. Možná je rozumné zajít si k lékaři pro myslím, že je to injekce proti tvoření mlíčka. Dnes mám prsa ještě nalité, odstříkavála jsem dnes jednou a večer půjdu zas. Co si pamatuji, tak problémy s náleváním prsou trvá 2-3 dny po odstavení.
Všem maminkám přeju hodně štěstí a pevné nervy při odstavování vašich dětiček apevně doufám, že jsem vám alespoň trochu pomohla, nebojte se, třeba vás dítko mile překvapí jako to moje :) Ilona

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

tuaj 25. 7. 2009, 8:15
Dobrý den Ilonko, je dobře, že jste to sem napsala. Já jsem to vyřešila podobně u prvního syna. Bylo mu 18 měsíců. Postupně jsem mu kojení zkracovala s tím, že mě to bolí. Po jednom kojení jsem si prso zalepila, že to bolí moc, že musíme počkat, až se prso zahojí. Přes den mu to vůbec nevadilo a spinkat jsme šli dva dny do kočárku. Protože jsem si ani neuměla představit, že bych ho nechala trápit v postýlce nebo v náručí. Jak si lehl do kočárku tak skoro hned spal. Další dva dny jsme si lehli u televize. A ani ne po týdnu už spal v postýlce. Přečetli jsme pohádku a spinkal. A naučil se usínat bez dudláku nebo s flaškou. Za dva měsíce nás to čeká u druhého. Ten je hroznej ZÁVISLÁK. Už teď jsem ho začla dávat do postýlky, jak usne u prsa. Jinak se celou noc kojí. On to má místo (child8) ale je spokojenej. Přejeme hodně klidných nocí (child3) (mamca)
tupeka 25. 7. 2009, 7:27
(L)Dobrý den Ilonko já kojila kluka až skoro do 2,5 let i přez to , že jsem byla těhotná. S kojením jsme přestali tak že jsem šla do porodnice k porodu a hlídal tatínek po týdnu když jsem se vrátila už nebyl ani náznak po tom, žže by chtěl mlíčko. Měla jsem trochu strach jestli až uvidí že kojím malou nebude chtít taky ale vysvětlili jsme mu, že to je mlíčko pro ségru a prošlo to. Tak uvidím jak to půjde u holčičiky (L) (L) (L)
hordi (upraveno) 25. 7. 2009, 9:49
dneska je to třetí noc bez mlíka...přes den si malá už ani nevzpomene, ale v okamžiku, kdy na ní pozoruju únavu, ať je to dopolední spánek nebo navečer, je jak když jí píchne vosa....nervozní, uplakaná, roztěkaná, bere mě za ruce a táhne mě ke dveřím, že chce jít ven......pak si teda nakonec lehneme do postele, ale ona se pořád převaluje, lehá si na mě- neví co má dělat, nakonec si stoupne a tahá mě z postele ven.........prostě ještě to neni ono.Nakonec se uklidní a usne,ale dá to práci.Psala jsem že moje kamarádka Verča tento týden vyzkoušela náplast taky. Její malá si na mlíko nevzpomene ani v posteli. daj si v posteli ručičky a malá prý usne snad ještě dřív, než u prsa.Dokonce se jí v noci už ani nebudí.No uvidíme ;-) třeba do týdne už bude všechno v normálu.Zvládli to moje starší dvě děti, ona to taky zmákne :-$ (F)
monikaopelova 24. 7. 2009, 23:47
Ilonko, přesně takhle jsem s kojením přestala i já letos v květnu, to bylo dceři 28 měsíců. (F) Měla jsem strach, jak bude vyvádět a vše proběhlo naprosto úžasně, bez většího křiku. |:o) Po týdnu bez kojení Terezka začala spát celou noc a já se konečně po 28 měsících mohla také v klidu vyspat. (L) A pro jistot jsem si hned nalepila antikoncepční náplast, takže jsem jí stejně nemohla dát cucnout, i kdybych chtěla.
hordi 24. 7. 2009, 23:58
@monikaopelova Moni, vy jste mě předběhla.já o tom zdrovna psala ;-) (L)
Schindlerka 24. 7. 2009, 22:54
Ilono, díky za rady. Náše (child7)má 10,5 měsíců a vždycky jsem říkala, že ji budu kojit do 1 roku. Momentálně jsme na tom - před spaním, 1x v noci a ráno. Uvidíme jak se zadaří, nicméně děkuji (Y) (Y) (Y) Lenka
Sussan28 24. 7. 2009, 21:45
Holky, tak to tady pročítám a vidím, že je tady i dost maminek co kojí 2 roky a déle. Já vydržela 1,5 roku a pak už si řekla-"dost, svůj úkol jsem splnila", cítila jsem jak už mě to unavuje, jak jsem přestala kojit, tak jsem byla jak vyměněná. Přestala jsem jednoho dne, prostě jsem mlíčko nedala, trochu hůř se malýmu usínalo, ale žádný vztekání, dožadování nebo dokonce sápání po mě se naštěstí nekonalo, na mlíčko si vůbec nevzpomněl, takže jsem ráda. Obdivuji maminky co kojí déle jak 1,5 a zároveň jim nezávidím pak náročnější odstavování. Myslím, že čím je dítě starší, tím hůř se mlíčka, tedy spíše už prsa vzdává.Znám maminku, u které nezabrala ani náplast ani fialka nebo pepř. 8-|
jíta406 24. 7. 2009, 20:22
ILONKO,MYSLÍM ŽE JE DOBŘE ŽE JSTE TO SEM VLOŽILA (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)NEVÍM PROČ TO NĚKOMU VADÍ,NIC SI Z TOHO NEDĚLEJTE :-) :-) :-) :-) :-)JÁ TO Z NÁPLASTÍ TAKÉ ZKOUŠELA,ALE U NAŠÍ MALÉ TO NEPOMOHLO,KOJILA JSEM 27 MĚSÍCŮ A OPRAVDU BYL PROBLÉM PŘESTAT.PO MARNÝCH POKUSECH,ZALEPENÍ PRSU,ŘÍKALA JSEM ŽE MLÍČKO JE ZKAŽENÝ..ATD.MI GYNEKOLOŽKA PORADILA AT SI POTŘU BRADAVKY PŘED KOJENÍM "MELASOU"KUPUJE SE VE ZDRAVÉ VÝŽIVĚ,MÁ TO KONZISTENCI JAKO MED,TAK TO U NÁS ZABRALO,JAK TO MALÁ OLÍZLA TAK UŽ NECHTĚLA,JEN RÁNO ZASE CHTĚLA VYZKOUŠET,KDYŽ ZJISTILA ŽE JE TO ZASE TO OŠKLIVÉ,TAK ZASE NECHTĚLA,NO CHVILKU BREČELA,VYSVĚTLILA JSEM JÍ ŽE UŽ JE VELKÁ A MLÍČKO SE POKAZILO,NO A ZABRALO.TAK JÁ ZA SEBE DOPORUČUJI MELASU :-) :-) :-) :-)ALE HODNĚ KAMARÁDKÁM POMOHLA NÁPLAST,URČITĚ TO JE SUPER TIP (Y) (Y) (Y)MĚJTE SE MOC HEZKY (hello) (hello) (hello) (hello)
hordi 24. 7. 2009, 21:32
@jíta406 jituš děkuju... my jsem zkoušeli mazat prsa vším možným, ale malá nás přečůrala, buď to olízla, nebo setřela apoté se zase přichytila..... samoždřejmě, že na každé platí něco jiného, ale náplast jako nápad a rada také neuškodí, děkuji moc za krásný komentář (L) ilona
laso 24. 7. 2009, 21:24
@jíta406 SOUHLAS (Y) (Y).NAŠEMU MALÝMU JSOU DNESKA 4 ROKY ALE MLÍČKO PIL DO SVÝCH 27 MĚSÍCŮ A NEODRADILI HO ANI BRADAVKY NATŘENÉ HOŘČICÍ A SLIVOVICÍ,PROSTĚ ZÁVISLÁČEK ;-)KDYBY MI NĚKDO TOTO PORADIL URČO BYCH TENKRÁT ZKUSILA A TŘEBA BY TO ZABRALO.TAKTO JSME SI MUSELI PORADIT TAK,ŽE JSEM CHODILA SPÁVAT ZA DCEROU DO DĚCÁKU A MALEJ SPAL V LOŽNICI S TÁTOU A JAK NEBYLA MAMKA V NOCI PO RUCE NEMUSELO BÝT ANI MLÍČKO A TAK SE NĚJAK ODSTAVIL SÁM. :-)
hordi 24. 7. 2009, 21:38
@laso Oli, ani u nás nezabralo pomazání prsou "čímkoliv", pokud jsem ňáké mamince poradila , zkusí to s náplastí a zabere to, budu jenom ráda, že jsem pomohla, protože vím, jak je to náročné odstavit starší dítě, který je tak trochu jak píšete sama "Zavisláček"......děkuju (L)
jarka1477 24. 7. 2009, 15:45
... AMŮŽE SE KOJIT I DO TŘÍ LET
HanuleK 24. 7. 2009, 14:29
je to je super napad nasi male jsou dva a je totaky takova mala neposeda a mlicnak zavislak, moc moc dekujuuuu
Lukas02 24. 7. 2009, 12:11
noooo tak jsem chtěla dneska teda vyzkoušet náplast ale zase musíme počkat.Lukášek dostal horečky (chripka)tak ho nechci ještě tímhle trápit,ale hned jak to přejde jdu do toho :-)
Kaťulka (upraveno) 24. 7. 2009, 12:09
Já bych toto v návodech nechala. Aspoň vím, co mohu vyzkoušet, až budu odstavovat. Chápu, že některé věci sem opravdu nepatří např.radu "Kdo jel autem do Bulharska?" , "Seznam na dovolenou" nebo "Do banky jedině bez dětí" . Je pravda, že je to psáno jak slohová práce, ale má to podstatu.To můj názor.
ERMÍNA 24. 7. 2009, 14:36
@Kaťulka přesně tak :-$ :-$ :-$
hordi 24. 7. 2009, 12:10
@Kaťulka děkuju (L)
krasajda 24. 7. 2009, 10:24
(Y) gratuluji :-), já se odhodlávám takovou dobu, že mám odvahy čím dál míň +o(, malému je 29. měsíců a bohužel neusne jinak než prsa a v noci se občas vzbudí 1x. Ale dávám si termín týden a pak to zkusím - asi taky s náplastí - kamarádka to tak udělala a vyšlo to...
hordi 24. 7. 2009, 11:04
@krasajda ano, to odhodlávání a ta odvaha je hrozný......... nechala jsem jí ráno ještě cucat a pak si řekla, zkusim to.zalepila a nestačila se divit......dneska teda ještě ve spánku honila a poplakávala....... ale nestačim se divit, jak to šlo lehce, ona je opravdu taková vzteklinka, ta co si umí dupnout, já měla strach, aby mi ty prsa ve vzteku neurvala ;-).ale dobrý. Moje kamarádka to taky zkusila.....tento týden jsme obě přestali kojit díky náplasti, obě jsme se divili, jak to šlo hladce. :-$ Držím palečky, pak mi napište, jestli to pomohlo,hlavně budťe silná. (L)
Lukas02 24. 7. 2009, 0:05
(Y)bazva nápad hned zítra to zkusím taky a jsem zvědavá jak dopadnem :-Dsynovi jsou také 2 roky a né a né se vzdát mlíčka
Evásek22 23. 7. 2009, 21:52
no já myslím, že na toto téma snad bohatě stačí diskuse http://www.mimibazar.cz/diskuse.php?forum=965 *-) , kde si můžete nerušeně předávat zkušenosti (L)
hordi 23. 7. 2009, 22:39
@Evásek.cz evi tak si myslíte, že jsem udělala něco špatně, když jsem se chtěla podělit o sé zkušenosti atd............... před měsícem jsem se zde ptala maminek aby mi poradili, jak nejlépe ukončit kojení. ozvali se maminky které buď kojili puze týden, nebo měsíc, pár měsíců.nebo maminky, které poradili dát dítě na týden babičce, nebo nikam na hlídání, což u mě nebylo reálný.... já jsem chtěla jen pomoc. Je to opravdu těžké odstavit dítě třeba už v tom 2 roce, kdy je tzv. závislí na prsu, usíná při něm atd..... . Dnes je to teprve druhý den, co jsem malinkatou odstavila a stejně furt hledá, a usínání je pro ní něco nového, když bylo pro ní samojzdřejmost mlíko. Chtěla jsem pomoc, ale koukám, že spíše místo díky najdu pozitivní odpovědi a připomínky.
Evásek22 23. 7. 2009, 22:57
@hordi Ilonko, nemyslím, že jste udělala něco špatně co se týká odstavení kojícího děťátka. Ale každé dítě je jiné a prostě neexistuje jeden univerzální NÁVOD. Vy jste tady maminkám poskytla svoji zkušenost - ale není to návod, prostě není. Myslím, že NÁVODY by nás měly něco naučit, ne předávat svoje osobní zkušenosti. ...a ohledně výměny zkušeností opravdu slouží diskuse (L) Někdy se taková životní změna bohužel neobejde bez slziček, ale všechny děti to zvládly (Y)
marsehetz 24. 7. 2009, 15:28
@Evásek.cz tak to tady pořád pročítám,přemýšlím,jestli taky něco napsat ;-),jo,taky si myslím,že to sem nepatří.Jak říkáte,univerzální návod rozhodně neexistuje.Te ď se tady rozpoutala diskuse,kdo,kdy,jak.Já přestala postupně kojit v 8 měsících,postupně jsem navykala na lahev a myslím,že nejsem krkavčí matka,když jsem chtěla přestat taky kvůli sobě,malý měl taky dost zubů.Co člověk-to jiný názor,nedávno jsem se dočetla,že kojení po roce už je celkem zbytečné-dítě jí stejně už všechno,takže už mu to nic nepřináší a matku vyčerpává.Teď už malý nepije ani sunar a nic mu nechybí-mléčných výrobků za den sní ažaž. a upřímně-vadilo by mi,kdyby se po mě dítě sápalo třeba ve 2,5 letech na veřejnosti a dělalo scény,že prostě chce!Taky už mi to někdo vyprávěl,že docela velký kluk to prostě mamině mezi lidmi vybalil (H),nestihla zareagovat :^).A upřímně-každá mamina se přece dokáže s dítětem pomazlit i bez kojení,nééé? (mamca) (mamca) (mamca) (mamca) (mamca)my joooo
hordi 23. 7. 2009, 23:44
@Evásek.cz nojo, jenže mě na diskuzi nikdo neporadil.před měsícem jsem se ptala a prosila o radu.......... . včera jsem zkusila starý trik z náplastí.měla jsem úspěch.Chtěla jsem se podělit a zkusit poradit, i když pravda, každé dítě je jiné
Evásek22 (upraveno) 10. 8. 2009, 21:19
@hordi ...
MartickaM 26. 7. 2009, 14:34
@Evásek.cz Je mi Vás líto, nemáte asi v sobě empatii :-(
Veeronika 24. 7. 2009, 9:46
@Evásek.cz ko ko kodák 8-| 8-|To snad ani není možný.
Evásek22 24. 7. 2009, 15:47
@Veeronika učíte se cizí jazyky? (kocka)
Veeronika 24. 7. 2009, 17:30
@Evásek.cz Kéž by byl cizí,kéž by byl.... (F)
Evásek22 26. 7. 2009, 2:24
@Veeronika aha (smich) - je to Váš osobní jazyk..... já jen, že jsem Vám nerozuměla. Někdo píše česky, jiná "kokodáká"! Moc jsme si nepokecaly, opravdu Vám nerozumím.... tak se mějte hezky (L)
Veeronika 26. 7. 2009, 14:35
@Evásek.cz Nu,dobrá..pokud jste nepochopila...,i přes svou průměrnou inteligenci a malou slovní zásobu,ráda vysvětlím!!Nemám nic proti vyjádření jiného názoru než je ten můj,respektuju ho i když třeba napíšu,že s ním nesouhlasím...u vašeho příspěvku ovšem nic lepšího napsat nešlo,neboť :pokud někoho haním za to,že jeho návod není návod,ale diskuze,která tudíž patří do diskuze..nerozjíždím potom popsáním svých zkušeností diskuzi tam,kam patří návod.Když už vás tak pohoršuje,že vlastní zkušenost nemá nic společného s návodem,tak své zkušenosti popisujte v diskuzi.To by byl asi tak stručný překlad mého ko ko kodák""Hezký den (F)
Pami 24. 7. 2009, 10:39
@Veeronika Vy jste chytrá :-S
Veeronika 24. 7. 2009, 10:54
@Pami Nijak nadprůměrně.Jen mě to vytočilo a kratší výstih mého názoru mě nenapadl....
Evásek22 (upraveno) 26. 7. 2009, 2:59
@Veeronika a tak s tou první větou s Váma souhlasím (smich) (smich) .... možná máte jen malou slovní zásobu, když místo slov používáte citoslovce zvířátek.... (smich)
a1b2c3 24. 7. 2009, 14:43
@Veeronika :-D :-D :-D (clamp) (clamp) (clamp) :-D :-D :-D
Ela z Frelu 23. 7. 2009, 21:28
No já měla tři kluky a ty jsem kojila 3.měsíce, druhého 4.týdny a nejml. 6.týdnů (byly to roky 1987,1988 a 1990) no a moje cílová prémie Elinka se kojila do tří let, každý říkal, jestli ji odstavím v šesti nebo budu chodit na přestávky do školy ji nakojit. No šlo to rozumem měla tři roky a já jsem ji řekla, že jsem byla u paní dr. dala mi tabletky a mlíčko se zkazilo a že kdybych ji kojila, bylo by ji moc špatně a bolelo by ji bříško. Přišla ještě asi po 14. dnech zmáčkla prso a říká "mlíko tam je, ale je špatné bolelo by Elinku bříško". Šlo to v té době už rozumem. A bylo po kojení, hůř jsem to nesla já, jakožto poslední dítko a poslední kojení. Bylo to krásné a ráda vzpomínám.
hordi 23. 7. 2009, 22:45
@Ela z Frelu Aničko, přesně tak jsem to cítila včera já.poslední kojení.ta lítost nad tím, že už nebude to mazlení, tulení a takový ten pocit dítěte s matkou. Obrečela jsem to. Ono opravdu něco jiného je odstavit dítě v roce a půl a ve více jak tří let. Nevim, zda nikdo v, jak je to těžké vysvětlit dítěti, já už nemám, .já ti už nedám. malinkatá má druhou noc bez mlíka. Je to pro ní hrozný a já to na ní pozoruju. Nevi jak si lehnout, nebo jak mě zmáčknout a přitulit se........ pořád doufá, že jí dám to prso aby mohla u něj usnout. Dneska už to bylo mnohem lepší, ale trvalo to 45 minut, než usnula. Všude se dočtete jak kojit, ale nikdo vám neporádí, jak přestat. Kojení je něco nádhernýho........znám maminky co kojit chtěli, ale nešlo jim to, znám jejich beznaděj a smutek, pláč. Mám tady spoutu negativních posudků, možná od maminek, co to nezažili.Já chtěla jen pomoct.vím jak je to těžký- nejen pro dítě, ale hlavně i pro matku.
ERMÍNA 24. 7. 2009, 14:48
@hordi (Y) (Y) (Y) :-$ :-$ :-$ :-$
Švecina 23. 7. 2009, 21:27
taky jsem to zkoušela s náplastí,ale u nás to nezabralo,malá dva dny probrečela a tak jsem to nakonec vzdala a náplasti odlepila. (child12) (child12) a kdyby jste viděli ty rozzářené očička ,když uviděla odlepenou náplast.. :-pNakonec se mi ji podařilo odstavit až v 25 měsících. (mamca)
kudlajda 23. 7. 2009, 21:22
Díky za nápad,mám také tři děti ,dva kluky a teď 2 letou holčičku a je fakt ,že jí kojím pořád,sice jen večer,ale nedá si to jakkoli vymluvit,zkusíme ,u kluků to nebylo potřeba,tak uvídíme,zdá se mi ,že je ale chytřejší než kluci,ale třeba mně překvapí.Hezký večer Eva
ERMÍNA 23. 7. 2009, 18:37
malej má 20 měsíců :-pkojíme v noci asi 2x a ve dne jen před spaním poledním a večerním :-$ :-$ :-S :-S :-Sale můžu vám říct,že mám moooooooooc velké obavy,že to náš malej takhle klidně nepřijme :^) :^) :^) :^) :^) :^) +o( +o( +o( +o( +o(to bude BUGR 8o| 8o| 8o| 8o| 8o|už teď se bojím ;-) ;-) ;-) ;-) 8-| 8-| 8-| 8-| 8-|ale jinak je to moc krásný to tulení a usínání :-$ :-$ :-$ [A] :-p (F)
kopretin.a 23. 7. 2009, 16:34
hrooozně dlouhé ;-) co takhle "zalepte si bradavky náplastí" čtyři slova a vystihuje zcela celé 4 odstavce...
funkymama 23. 7. 2009, 17:58
@kopretin.a přesně to mě napadlo :-D :-D :-D ale zas tam je i kultirní vložka na téma nejšťastnější mamička je jen ta co má hodně mlíčka...brrrrr ;-)
sverunka 23. 7. 2009, 21:52
@funkymama a pan doktor je nejchytřejší na světě... ;-) ;-),mlíko bud je nebo není :-D :-D :-D,škoda,že jsem mu nepřivezla to svoje průhledný,po kterým mi kluk po půlhodinovým kojení ječel hlady :-$ :-$ :-$.........boooože ;-) ;-)
hordi 23. 7. 2009, 23:32
@sverunka bože.já po dvouch letech odsála taktéž průhledné míko -- to bude asi něco mezi přednim a zadním ;-)
sverunka 24. 7. 2009, 21:16
@hordi já nic neodsávala,kojila jsem obě děti měsíc,syna,proto že řval hlady a nepřibíral,takže žádné zadní a přední mlíko,ale voda... a dceru,protože jsem měla zdravotní problém :-$
Evásek22 23. 7. 2009, 22:31
@sverunka ;-) ;-) já jsem zas měla tolik mlíka, že mi to stříkalo jak z tankovací pistole u benzínky 8-| - nějaký náplasti by mi tam nevydržely ani 10 vteřin (smich)
hordi 23. 7. 2009, 23:47
@Evásek.cz to jako i po dvouch letech kojení *-) mě teda stříkalo mlíko 2-4 ,měsíce po porodu, ale pak už to bylo dobrý, maximálně mi dítě pilo s jednoho prsa a z druhého nepatrně teklo, ale vše se časem urovnalo.....
kopretin.a 23. 7. 2009, 18:40
@funkymama celé mi to připomíná kolegyni z práce...vyprávěla vždy velmi záživné historky typu - "tak jsem věšela prádlo, vzala jsem kapesník, roztřepla, vzala kolíky, vlevo dala jeden modrej, vpravo červenej, potom ponožku, pozor tam jenom jeden kolík...." :-#
cipofka 23. 7. 2009, 18:57
@kopretin.a :-D :-D :-D
a1b2c3 23. 7. 2009, 15:56
Děkuji za nápad,vyzkoušíme ^o).Malá bude mít dva,taky čekám do narozenin.Dávám ji čas,jestli nepřestane sama :-D.Ale moc nadějně to nevypadá,asi to bude kruťárna :'(.Uvidíme,snad se nám zadaří a půjde to hladce (Y) (Y).A ještě musím říct,dost se divím zákazu Vaší paní doktorky ohledně kojení v těhu,myslím,že těhotenství není důvod proč přestat *-).Ale aspoň jste si chvíli odpočinula ;-).
majulenka 23. 7. 2009, 17:22
@a1b2c3 kojení v těhu by vážně nemělo být, z čeho má brát miminko "sílu", když ho vypije velké dítko a také co ta mamina, taky potřebuje "něco pro sebe" *-).. já přestala kojit malou v roce a půl, jeden den jsem jí řekla, že mlíčko už není a nedostala jej, druhý den ukázala prstíkem na prso, zopakovala jsem jí, že není a tím u nás odnaučování skončilo
hordi 25. 7. 2009, 10:34
@majulenka Maruško mě gynekoložka vysvětlila, že neni vhodné v těhotenství kojit z důvodu, že tím jak dítě pije, pracuje u toho děloha, což by prý mohlo vyvolat falešné kontrakce tím pádem i potrat plodu. Nevím, ale znám i případy, kdy maminka kojení "napojila", kojila i během těhotenství a nic se nestalo, žádné zdravotní problémy. Možná každý gynekolog má na to svůj názor, já dala na mojí pí. doktorku, vlastně jsem si i pár měsíců odpočinula, už tak byly těhotenství náročné ;-) U staršího syna to šlo jak po másle...taky to vzal úplně v pohodě, když jsem prostě přestala mlíko dávat- bylo mu tehdy 1,5 roku, ono možná opravdu čím dýl dítě kojíte a je starší, je odnaučování o to složitější.Ale nelituju,furt sem si říkala, týbrďo já mám takvýho mlíka, proč nekojit. Dneska už jeto v pohodě, malá si také nevzpomene, už i noc byla kidná a když se vzbudila, jen se ke mě hodně přitulila a usnula zas. (child3)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie