Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 5 návštěvníků)

špína dětem svědčí

0.0
špína dětem svědčí

Postup

no, asi to sem až tak nepatří, ale snad mě neukamenujou:-) ale návod to vlastně je..

bylo dnes na novinkách - jen potvrzuje názor naší kožařky (která tvrdí, že nejlepší prevencí proti alergiím je mít psa před otěhotněním a a nepřehánět to s úklidem) a dětské doktorky (že se dítě musí setkávat odmalička s bakteriemi a různými mikroorganismy aby se proti nim tělo umělo bránit - je to prý skoro jako očkování). přehnaná hygiena prostě škodí:-) dřív kojenci a batolata určitě nelezli po umyté podlaze, ale spíš v hlíně a trávě:-)) proto prý neměli alergie, ani potravinové.

článek:
Rodiče by měli dětem občas dovolit pořádně se ušpinit, tvrdí vědci v nové studii, podle které přílišná čistota může připravit kůži o schopnost regenerace a hojení. Bakterie normálně žijící na pokožce totiž spouštějí mechanismy, které pomáhají předcházet zánětům v případě poranění, tvrdí tým amerických expertů.

Mikroorganismy tlumí přehnané imunitní reakce těla, jejichž vlivem může docházet při pořezání nebo poškrábání k otokům rány, tvrdí vědci v práci publikované na serveru Nature Medicine.

Podle odborníků se tak potvrzuje předpoklad, že vystavení organismu mikrobům v raném dětství často obrní děti proti alergiím. Mnozí věří, že posedlost moderního člověka hygienou stojí za výrazným vzestupem alergií, k němuž v rozvinutých zemích dochází.

"Hodné bakterie"

Výzkumníci ze School of Medicine při University of California v San Diegu zjistili, že bakterie druhu Staphylococci blokují postup vznik zánětu. Studiem myších a lidských buněk odhalili, že jinak neškodné bakterie dokážou zastavit zánět tím, že produkují molekulu zvanou LTA, která pak působí na keratinocyty - hlavní buňky nacházející se na vnější straně pokožky.

„Úžasný smysl celé práce spočívá v tom, že nám poskytuje molekulární základ k pochopení hypotézy přehnané hygieny a odhaluje některé prvky principu hojení ran, které dosud nebyly známé,“ řekl vedoucí týmu vědců profesor Richard Gallo. „To může pomoci vyvinout nové terapeutické přístupy k léčení zánětlivých kožních nemocí,“ doplnil.

Ve Velké Británii v současnosti probíhá kampaň, která má zastavit přehnanou hygienu, kterou někteří rodiče na svých dětech praktikují. Mluvčí britského sdružení proti alergii Allergy UK závěry studie přivítala. Zároveň připomněla, že se množí důkazy, že vystavení těla mikrobům posiluje odolnost proti alergiím, nicméně je třeba podrobnější výzkum.

„Počet alergiků nám za posledních deset let v Británii stoupl třikrát. Každý třetí člověk teď trpí nějakou alergií,“ uvedla mluvčí.

a ještě jedna teorie naší známé lékařky - čím "zdravěji" dítě jí, t.j. úplně bez sladkostí, smaženého atd., tím je prý větší pravděpodobnost, že bude v dospělosti obézní - protože mu prostě zachutná to, co nikdy nejedlo... na mně se to potvrzuje:-)))

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

zabori 24. 11. 2009, 16:49
Řídím se tím stále, naštěstí i naše paní doktorka má stejný názor. (Y)
Muškovka 24. 11. 2009, 16:19
(Y) konečně něco, co mě nedeptá, ale povzbudí...já totiž uklízet vůbec nestíhám... |-)
chopper Jája 24. 11. 2009, 15:22
(wash) (tudledudle)já to říkám pořád,když jsme byli my malí a jedli třeba jablka přímo ze země,tak jsme byli zdravější,než dnešní děti,za kterýma se utíká s ubrouskama nebo,jak říkala tady jedna maminka: podávat dítěti venku rohlík pomocí rukavic z obchodu :-D :-D :-D
zabori 24. 11. 2009, 16:51
@chopper Jája Jéje a kdybyste viděla, jak na mě tuhle na tramvajové zastávce koukali, když jsem dala svému 9ti měsíčnímu synovi půlku rohlíku a on ji samozřejmě ihned fláknul na zem, aniž by to strčil do pusy. Já ji zvedla, foukla a dala zpátky ;-).
chopper Jája 24. 11. 2009, 17:01
@zabori (smich) (smich)to je úplně normální,taky to dělám :-$když to není do bláta :-$
Ela z Frelu 24. 11. 2009, 15:18
A proto staré dobré "čistota půl zdraví-špína celé" ;-)
ráša 24. 11. 2009, 15:40
@Ela z Frelu Můj táta měl ještě dovětek ... řekla babička a kopla ho@no pod skříň ;-) ;-) ;-) ;-) Joooo můj táta, dneska by mu bylo 82 :'(
holatko 24. 11. 2009, 15:06
;-) Tak už vím, proč na alergie netrpíme (Y) (Y) (Y). To budu často používat (smich), až se mi nebude chtít uklízet. (L)
blanc_2008 5. 12. 2009, 21:31
@holatko dost dobrá odpověď :-D :-D :-D :-D Nám to teda asi taky nehrozí,mám dvojčata a před koupáním se jedna počůrala a lízala to a druhá se v jiný den posr... a taky to asi ochutnala,ale hlavně to měla snad po celém těle.A to jsem šla jen pro ručník ;-)
moravian 24. 11. 2009, 15:04
Tak se mi zdá, že těm mým malým prasátkům alergie skutečně nehrozí :-D :-D :-D

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie