Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 242 návštěvníků)

Náročnější háčkovaná čepička

0.0
Náročnější háčkovaná čepička

Postup

Čepička je háčkovaná z tenké příze, bohužel nevím název je to zřejmě acryl, maličko slabší než camilla, ale jemnější a měkčí, háčkem č. 2,5. Dělala jsem čepičku znovu a vyhovovala mi Glorie od Vlnapu (viz níže foto). Je trochu náročnější, jak na zhotovení, tak na pospis návodu, proto doufám, že to pochopíte, případně napište, zkusím vám poradit. Obvod čepičky v klidu vychází na 43cm, dcerka má obvod 47cm a čepičku v pohodě oblékne, ale fotit se nechce. Pro větší obvod použijte silnější háček nebo přidejte sloupky v kosočtverci, já mám v nejširším místě (tj. v překřížení) 20 rel. zadních sloupků. Nedoporučuji tuto čepičku začátečníkům, ale třeba se mýlím :o). Důležité je počítat a kontrolovat!!! Takže přeji hodně zdaru, ať se dílo daří, já ji dělala asi týden. A nezapomeňte se pochlubit svými výtvory.

Čepička v detailním postupu je dělaná z camilly, až jí dodělám - vložím ještě foto.

A výzvou pro ty extrémě šikové, které si s tím dají tu práci je udělat ty přední rel. dl. sl. a pecičky v jiné barvě!!! Já to ještě nezkoušela, ale snad se do toho taky jednou pustím =O)

detailní foto rozdílu příze - nahoře camilla, dole příze ze které je čepička na hlavním fotu (omluvte kvalitu, je to foceno při umělém světle a nešlo mi to zaostřit)

Holky, takto vypadá zbytek příze, ze které je čepička dělaná. Je to foceno při umělém světle, takže barva neodpovídá. Pokud byste někdo poznal co by to mohlo být, byla bych vám moc vděčná, protože maminky tady píšou, že jim čepička obvodově nevychází, takže je velmi důležitá zvolená příze. Mohla to být klubíčka po 50 g a spotřebovala jsem 3 klubka.

1 Řada: do stahovacího očka nahodíme 20 dl. sl., řadu ukončíme pevným okem (kdo nedělá stahovací očko, udělá klasicky 5 řet. ok)

2.Řada: 2 řet. oka, která nahrazují první přední rel. dl. sloupek, dále střídáme rel. dl. sl., začínáme i končíme rel. sl. zezadu, řadu ukončíme pevným okem ale přízi vedeme zespodu, tak jak je to na fotografii

3.Řada: 2 řet. oka, která nahrazují první přední rel. dl. sl, každý rel. dl. sl. zezadu rozháčkujeme na dva rel. zadní sl., takže máme vždy dva rel. zadní a jeden rel. přední sl., končíme dvěma rel. zadními sloupky a řadu ukončíme pevným okem opět vedeme přízi zespodu

4.Řada: řet. oka, která nahrazují první přední rel. dl. sl. a v této řadě budeme rozháčkovávat každý rel. dl. sl. zepředu POZOR včetně toho prvního, takže máme dva rel. dl. sl zepředu a dva rel. dl. sl. zezadu, řadu ukončíme pevným okem ( přízi vedeme zespodu)

5.Řada: 2 řet. oka, která nahrazují první přední rel. dl. sl. + jeden rel. dl. sl. zepředu, v této řadě rozháčkujeme vždy první ze dvou rel. dl. sl. zezadu, takže máme vždy dva rel. přední a tři rel. zadní sloupky, končíme 3 rel. zadní sl. a ukončíme pevným okem (přízi vedeme zespodu)

6.Řada: 2 řet. oka nahrazující první přední rel.dl. sl. a hned ho rozháčkujeme na druhý rel. přední sl. + jeden rel. dl. sl. zepředu, takto budeme rozháčkovávat každý první ze dvou rel. předních sloupků, takže budeme mít vždy tři rel. dl. sl. zepředu a tři zezadu, řadu ukončíme pevným okem (přízi znovu zespodu)

7.Řada: 2 řet. oka nahrazující první přední rel. dl. sl. + dva rel. dl. sl. zepředu a dále budeme rozháčkovávat vždy prostřední ze třech rel. dl. sl. zezadu, takže budeme mít vždy tři rel. přední a čtyři rel. zadní dl. sl., řadu ukončíme pevným okem (přízi vedeme zespodu)

8.Řada: 2 řet, oka, která nahrazují první přední rel. dl. sl. + dva rel dl. sl. zepředu, vynecháme první rel. dl. sl. zezadu a ***uháčkujeme dva prostřední rel. dl. sl. zezadu z předchozí řady, čtvrtý rel. dl. sl. opět vynecháme a uháčkujeme tři rel. dl. sl. zepředu, potom se vrátíme a uháčkujeme čtvrtý vynechaný rel. dl. sl. zezadu, pak nám tam vychází další čtyři rel. dl. sl. zezadu z předchozí řady, tak první a čtvrtý rozháčkujeme na dva (budeme jich tedy mít šest), potom vynecháme tři rel. dl. sl. zepředu a uháčkujeme první z následujících čtyř rel. zadních sloupků z předchozí řady, vrátíme se a uháčkujeme vynechané tři rel. přední sloupky*** - to co je mezi hvězdičkami budeme opakovat ještě čtyřikrát, přičemž po čtvrté uknočíme tak, že navážeme na první tři rel. dl. sl. zepředu pevným okem (přízi vedeme zespodu)

9.Řada: ***2 řet. oka, která nahrazují první přední rel. dl. sl. + dva rel. dl. sl. zepředu(jakoby tři přední rel. sl.), dva rel. dl. sl. zezadu z předchozí řady vynecháme a uháčkujeme další tři rel. dl. sl. zepředu, potom se vrátíme uháčkujeme druhý ze dvou rel. dl. sl. zezadu z předchozí řady, další rel. dl. sl. zezadu máme jakoby za za těmi třemi předními rel. dl. sl. (viz foto z rubové strany), tak toto rozháčkujeme na dva zadní rel. dl. sl., uháčkujeme 6 rel. dl. sl. zezadu, další rel. zadní sl. (je jakoby zase za třemi předními rel sl.) znovu rozháčkujeme na dva, vynecháme tři přední rel. sl. a uháčkujeme první ze dvou zadních rel. sl. z předchozí řady, vrátíme se a uháčkujeme vynechané přední dl. sl., od hvězdiček opakujeme do konce řady, kterou ukončíme pevným okem (přízi vedeme zespodu) – po skončení řady musíme mít na přeskáčku 6 předních rel. sl. a 12 zadních rel. sl. ( ty krajní jsou vždy za těmi předními) foto z lícové a rubové strany

"schovaný zadní dl. sl. " foto z rubové strany

ukončená 9. řada z rubové strany

10.Řada: 2 řet. oka, teď pouze z praktických důvodů :o),*** první trojici předních rel. sl. vynecháme a uháčkujeme až druhou trojici předních rel. dl. sl., pak se vrátíme a uháčkujeme první vynechanou trojici, tím se jakoby překříží, první zadní rel. dl. sl., který je zase takový schovaný rozháčkujeme na 2 zadní rel. dl. sl. a uháčkujeme dalších 5 zadních rel. dl. sl., potom uděláme pecičku a to tak, že do mezery mezi sloupky v předchozí řadě nahodíme 5 dvakrát nahazovaných dl. sl. na háčku máme šest oček a těmi protáhneme přízi, uháčkujeme 5 zadních rel. dl. sl. a znovu šestý (schovaný) rozháčkujeme na dva zadní rel. dl. sl., od hvězdiček opakujeme do konce řady, ukončíme pevným okem (přízi zespodu), kontrola - máme šest překřížených předních rel. dl. sl. pak sedm zadních rel. sl., pecičku a opět sedm zadních rel. dl. sl.

háčkování pecičky

11.Řada: 2 řet. oka, která nahrazují první přední rel. dl. sl. + 2 přední rel. dl. sl. ***(jakoby tři přední rel. dl. sl.), následně 16 rel. zadních sloupků, do čtnáctí zadních rel. dl. sl. z předchozí řady, přičemž vždy první a poslední rozháčkujeme na dva(pecičku úplně ignorujeme), potom tři klasické dl. sl. do překřížení a tři rel. přední dl. sl. od hvězdiček opakujeme do konce řady, končíme třemi klasickými dl. sl. vháčkovanými do překřížení a pevbným okem (přízi zezpodu) – kontrola 3klasické dl. sl.+ 3 přední rel. dl. sl. a 16 zadních rel. sl. sl. střídavě

12.Řada: 2 řet. oka, která nahrazují první přední rel. dl. sl. + 2 přední rel. dl. sl. (jakoby tři přední rel. dl. sl.), první rel. zadní dl. sloupek z předchozí řady vynecháme,*** druhý zadní rel. dl. sl z předchozí řady rozháčkujeme na dva, 12 zadních rel. dl. sl., další zadní rel. dl. sl. z předchozí řady opět rozháčkujeme na dva a poslední vynecháme, z tří klasických dl. sl. z předchozí řady uháčkujeme tři přední rel. dl. sl., vrátíme se zpět a vháčkujeme ten poslední vynechaný zadní rel. dl. sl a první, který je za dalšími třemi předními rel. dl. sl., následně uháčkujeme druhou z trojice předních rel. dl. sl., přeskočíme první zadní rel. dl. sl. (protože ten jsme již vháčkovali mezi dvě trojice předních rel. dl. sl.) a opakujeme od hvězdiček, končíme tři přední rel. dl. sl., vynechaný poslední zadní rel. dl. sl. z předchozí řady a první vynechaný zadní rel. dl. sl. z PŘEDCHOZÍ řady, ukončíme pevným okem ( přízi zespodu) – kontrola 3 rel. přední dl. sl., 2 zadní rel. dl. sl., 3 přední rel. dl. sl. a 16 zadních rel. dl. sl.

13.Řada: poslední řada, kde budeme přidávat : postup je stejný jako v předchozí řadě, pouze mezi dvěma trojicemi předních rel. dl. sl. máme 4 rel. zadní sl. – kontrola 3 rel. přední dl. sl., 4 zadní rel. dl. sl., 3 přední rel. dl. sl. a 16 zadních rel. dl. sl.

Pohled zhora
V dalších řadách již nepřidáváme a přetahujeme zadní rel. dl. sl. z jednoho kosočtverce do druhého(vždy první a poslední rel. zadní sl.se přetahuje), přičemž pecičky dělám v místě kde mi vychází 14 rel. zadních dl. sl. a to mezi 7. a 8. sl. a v místě překřížení dvě pecičky a to mezi 7. a 8. a mezi 13. a 14. sl. (takže to vychází 7 zadních rel. dl. sl., pecička, 6 zadních rel. dl. sl., pecička a 7 zadních rel. dl. sl.)

Nakonec jsem udělala lem a to jsem střídala jeden přední rel. dl. sl. a jeden zadní rel. dl. sl.

14. Řada: 2 řet. oka, která nahrazují prví rel. přední dl. sl.+ 2 přední rel. dl. sl., následně vynecháme první zadní rel. dl. sl. a uháčkujeme 14 zadních rel. dl. sl. a poslední opět vynecháme, ***uháčkujeme první trojici předních rel. dl. sl. a teď se vrátíme a uháčkuje ten vynechaný zadní rel. dl. sl., uháčkujeme 4 zadní rel. dl. sl. a první zadní rel. dl. sl., který je za druhou trojicí předních rel. dl. sl., pak se vrátíme a doháčkujeme tu vynechanou druhou trojici předních rel. dl. sl., dále uháčkujeme 14 zadních rel. dl. sl. (ten první jsme již přesunuli, tak ten ne!!!) a opět vynecháme poslední a pokračujeme od hvězdiček - tím se nám bude jeden kosočverec rozšiřovat a druhý zužovat.... končíme 14 zadních rel. dl. sl., poslední vynechat, první trojici předních rel. dl. sl. , vrátit se pro vynechaný zadní rel. dl. sl. 4 zadní rel. dl. sl. a první zadní rel. dl. sl. vynechaný z PŘEDCHOZÍ řady za další trojicí, pevné oko.

Takto budeme postupovat i u dalších řad, jen se nám bude měnit počet zadních rel. dl. sl. v kosočvetcích, tím jak je budeme přetahovat. Nezapomeňte na pecičky nebo jak navrhovala jedna maminka pecičky dodělat dodatečně a přišít.

jako první se s námi podělila o své dílko Lenka H. (LenHav) ID 132670..... opravdu moc krásná čepička

a ještě jednou stejná čepička na krásné modelce... moc jí sluší

další varianta čepičky od paní Idy S. (idule) ID 279986, myslím, že velmi povedená,
čepičku dělala pro sebe, tedy dospěláckou a postup pro vás uvedla ve svém komentáři

... a ještě jeden pohled

další velmi povedený kousek od paní Lenky K. (Herminka80) ID 91692
čepičku trošku upravila, protože se jí nechtěla tvarovat, upravený postup najdete v komentářích

další parádní čepičky od Marie S. (stypka) ID 69505, má opravdu šikovné ručičky

...a malá modelka, čepička perfektně sedne - prostě frajerka :o)

opět jedna povedená čepulka od Zdeňky S. (ZdeSta) ID 287879

a ještě na modelce - tu sem prostě nemůžu nedat - je kouzelná....

šikovné ručičky má i Pavla D. (Bosacek) ID 79254, tady je čepička pro její princeznu

opět jedna povedená čepička od Jitky B. (JitkaBer) ID 194734

tak s touhle si paní Jitka B. (JitkaBer) ID 194734 opravdu vyhrála, fantazii se meze nekladou a tahle je opravdu perfektní

a ještě pohled zvrchu.... nááádhera

čepička se moc povedla paní Heleně S. (Spendahelda) ID 262751 a malá modelka je v ní prostě kouzelná

.... a ještě jeden pohled

nááádherná pro Barunku od paní Martiny B. (marpla) ID 20167

další povedená čepička, tentokrát od Petry K. (Petersonka) ID 301567

..... tak a tahle je moje..... podle vzoru paní Idy S. (idule) ID 279986 jsem si tuto čepku udělala pro sebe, ale jak říká manžel - nejsem typ na čepice, takže :o( .... ale co, je zima, tak mi bude aspoň teplo

háčkovaná z příze Rio, háček 3,5 a naposledy jsem přidávala ve 12. řadě

krásná čepulka od Mariky S. (Diochi) ID 126868

náádherná čepička s bambulí od Lucie Žaludové (dražka) ID 197165

další skvostný výtvor zaslala Eliška K. (Eliss28) ID 185841

Nááádherné čepulky od paní Ivety D. (IvettD) ID 171738 ty musely dát ale zabrat

Nádherný komplítek od Lídy L. (lidal) ID 41373

tak jsem se na ní znovu vrhla, jen teď koukám, že těch bambulek jsem původně dělala víc, ale i tak se mi líbí, konečně jsem přišla na přízi ideální pro tuto čepičku a je to Glorie od vlnapu, stačilo mi jedno klubko, ale mohla být malinko delší :) ... mno uvidíme - dělala jsem ji tedy obvod 48 v klidu, a to tak že v nejširším místě kosočtverce jsem měla mezi předními sloupky 24 zadních

Kouzelná čepulka od Moniky Č. (monikanina) ID 137604

perfektní čepička od Anny Nádaské (háčkarka) ID 414400

opět povedený kousek od Lenky J. (deelfinek) ID 155996

s čepičkou si opravdu krásně vyhrála Ivanka M. (kotebodie) ID 44430

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

KarpasovaZ 13. 11. 2010, 21:16
Tak jsem se do čepičky také pustila. Vzoreček jsem snad pochopila, čepička vypadá jako ta Vaše, jen se mi nechce stáčet dolů. Nevím, kde dělám chybu. Rozšiřovala jsem naposled ve 12 řadě, pak už jsem háčkovala bez přidávání. Už budu pomalu u prvního překřížení a stále mám jen lehce stočenou placku. Asi z toho bude čepice na mamuta :-S. Háčkuji z nějaké silnější příze háčkem č. 2,5. Asi to nakonec budu muset vzdát :´(
Mišák123 13. 11. 2010, 21:43
@KarpasovaZ Dobrý večer Zuzko, to je mi líto, asi to bude tou přízí, paní Lenka (ta co má fotečku pod návodem jako první) také psala, že to má dost široké a dokonce háčkovala tuším 3 háčkem, ale nakonec to stáhla lemem a čepička vypadá pěkně, tak uvidíte.
nellika 13. 11. 2010, 18:19
Tak jsem se dopracovala k 8.řadě a 9.řada byla už nad mé síly 8o| tak jsem se smířila s tím že tuto nááádhernou čepičku mít nebudeme :-| :-| :-| :-|
Mišák123 13. 11. 2010, 18:23
@nellika Květuš nevzdávejte to :´(, když projedete komentáře, tak tam je ještě znovu vysvětlená osmá i devátá řady, jak tohle překonáte, pochopíte ty přesuny a už to půjde jako po másle :-)
Fríďa 12. 11. 2010, 14:27
Dobrý den Míšo,prosím poradíte mi? Háčkuji čepičku podle Vašeho skvělého návodu, jsem u 9.řady a nahoře mi to dělá špičku.Háčkuji z Dory (100% akrylik 250m na 100g) háčkem č.3. Tak nevím,mám zkusit větší háček *-) ? Děkuji Katka
Mišák123 12. 11. 2010, 21:19
@Fríďa Dobrý večer Katko, Doru bohužel neznám, ale zase se bojím, že když použijete větší háček bude čepička moc široká. Už tady jsou dva takové komentáře, v prvním případě paní zjistila, že dělá špatně rel. sloupky, ve druhém nevím. :-| Bohužel Vám neporadím, jedině zkusit slabší přízi. :-S
Marho09 11. 11. 2010, 13:07
I já se přidávám k velkému díky a pochvale za nádherný vzoreček. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Opravdu ho zkuste, je boží (clamp) (clamp) (clamp) ,-).Martina
Mišák123 11. 11. 2010, 18:00
@Marho09 Marti obě čepičky jsou kouzelné (clamp) (clamp) (clamp), moc pěkné barvičky - budete holky frajerky (Y)
Spendahelda 11. 11. 2010, 10:02
Dobrý den Míšo!!! Ták čepičku už mám konečně hotovou ,-) ,-) ,-), ikdyž mi dala ze začátku zabrat-dopadlo to dobře!!! :-) :-) :-)Chtěla bych Vám poděkovat za úžasný návod na parááádní čepičku (L) (L) (L) (L)a za ochotu poradit nám nezkušeným háčkařkám (F) (F) (F) S (P) (P) (P)se jdu pochlubit do hobby-sem to bohužel neumím dát 8o| 8o| 8o| S díííky Helča
Mišák123 11. 11. 2010, 10:15
@Spendahelda Tak jsem jukla k Vám do albíčka a Vy že nejste zkušená háčkařka :-D, klobouk dolu, samé krásné věci (clamp) (clamp) (clamp)
Mišák123 11. 11. 2010, 10:08
@Spendahelda Tak to je paráda, jsem ráda, že se povedla a hlavně,m že se bude líbit. Stačí, když mi sem dáe odkaz a já to vložím nebo to můžu stáhnout přímo z Vašich foteček, ale abyste se na mě nezlobila *-)
Spendahelda 11. 11. 2010, 10:48
@Mišák123 Míšo děkujíííí! (L) (L) (L)Bude mi ctí zařadit se mezi krááásné výtvory přede mnou!!! (Y) (Y) (Y)
lubca007 10. 11. 2010, 22:48
ale ani lahke veru ma ta čiapočka potrapila ale stalo to za to velmi tažko sa chapa ten 8 rad rada by som sa pochvalila ale neviem to sem davať už naozaj som nato antitalent :´( a ešte raz dakujem (Y)
Mišák123 11. 11. 2010, 18:04
@lubca007 To nevadí, určitě bude krásná a hlavně aby se líbila majitelce :-), přeji další krásné tvoření (hello) (hello) (hello)
lubca007 10. 11. 2010, 11:23
Hura zvladla som to čiapočka bude hotova dakujem MIchalka (clamp) (^)
Mišák123 10. 11. 2010, 12:05
@lubca007 Tak to je paráda (Y) (Y) (Y) a že to nebylo tak hrozné!!! Pokud Vám to vyjde pochlubte se (P). Přeji další krásné tvoření a pohodový den (hello)
wienie3 9. 11. 2010, 15:22
Tak hotovoooooo,ciapocku som teda zvladla ,horko tazko,su tam chyby...aj to krizenie trosku ine....ale mne sa pa ci :-),dakujem Miske za navod a rady ktore mi ochotne davala dakujeeeem (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3253231
lubca007 (upraveno) 9. 11. 2010, 21:58
dakujem dakujem už som to horko tažko zvladla prešla som cez 8 radu Michalka dakujem aj za vašu trpezlivosť
Mišák123 9. 11. 2010, 12:44
@lubca007 Zkusíme tedy znovu tu osmou řadu: takže 2 řet. oka (jakoby první rel. přední dl. sl.) + další dva přední rel. dl. sl. = to je v první tojice předních rel. dl. sl., pak máte v předchozí řadě 4 zadní rel. dl. sl., takže první vynecháme (ten budeme přesunovat až na konci řady) a uháčkujete až ten druhý a třetí, čtvrtý opět vynecháte a uháčkujete druhou trojici předních rel. dl. sl., poom se musíte vrátit pro ten čtvrtý zadní rel. dl . sl., který jste před chvilkou vynechala (protože musíte jedne kosočtverec zužovat a druhý rozšiřovat - toto budete potom dělat i v ostatních řadách)čepičku si otočíte na rubovou stranu a tam ty sloupky vidíte(z rubové strany vypadají jako přední rel. dl. sl.) - zkoušela jsem to nafotit u jiné řady - je to foto z rubové strany- ono je to pak stejné, jen pro představu, ale moc mi to nešlo, tímto způsobem se přesouvají sloupky z jednoho kosočtverce do druhého, je to vždy za těmi předními sloupky..... no nevím, jestli jsem Vám pomohla, snad ano
lubca007 9. 11. 2010, 17:40
@Mišák123 dakujem za odpoved a zato že ste si našla čas ale chcela by som sa opytat len neviem čo s tym prvym .4 prehodim za 3prednyma stlpikmi ale ostal my ten prvy lebo my to tam teraz ostalo dakujem viete ta čiapočka je velmi pekna chcela som ju pre vnučku ale neviem sa neako dostat cez tie uberacie a pridavajuce stlpiky dakujem dakujem
Mišák123 9. 11. 2010, 19:07
@lubca007 myslíte ten úplně první, který vynecháte??? pokud ano, tak ten uháčkujete úplně nakonci řady, tím končíte, jen dejte pozor, musíte háčkovat z předchozí řady!!! Pokdu byste cokoli potřebovala, klíďo písněte. Hodně zdaru!!! :-)
Mišák123 8. 11. 2010, 15:00
@JitkaBer Dobrý den Jituš, ten první odkaz se Vám tam nějak vloudil ,-) čepičky jsou perfektní (Y), hlavně ta dvoubarevná, ta fakt nemá chybu, to jste si asi opravdu vyhrála (clamp). Snad se nebudete zlobit, když fotečky uveřejním. Děkuji a přeji krásný den. (hello)
hagarova.helena 4. 11. 2010, 18:21
Dobrý večer míšo, tak jsem si to znovu vypárala až ke 13. řadě, ale nevím jak myslíte to, že máme mezi 3 př. rel. sloupky 4 zadní, nějak mi to vrtá hlavou, ,-)jak to mám udělat. Prosím o radu
Mišák123 4. 11. 2010, 20:16
@hagarova.helena Helčo to mě mrzí :-|, tak pokud máte správně 12. řadu, tak máte mezi těmi dvěmi trojicemi předních rel. dl. sl. 16 a 2 zadní rel. dl. sl., tak tam kde máte ty dva (jsou takové schované, ale když to otočíte na rub, tak je tam vidíte), tam budete přetahovat (přeháčkovávat) zadní rel. dl. sl. z vedlejších kosočtverců, tak aby se vám jeden zužoval a druhý roztahoval. Postupujte stejně jako v předchozí řadě tj. 12. a mělo by vám to vycházet, držím palce :-$
wienie3 4. 11. 2010, 8:40
Nadherna ciapocka,ale si pripadam ako debil....viem ze ste to tu uz pisali,ale ja to potrebujem uplne ako pre debila aby som to pochopila tu osmu radu... v osmej rade neviem ako dalej,aj ste to rozpisovali....len ja tomu stale nerozumiem si pripadam ako debil. tento textik uháčkujeme dva prostřední rel. dl. sl. zezadu z předchozí řady, čtvrtý rel. dl. sl. opět vynecháme a uháčkujeme tři rel. dl. sl. zepředu, potom se vrátíme a uháčkujeme čtvrtý vynechaný rel. dl. sl. zezadu, ono si vlastne musim otocit celu pracu.....a uhackovat ten stvrty.....len neviem kam ho mam uhackovat....ktory stlpik mam podobrat.....a ako ho uhackovat,ako predny reliefny ci zadny z tej opacnej strany .vlastne ja si to otocim... a mam to teraz naopak a mam tam 3zadne hned od haciku,potom 2 predne ,2zadne a zaciatok z retiazkovych ok....a teraz neviem....ten stvrty stlpik kam ho mam uhackovat.... ktory stlpik podoberiem od zaciatku haciku,aby to vyslo ze je stvrty.... :-o dakujeeeem mooooc za radu :-$
Mišák123 4. 11. 2010, 9:22
@wienie3 je to čtvrtý z předchozí řady, vy koukáte na řadu, kterou jste háčkovala nyní, takže o řadu níže, tam máte čtyři!!! Tak ten první, když to máte otočené a uháčkujete jako přední, protože to háčkujete z rubu *-) lepší????
wienie3 4. 11. 2010, 13:26
@Mišák123 ano ano 8ku som zvladla uz dakujem :-$
Mišák123 4. 11. 2010, 13:31
@wienie3 (Y) (Y) (Y) jěště ta devátá je toaková zrádná, ale pak už to půjde, tak držím palečky
Bosacek (upraveno) 31. 10. 2010, 13:09
Milá Míšo, už mám čepku hotovou. Moc se nepovedla fotka. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3233690 Návod je super |:o) |:o) |:o) |:o)!!! Mojí roční berušce je sice čepice velká, oblékne ji i pětiletý syn, ideálně bude tak na 3-4 roky, ale nevadí, počká ve skříni, jako několik dalších... Použila jsem glorii a háček 2,5 - jedno klubko nestačilo, Možná zkusím uháčkovat menší velikost, zkusila bych přidávat naposledy ve dvanácté řadě *-). Uvidím, jestli najdu čas...
Mišák123 31. 10. 2010, 20:33
@Bosacek Pavlo (Y) (Y) (Y), perfektní čepička se Vám moc povedla a teď koukám, že jste to i přefotila, než jsem se k tomu dostala. Vy jste báječná :-) Škoda, že mále nepadne, hodně mi tady maminky píšou, že jim nevychází obvod, takže opravdu hodně záleží na tom z jaké příze je dělaná. Glorii také neznám, ale divím se, že se ten obvod zvětšil až tak, když to bylo děláno stejným háčkem *-), ale ona se Vám čepka neztratí, lepší než kdyby byla malá ,-) Snad se nebudete zlobit, když fotečku uveřejním. Mějte se krásně a přeji Vám spoustu dalších vydařených čepiček (hello)
zdenicka2006 30. 10. 2010, 15:00
Dobrý den Míšo, vrhla sem se na čepičku, jako že žádný problém, ale u tohodle sem v konci.... 8.Řada: 2 řet, oka, která nahrazují první přední rel. dl. sl. + dva rel dl. sl. zepředu, vynecháme první rel. dl. sl. zezadu a ***uháčkujeme dva prostřední rel. dl. sl. zezadu z předchozí řady, čtvrtý rel. dl. sl. opět vynecháme a uháčkujeme tři rel. dl. sl. zepředu, potom se vrátíme a uháčkujeme čtvrtý vynechaný rel. dl. sl. zezadu, pak nám tam vychází další čtyři rel. dl. sl. zezadu z předchozí řady, tak první a čtvrtý rozháčkujeme na dva (budeme jich tedy mít šest), potom vynecháme tři rel. dl. sl. zepředu a uháčkujeme první z následujících čtyř rel. zadních sloupků z předchozí řady, vrátíme se a uháčkujeme vynechané tři rel. přední sloupky*** - to co je mezi hvězdičkami budeme opakovat ještě čtyřikrát, přičemž po čtvrté uknočíme tak, že navážeme na první tři rel. dl. sl. zepředu pevným okem (přízi vedeme zespodu) konktrétně to vynechání re.dl.sl. chápu, ale to "potom se vrátíme" to nevím jak???? To jako, že otočím čepičku a jedu nazpět dl. sl???? Můžete mi prosím poradit??? Děkuji moc Zdena Janečková
Mišák123 30. 10. 2010, 16:40
@zdenicka2006 Zkusíme tedy znovu tu osmou řadu: takže 2 řet. oka (jakoby první rel. přední dl. sl.) + další dva přední rel. dl. sl. = to je v první tojice předních rel. dl. sl., pak máte v předchozí řadě 4 zadní rel. dl. sl., takže první vynecháme (ten budeme přesunovat až na konci řady) a uháčkujete až ten druhý a třetí, čtvrtý opět vynecháte a uháčkujete druhou trojici předních rel. dl. sl., poom se musíte vrátit pro ten čtvrtý zadní rel. dl . sl., který jste před chvilkou vynechala (protože musíte jedne kosočtverec zužovat a druhý rozšiřovat - toto budete potom dělat i v ostatních řadách)čepičku si otočíte na rubovou stranu a tam ty sloupky vidíte(z rubové strany vypadají jako přední rel. dl. sl.) - zkoušela jsem to nafotit u jiné řady - je to foto z rubové strany- ono je to pak stejné, jen pro představu, ale moc mi to nešlo, tímto způsobem se přesouvají sloupky z jednoho kosočtverce do druhého, je to vždy za těmi předními sloupky..... no nevím, jestli jsem Vám pomohla, snad ano takto jsem vysvětlovala 8. řadu jedné paní a konkrétně u toho co se vracíte Vlastně když to otočíte na rubovou stranu, tak ho tam vidíte, tak uháčkujete pouze ten jeden vynechaný a zase otočíte a jedete dál, je to trochu srozumitelné :´(
zdenicka2006 31. 10. 2010, 9:55
@Mišák123 Dobrý den Míšo, moc děkuji, já sem to totiž takhle pochopila, ale přišlo mi to jako úplná blbost, hned jak sem Vám napsala, tak sem tu blbost zkusila a ono to vyšlo ,-) ,-) ,-) , ale i tak sem byla zvědavá jestli to je pravda. Dneska se na to zas vrhnu, čeká mě 9.řada, mám to pro kamarádku, pro její miminko a dělám to v lososové barvičce, pak se pochlubím. Jste moc moc hodná a ochotná a děkuji za radu (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Mišák123 31. 10. 2010, 12:26
@zdenicka2006 Ono se tomu snad říká přetáhováné sloupky, či co, přesně nevím, ale hrozně blbě se mi to popisuje 8-|. Jsem ráda, že jste si s tím poradila, jen pozor, hodně mi tady maminky píšou, že jim nevychází obvodově, takže opravdu hodně záleží na zvolené přízi. Pokud by Vám to tedy vycházelo moc široké, tak můžete přestat přidávat dříve jak v té 13. řadě, kde se přidává naposledy, když to máte pro (child7) Držím palečky a na (P) se moc těším. (hello)
ZdeSta 30. 10. 2010, 12:34
Tak hotovo: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3232464 A na modelce, i když se jí nechtělo: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3232468 Díky moc za úžasný návod, jste jednička! |:o)
Mišák123 30. 10. 2010, 13:42
@ZdeSta Zdeni čepička je krásná (Y) moc se povedla a ta fotečka na Vaší princezně je kouzelná (clamp), snad se nebudete zlobit, když foteky uveřejním. Děkuji a přeji krásný a slunečný víkend (hello)
anivka 27. 10. 2010, 16:25
Dobrý den,Miško.Musím se přidat k dalším maminkám a vyslovuji obdiv nad Vaší čepičkou.Chtěla bych Vás poprosit,jestli byste mi nenapsala co znamená rel.dl.sl.Dlouhý sloupek,vím,ale tu první zkratku ne.Moc se nám líbí a malá by ji chtěla.Přiznám se,že i když mám ráda ruční práce od děctví,tak popisy nejsou mé hobby.Já raději podle sebe a nebo obrázku,ale tato čepulka se bude muset háčkovat podle popisu,takže se budu muset přemluvit a počítat,protože je fakt úžasná.Moc děkuji :-$ :-$ :-$
Mišák123 27. 10. 2010, 16:45
@anivka Dobrý den Evi, děkuji, jsem ráda, že se líbí :-$ reliefní dlouhý sloupek přední i zadní je dobře popsán třeba v tomto návodu od Jany S. (bubaccek) ID 291371 http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=4940
hagarova.helena 26. 10. 2010, 19:25
míšo, tak to dělám jak jste řekla, ale vypadá to nějak divně, vůbec se mi v tom rozšiřování netvarují sloupky, ale jen proužky a mám tak strašně velké mezery, mohla byste mi prosím poradit v čem opět dělám chybu 8o| děkuji
Mišák123 26. 10. 2010, 20:31
@hagarova.helena a v které řadě teď jste??? Zkuste mi kdyžtak poslat fotku na mail michalaantosova@seznam.cz, kdyžtak i z rubové strany
hagarova.helena 26. 10. 2010, 15:01
Dobrý den Míšo,tak jsem díky vaší radě úspěšně zvládla i 9. řadu, :-) jen bych se ještě chtěla zeptat,co myslíte tím přetahováním zad. rel. sloupků od 14. řady,mám v tom trošku zmatek, jestli to mám dělat jako v předchozích řadách, vynechávat první a poslední a pak se k nim vracet nebo mám mezi 3 před. rel. sloupky udělat zad. rel. sloupky a postupně v každé řadě vždy 2 přidat? *-) děkuji předem za odpověď Helena
Mišák123 26. 10. 2010, 17:28
@hagarova.helena To jsem ráda Helčo, od 14. řady platí ta první varianta dělat to jako v těch předchozích řadách, vynechávat první a poslední a pak se k nim vracet
hagarova.helena 25. 10. 2010, 21:13
Dobrý večer Míšo, tak 8. řadu jsem již pochopila a myslím, že i zvládla, ale nějak nevím co s tou devátou, zůstala sem viset hned ze začátku, pořád nevím jak jste se dostala na 12 rel. zad. sl. *-) když já jich mám pořád jen 10 a vůbec nevím jak se dostat na těch 12. předem děkuji snad to už pak konečně zvládnu :-@
Mišák123 25. 10. 2010, 21:57
@hagarova.helena Dobrý večer Helčo, tak 9. řada od začátku 2 řet. oka (nahrazují první přední rel. dl. sl.) + další dva přední dl. sl., pak tam máte v předchozí řadě 2 zadní rel. dl. sl. , tak ty vynechte, uháčkujete druhou trojici předních rel. dl. sl., teď uháčkujete druhý z těch dvou vynechaných zadních dl. sl. (to je první zadní rel. dl. sl.), následně na dva zadní rel. dl. sl. rozháčkujete ten schovaný zadní rel. dl. sl., je na detailním fotu z rubu (to je 2. a 3. zadní rel. dl. sl.) pak uháčkujete těch šest zadních rel. dl. sl., ty tam máte z předchozí řady (to je 4. až 9. zadní rel. dl. sl.), potom znovu rozháčkujete ten schovaný na dva zadní rel. dl. sl. (to je 10. a 11. zadní rel. dl. sl. a nakonec první ze dvou zadních rel. dl. sl., který je za následující trojicí předních rel. dl. sl. ( to je ten 12. zadní rel. dl. sl.), potom uháčkujete 6 předních rel. dl. sl., tak, že opět vynecháte ty dva zadní rel. dl. sl. mezi nimy a tak znovu opakujete 8-| je to hrozné že???
Herminka80 25. 10. 2010, 11:48
tak mám hotovo (L) (L) (L) (L) (L) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3222790 Háčkovala jsem z glorie a háčkem č.2,5 a ještě mi skoro půlka klubka zbyla ,-) ,-) ,-)Jinak návod jsem si musela upravit,protože i mě se dělala na začátku špička místo placky,tak jsem spojila 2 a3řadu dohromady,4 stejně a 5 a 6ř zase dělala najednou ^o) ^o) ^o)Pak se už placička dělala krásně
Mišák123 25. 10. 2010, 12:01
@Herminka80 Leni je krásná (clamp) jste šikulka, jsem ráda, že jste si s tím poradila, já zatím dodělala jen tu jednu, takže nemám zkušenosti s jinými přízemi a jak tak soudím z komentářů, volba příze a velikost háčku je u čepičky asi rozhodující :-$ Za (P) moc děkuji a doufám, že se nebudete zlobit, když jí uveřejním v návodu (hello)
Herminka80 25. 10. 2010, 12:07
@Mišák123 ne to mi nevadí,třeba zase někomu jinému to pomůže (L) (L) (L) (L) (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie