Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 242 návštěvníků)

Náročnější háčkovaná čepička

0.0
Náročnější háčkovaná čepička

Postup

Čepička je háčkovaná z tenké příze, bohužel nevím název je to zřejmě acryl, maličko slabší než camilla, ale jemnější a měkčí, háčkem č. 2,5. Dělala jsem čepičku znovu a vyhovovala mi Glorie od Vlnapu (viz níže foto). Je trochu náročnější, jak na zhotovení, tak na pospis návodu, proto doufám, že to pochopíte, případně napište, zkusím vám poradit. Obvod čepičky v klidu vychází na 43cm, dcerka má obvod 47cm a čepičku v pohodě oblékne, ale fotit se nechce. Pro větší obvod použijte silnější háček nebo přidejte sloupky v kosočtverci, já mám v nejširším místě (tj. v překřížení) 20 rel. zadních sloupků. Nedoporučuji tuto čepičku začátečníkům, ale třeba se mýlím :o). Důležité je počítat a kontrolovat!!! Takže přeji hodně zdaru, ať se dílo daří, já ji dělala asi týden. A nezapomeňte se pochlubit svými výtvory.

Čepička v detailním postupu je dělaná z camilly, až jí dodělám - vložím ještě foto.

A výzvou pro ty extrémě šikové, které si s tím dají tu práci je udělat ty přední rel. dl. sl. a pecičky v jiné barvě!!! Já to ještě nezkoušela, ale snad se do toho taky jednou pustím =O)

detailní foto rozdílu příze - nahoře camilla, dole příze ze které je čepička na hlavním fotu (omluvte kvalitu, je to foceno při umělém světle a nešlo mi to zaostřit)

Holky, takto vypadá zbytek příze, ze které je čepička dělaná. Je to foceno při umělém světle, takže barva neodpovídá. Pokud byste někdo poznal co by to mohlo být, byla bych vám moc vděčná, protože maminky tady píšou, že jim čepička obvodově nevychází, takže je velmi důležitá zvolená příze. Mohla to být klubíčka po 50 g a spotřebovala jsem 3 klubka.

1 Řada: do stahovacího očka nahodíme 20 dl. sl., řadu ukončíme pevným okem (kdo nedělá stahovací očko, udělá klasicky 5 řet. ok)

2.Řada: 2 řet. oka, která nahrazují první přední rel. dl. sloupek, dále střídáme rel. dl. sl., začínáme i končíme rel. sl. zezadu, řadu ukončíme pevným okem ale přízi vedeme zespodu, tak jak je to na fotografii

3.Řada: 2 řet. oka, která nahrazují první přední rel. dl. sl, každý rel. dl. sl. zezadu rozháčkujeme na dva rel. zadní sl., takže máme vždy dva rel. zadní a jeden rel. přední sl., končíme dvěma rel. zadními sloupky a řadu ukončíme pevným okem opět vedeme přízi zespodu

4.Řada: řet. oka, která nahrazují první přední rel. dl. sl. a v této řadě budeme rozháčkovávat každý rel. dl. sl. zepředu POZOR včetně toho prvního, takže máme dva rel. dl. sl zepředu a dva rel. dl. sl. zezadu, řadu ukončíme pevným okem ( přízi vedeme zespodu)

5.Řada: 2 řet. oka, která nahrazují první přední rel. dl. sl. + jeden rel. dl. sl. zepředu, v této řadě rozháčkujeme vždy první ze dvou rel. dl. sl. zezadu, takže máme vždy dva rel. přední a tři rel. zadní sloupky, končíme 3 rel. zadní sl. a ukončíme pevným okem (přízi vedeme zespodu)

6.Řada: 2 řet. oka nahrazující první přední rel.dl. sl. a hned ho rozháčkujeme na druhý rel. přední sl. + jeden rel. dl. sl. zepředu, takto budeme rozháčkovávat každý první ze dvou rel. předních sloupků, takže budeme mít vždy tři rel. dl. sl. zepředu a tři zezadu, řadu ukončíme pevným okem (přízi znovu zespodu)

7.Řada: 2 řet. oka nahrazující první přední rel. dl. sl. + dva rel. dl. sl. zepředu a dále budeme rozháčkovávat vždy prostřední ze třech rel. dl. sl. zezadu, takže budeme mít vždy tři rel. přední a čtyři rel. zadní dl. sl., řadu ukončíme pevným okem (přízi vedeme zespodu)

8.Řada: 2 řet, oka, která nahrazují první přední rel. dl. sl. + dva rel dl. sl. zepředu, vynecháme první rel. dl. sl. zezadu a ***uháčkujeme dva prostřední rel. dl. sl. zezadu z předchozí řady, čtvrtý rel. dl. sl. opět vynecháme a uháčkujeme tři rel. dl. sl. zepředu, potom se vrátíme a uháčkujeme čtvrtý vynechaný rel. dl. sl. zezadu, pak nám tam vychází další čtyři rel. dl. sl. zezadu z předchozí řady, tak první a čtvrtý rozháčkujeme na dva (budeme jich tedy mít šest), potom vynecháme tři rel. dl. sl. zepředu a uháčkujeme první z následujících čtyř rel. zadních sloupků z předchozí řady, vrátíme se a uháčkujeme vynechané tři rel. přední sloupky*** - to co je mezi hvězdičkami budeme opakovat ještě čtyřikrát, přičemž po čtvrté uknočíme tak, že navážeme na první tři rel. dl. sl. zepředu pevným okem (přízi vedeme zespodu)

9.Řada: ***2 řet. oka, která nahrazují první přední rel. dl. sl. + dva rel. dl. sl. zepředu(jakoby tři přední rel. sl.), dva rel. dl. sl. zezadu z předchozí řady vynecháme a uháčkujeme další tři rel. dl. sl. zepředu, potom se vrátíme uháčkujeme druhý ze dvou rel. dl. sl. zezadu z předchozí řady, další rel. dl. sl. zezadu máme jakoby za za těmi třemi předními rel. dl. sl. (viz foto z rubové strany), tak toto rozháčkujeme na dva zadní rel. dl. sl., uháčkujeme 6 rel. dl. sl. zezadu, další rel. zadní sl. (je jakoby zase za třemi předními rel sl.) znovu rozháčkujeme na dva, vynecháme tři přední rel. sl. a uháčkujeme první ze dvou zadních rel. sl. z předchozí řady, vrátíme se a uháčkujeme vynechané přední dl. sl., od hvězdiček opakujeme do konce řady, kterou ukončíme pevným okem (přízi vedeme zespodu) – po skončení řady musíme mít na přeskáčku 6 předních rel. sl. a 12 zadních rel. sl. ( ty krajní jsou vždy za těmi předními) foto z lícové a rubové strany

"schovaný zadní dl. sl. " foto z rubové strany

ukončená 9. řada z rubové strany

10.Řada: 2 řet. oka, teď pouze z praktických důvodů :o),*** první trojici předních rel. sl. vynecháme a uháčkujeme až druhou trojici předních rel. dl. sl., pak se vrátíme a uháčkujeme první vynechanou trojici, tím se jakoby překříží, první zadní rel. dl. sl., který je zase takový schovaný rozháčkujeme na 2 zadní rel. dl. sl. a uháčkujeme dalších 5 zadních rel. dl. sl., potom uděláme pecičku a to tak, že do mezery mezi sloupky v předchozí řadě nahodíme 5 dvakrát nahazovaných dl. sl. na háčku máme šest oček a těmi protáhneme přízi, uháčkujeme 5 zadních rel. dl. sl. a znovu šestý (schovaný) rozháčkujeme na dva zadní rel. dl. sl., od hvězdiček opakujeme do konce řady, ukončíme pevným okem (přízi zespodu), kontrola - máme šest překřížených předních rel. dl. sl. pak sedm zadních rel. sl., pecičku a opět sedm zadních rel. dl. sl.

háčkování pecičky

11.Řada: 2 řet. oka, která nahrazují první přední rel. dl. sl. + 2 přední rel. dl. sl. ***(jakoby tři přední rel. dl. sl.), následně 16 rel. zadních sloupků, do čtnáctí zadních rel. dl. sl. z předchozí řady, přičemž vždy první a poslední rozháčkujeme na dva(pecičku úplně ignorujeme), potom tři klasické dl. sl. do překřížení a tři rel. přední dl. sl. od hvězdiček opakujeme do konce řady, končíme třemi klasickými dl. sl. vháčkovanými do překřížení a pevbným okem (přízi zezpodu) – kontrola 3klasické dl. sl.+ 3 přední rel. dl. sl. a 16 zadních rel. sl. sl. střídavě

12.Řada: 2 řet. oka, která nahrazují první přední rel. dl. sl. + 2 přední rel. dl. sl. (jakoby tři přední rel. dl. sl.), první rel. zadní dl. sloupek z předchozí řady vynecháme,*** druhý zadní rel. dl. sl z předchozí řady rozháčkujeme na dva, 12 zadních rel. dl. sl., další zadní rel. dl. sl. z předchozí řady opět rozháčkujeme na dva a poslední vynecháme, z tří klasických dl. sl. z předchozí řady uháčkujeme tři přední rel. dl. sl., vrátíme se zpět a vháčkujeme ten poslední vynechaný zadní rel. dl. sl a první, který je za dalšími třemi předními rel. dl. sl., následně uháčkujeme druhou z trojice předních rel. dl. sl., přeskočíme první zadní rel. dl. sl. (protože ten jsme již vháčkovali mezi dvě trojice předních rel. dl. sl.) a opakujeme od hvězdiček, končíme tři přední rel. dl. sl., vynechaný poslední zadní rel. dl. sl. z předchozí řady a první vynechaný zadní rel. dl. sl. z PŘEDCHOZÍ řady, ukončíme pevným okem ( přízi zespodu) – kontrola 3 rel. přední dl. sl., 2 zadní rel. dl. sl., 3 přední rel. dl. sl. a 16 zadních rel. dl. sl.

13.Řada: poslední řada, kde budeme přidávat : postup je stejný jako v předchozí řadě, pouze mezi dvěma trojicemi předních rel. dl. sl. máme 4 rel. zadní sl. – kontrola 3 rel. přední dl. sl., 4 zadní rel. dl. sl., 3 přední rel. dl. sl. a 16 zadních rel. dl. sl.

Pohled zhora
V dalších řadách již nepřidáváme a přetahujeme zadní rel. dl. sl. z jednoho kosočtverce do druhého(vždy první a poslední rel. zadní sl.se přetahuje), přičemž pecičky dělám v místě kde mi vychází 14 rel. zadních dl. sl. a to mezi 7. a 8. sl. a v místě překřížení dvě pecičky a to mezi 7. a 8. a mezi 13. a 14. sl. (takže to vychází 7 zadních rel. dl. sl., pecička, 6 zadních rel. dl. sl., pecička a 7 zadních rel. dl. sl.)

Nakonec jsem udělala lem a to jsem střídala jeden přední rel. dl. sl. a jeden zadní rel. dl. sl.

14. Řada: 2 řet. oka, která nahrazují prví rel. přední dl. sl.+ 2 přední rel. dl. sl., následně vynecháme první zadní rel. dl. sl. a uháčkujeme 14 zadních rel. dl. sl. a poslední opět vynecháme, ***uháčkujeme první trojici předních rel. dl. sl. a teď se vrátíme a uháčkuje ten vynechaný zadní rel. dl. sl., uháčkujeme 4 zadní rel. dl. sl. a první zadní rel. dl. sl., který je za druhou trojicí předních rel. dl. sl., pak se vrátíme a doháčkujeme tu vynechanou druhou trojici předních rel. dl. sl., dále uháčkujeme 14 zadních rel. dl. sl. (ten první jsme již přesunuli, tak ten ne!!!) a opět vynecháme poslední a pokračujeme od hvězdiček - tím se nám bude jeden kosočverec rozšiřovat a druhý zužovat.... končíme 14 zadních rel. dl. sl., poslední vynechat, první trojici předních rel. dl. sl. , vrátit se pro vynechaný zadní rel. dl. sl. 4 zadní rel. dl. sl. a první zadní rel. dl. sl. vynechaný z PŘEDCHOZÍ řady za další trojicí, pevné oko.

Takto budeme postupovat i u dalších řad, jen se nám bude měnit počet zadních rel. dl. sl. v kosočvetcích, tím jak je budeme přetahovat. Nezapomeňte na pecičky nebo jak navrhovala jedna maminka pecičky dodělat dodatečně a přišít.

jako první se s námi podělila o své dílko Lenka H. (LenHav) ID 132670..... opravdu moc krásná čepička

a ještě jednou stejná čepička na krásné modelce... moc jí sluší

další varianta čepičky od paní Idy S. (idule) ID 279986, myslím, že velmi povedená,
čepičku dělala pro sebe, tedy dospěláckou a postup pro vás uvedla ve svém komentáři

... a ještě jeden pohled

další velmi povedený kousek od paní Lenky K. (Herminka80) ID 91692
čepičku trošku upravila, protože se jí nechtěla tvarovat, upravený postup najdete v komentářích

další parádní čepičky od Marie S. (stypka) ID 69505, má opravdu šikovné ručičky

...a malá modelka, čepička perfektně sedne - prostě frajerka :o)

opět jedna povedená čepulka od Zdeňky S. (ZdeSta) ID 287879

a ještě na modelce - tu sem prostě nemůžu nedat - je kouzelná....

šikovné ručičky má i Pavla D. (Bosacek) ID 79254, tady je čepička pro její princeznu

opět jedna povedená čepička od Jitky B. (JitkaBer) ID 194734

tak s touhle si paní Jitka B. (JitkaBer) ID 194734 opravdu vyhrála, fantazii se meze nekladou a tahle je opravdu perfektní

a ještě pohled zvrchu.... nááádhera

čepička se moc povedla paní Heleně S. (Spendahelda) ID 262751 a malá modelka je v ní prostě kouzelná

.... a ještě jeden pohled

nááádherná pro Barunku od paní Martiny B. (marpla) ID 20167

další povedená čepička, tentokrát od Petry K. (Petersonka) ID 301567

..... tak a tahle je moje..... podle vzoru paní Idy S. (idule) ID 279986 jsem si tuto čepku udělala pro sebe, ale jak říká manžel - nejsem typ na čepice, takže :o( .... ale co, je zima, tak mi bude aspoň teplo

háčkovaná z příze Rio, háček 3,5 a naposledy jsem přidávala ve 12. řadě

krásná čepulka od Mariky S. (Diochi) ID 126868

náádherná čepička s bambulí od Lucie Žaludové (dražka) ID 197165

další skvostný výtvor zaslala Eliška K. (Eliss28) ID 185841

Nááádherné čepulky od paní Ivety D. (IvettD) ID 171738 ty musely dát ale zabrat

Nádherný komplítek od Lídy L. (lidal) ID 41373

tak jsem se na ní znovu vrhla, jen teď koukám, že těch bambulek jsem původně dělala víc, ale i tak se mi líbí, konečně jsem přišla na přízi ideální pro tuto čepičku a je to Glorie od vlnapu, stačilo mi jedno klubko, ale mohla být malinko delší :) ... mno uvidíme - dělala jsem ji tedy obvod 48 v klidu, a to tak že v nejširším místě kosočtverce jsem měla mezi předními sloupky 24 zadních

Kouzelná čepulka od Moniky Č. (monikanina) ID 137604

perfektní čepička od Anny Nádaské (háčkarka) ID 414400

opět povedený kousek od Lenky J. (deelfinek) ID 155996

s čepičkou si opravdu krásně vyhrála Ivanka M. (kotebodie) ID 44430

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

DANINEC 24. 10. 2010, 23:18
(Y) (Y) (Y) (Y) bomba (L) (L) (L) (L)
hagarova.helena 24. 10. 2010, 21:17
Dobrý večer Míšo, čepička je naprosto úžásná, máte šikovné ručičky (Y), což se o mě moc říct teda nedá, sice neháčkuji dlouho, ale přesto sem se do ní pustila, jenže sem se nějak zasekla na 9. řadě a nevím jak dál (6). Prosím o radu. děkuji
Mišák123 24. 10. 2010, 22:15
@hagarova.helena Dobrý večer Helčo, v 9. řadě dochází ke spojení těch dvou trojic předních rel. sloupků, přitom musíte ukončit tu "kytičku", která je navrchu čepičky, to znamená, že ty sloupky "mezi" přeháčkujete, tak jako v předchozí řadě, dále musíte čepičku rozšiřovat a to Vám zřejmě dělá problém, rozháčkujete ten sloupek, který je přesunovaný v předchozí řadě, je to ten na detailním fotu z rubu nebo máte něco špatně v předchozí řadě??? *-)
lordik2004 23. 10. 2010, 19:09
dobry vecer, chtela bych se zeptat hackuji cepicku podle vas, vse mi vychazi jak ma, ale cepicka i po 20te rade nechce mit svuj tvar, porad ji mam jako placku, nevite cim to je? diky
Mišák123 23. 10. 2010, 22:43
@lordik2004 dobrý večer Sandro, nepamatuji si přesně, kdy se začala čepička tvarovat, ale myslím, že dříve jak ve 20. řadě, protože od 14. řady se již nepřidává, z komentářů bych ale řekla, že hodně záleží na volbě příze a velikosti háčku *-)
lordik2004 24. 10. 2010, 20:39
@Mišák123 dobry vecer, asi hodne zalezi na prizi, ja cepicku zatim jen zkousela, tak jsem vzala co bylo doma po ruce, cepicka uz se hezky tvaruje, diky :-)
Mišák123 24. 10. 2010, 20:52
@lordik2004 to jsem ráda (Y)
Zrušený účet 23. 10. 2010, 15:45
Děkuji moc za krásný návod i když jsem ho využila k velké inspiraci. Posuďte dle fotek sami. Mm čepici hotovou, není úplně stejná, je dělaná pro mne, tj. velikost pro dospělou. Nejsou na ní vyháčkované nopky (pecičky) a protože to je ze silné vlny, háčkem č. 4, tak křížení je jen jedno a pak závěrečné.... tam je potom jedna řada jak se jeví a zopakováno překřížení,( princip jako když se pletou copany na jehlicích). Na závěr řada krátkých sloupků vpichovaná jako dlouhý reliéfní sloupek, takže se udělá na lícové řadě také stejná reliévní řada jakoby oček. Zvětšení jsem docílila nejen silnější vlnou a silnějším háčkem, ale také tím, že mám 6 lístků květiny na začátku, v návodu je jen 5, takže jsem začala na 24 dl. sloupků. Potom jsem se držela popisu do potřebé výšky a zakončila už tedy jinak než paní. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3219456 a ještě druhý pohled http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3219455
Mišák123 23. 10. 2010, 22:33
@ pořád přemýšlím, jakou čepici udělat pro sebe a tohle by myslím šlo (Y) čepička se Vám povedla na výbornou a snad se nebudete zlobit, když jí přiložím k fotečkám návodu, děkuji (clamp)
Zrušený účet 24. 10. 2010, 19:37
@Mišák123 Čepice sedí jako ulitá, ta "osmička" na konci zpevnila hezky kraj, takže fakt neklouže. Fota u vašeho návodu jsou pro mne čest a třeba fakt někoho dalšího inspirují. Já ještě zkouším udělat kšiltovku... už mám základní kolečko po první křížení, (zbylo mě dost příze z mé čepice). Loni jsem chtěla dělat tu "bekovku jako má JLo" a neseděla mě, byla maximalistického střihu a polosloupky atd a taky byla obr. spotřeba, tak jsem to vypárala a čekala na motivaci letos a už mám čepičku se kterou jsem max. spokojená, určitě bude i dost hřát a zbylo i na tu kšiltovku, tak budu mít dvě podobné čepice...
Mišák123 24. 10. 2010, 19:51
@ Já si musím nedjříve nakoupit materiál a pořád přemýšlím jakou barvičku *-) Nejdříve musím tedy zazásobit rodinu ,-) a pak dojde i na mě. Tak se nezapomeňte pochlubit (P), každý dobrý nápad je inspirací pro ostatní (hello)
Lucinka-p 22. 10. 2010, 9:17
:´( prosím pomoc.Zasekla jsem se na 11 řadě.Nevím kam a jak mám udělat ty tři klasické dl. sl. do překřížení a tři rel. přední dl. sl..Dost jsem se do toho zamotala.Moc děkuji (L)
Mišák123 22. 10. 2010, 9:40
@Lucinka-p ty tři klasické dl. sl. přesně doprostřed toho překřížení tj. mezi třetí a čtvrtý přední rel. dl. sl. a to všechny tři dl. sl do jednoho místa a ty tři přední rel. dl. sl. do té první trojice, která tím bude překrývat tu druhou trojici předních rel. dl. sl. - snad je to srozumitelné
zuzinek1 22. 10. 2010, 9:03
Míšo, měla bych dotaz k 11. řadě .... 3 klasické dlouhé sloupky do překřížení ..... do jednoho místa nebo do tří oček z předešlé řady? Trošku se mi to tam zvlnilo, tak jsem znejistěla *-) *-) *-)
Mišák123 22. 10. 2010, 9:39
@zuzinek1 já jsem to píchala přesně doprostřed toho překřížení tj. mezi třetí a čtvrtý přední rel. dl. sl. a to všechny tři dl. sl do jednoho místa
Spendahelda 21. 10. 2010, 23:27
Dobrý večer Míšo, téééda Vaše čepička je naprosto úžasná (Y) (Y) (Y), sem čučela :-o :-o :-o, že je háčkovaná!!! A hned jsem se do ní pustila ,-) ,-) ,-), dnes jsem si koupila vlnu- je tam doporučený háček č. 3-potřebuji totiž větší obvod hlavinky! Jsem u 8. řady, ale nevíííím proč *-) *-) *-)čepička se mi hodně kroutí dolů- mám z ní jehlan 8o| 8o| 8o|. Nevíte v čem může být chyba??? Jinak návod máte super udělaný- obdivuji (clamp) (clamp) (clamp) Děkuji Helča
Mišák123 22. 10. 2010, 7:43
@Spendahelda Helčo, nemyslím si, že by jen o půl čísla větší háček (nevím teda jak silnou máte přízi) to takhle zmršil - já mám vyloženě placku. Máte po ukončení 7. řady celkem 70 sloupků a to 3 přední a 4 zadní napřeskáčku???
Mišák123 22. 10. 2010, 7:44
@Mišák123 Nebo se vám to začlo kroutit až v té osmé řadě???
Spendahelda 22. 10. 2010, 8:38
@Mišák123 Míšo, tak mám přesně 70 DS, 3 PDS a 4 ZDS, nechápu proč mi to dělá!!! Takovou jsem měla radost jak mi to jde! Vlnu mám RED HEART BABY, řekla bych, že je stejně silná jako Camilla, akorát krásně měkoučká. Dokonce jsem Vám to nafotila, ale neumím to sem vložit ,-) ,-) ,-) (P) *-)
kamima 5. 11. 2010, 20:01
@Spendahelda Dělá se mi to taky tak...už jsem to i vypárla a zkusila znovu a pořád se mi to moc stahuje...taky nevím proč...ch jo...
Mišák123 5. 11. 2010, 21:47
@kamima Doberý večer Katko, myslím, že paní Helena nakonec zjistila, že dělá špatně rel. sloupky
Mišák123 22. 10. 2010, 8:57
@Spendahelda tak mi to pošlete na mail michalaantosova@seznam.cz
Spendahelda 22. 10. 2010, 9:20
@Mišák123 Míšo, jste moooc hodná fotečky jsem poslala! Díky Helča
Erda 21. 10. 2010, 20:11
Mě to nejde :-(. Zasekla jsem se u osmé řady a jsem tam úplně zamotaná. Návod máte pěkně udělaný, ale já jsem asi nechápavá 8o| 8o| (child12) (child12). Už to zkouším od včera, ale stále dělám něco blbě.....jdu se s tím zase mordovat, páč tu čepici chci (Y)
Mišák123 21. 10. 2010, 20:32
@Erda ,-) tu osmou řadu jsem zkoušela vysvětlit ještě jednou o pár komentářů níže, :-o jukněte tam, třebas to pomůže
Erda 21. 10. 2010, 20:45
@Mišák123 už jsem si to vytiskla, tak to zkusím, ale jak jsem to tak četla, tak to asi nedám :-|
Mišák123 21. 10. 2010, 20:55
@Erda vydržet - nevzdávat (I)
nicolaj 21. 10. 2010, 18:30
Tak čapička hotováááááááááááá,,,ked bude čas hodím foto.Ďakujem za supeer návod!!!!!!!!! (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Mišák123 21. 10. 2010, 19:05
@nicolaj A ještě otázečku, jakým háčkem jste to nakonec dělala a jaký máte ten výsledný obvod??? (F)
nicolaj 21. 10. 2010, 20:20
@Mišák123 robila som to háčkom 2,5,robila som to dosť navolno,obvod som celkom trafila, doformovala som to patentom,ale čapica je taká mohutná,nie je taká jemná,,snad sa mi podarí dať foto,,,,,už robím šálik (L) (L) (L) (L)
Mišák123 21. 10. 2010, 20:30
@nicolaj téda vy jste báječná (Y) těším se a ráda se nechám inspirovat ^o)
Mišák123 21. 10. 2010, 18:43
@nicolaj týýý brďo holky, vy jste rychlíci (clamp) těším se (hello)
Broučila 21. 10. 2010, 17:18
Paní Michalo, myslím, že ne čepička, ale spíše ten návod Vám musel dát hodně práce, je naprosto dokonalý. Čepička je krásná, sice složitější, ale předpokládám, že podle Vašeho návodu ji zvládneme všechny, můžete dělat návody do časopisů, Váš návod je lepší než návody v nich. (F) (F) (F)
Mišák123 21. 10. 2010, 18:45
@Broučila :-$ :-$ :-$ díky, to jsem ráda :-)
stypka 21. 10. 2010, 15:25
Hlásím, že čepičku už mám skoro hotovou (radost), ale pochyběla mi příze, takže musím čekat než dorazí nová 8o| 8o| 8o|, ale zkouším jí teď ve dvou barvách ,-), tak uvidíme, jak to půjde. Jinak návod je luxusně napsaný |:o) |:o) |:o) |:o), takže moooooooc a moooooooooooooooc děkuju (Y)
Mišák123 21. 10. 2010, 15:47
@stypka Fáááákt :-o.... téda to koukám (Y), já jí dělala asi týden, ale je fakt, že to bylo samé párání :-$ ............... taky mám zálusk na ty dvě barvičky, ještě jsem to nedělala, tak ani nevím, jestli to budu umět (kdyžtak si písnu o radu).... ale nejdřív musím dodělat co mám rozdělané, je toho moc a tady je každou chvilku něco nového a krááásného :-$
stypka 29. 10. 2010, 8:00
@Mišák123 Dobrý den, tak hlásím, že mám hotovo. Tady jsou fotečky http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3230186 a ještě na modelce http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3230185. Ta fialová měla být dvoubarevná, ale nakonec jsem to vzdala a uděla jí takhle. Ale určitě se do toho ještě nekdy pustím. Moooooooooooc děkuju za návod (L)
Mišák123 29. 10. 2010, 10:14
@stypka Maruško (Y) (Y) (Y) paráda, obě čepičky jsou móóóc krásné, jste šikulka (clamp). Malé čepička sluší a krásně padne :-) Děkuji za (P) a doufám, že se nebudete zlobit, když je uveřejním (hello) (hello) (hello)
stypka 29. 10. 2010, 10:19
@Mišák123 Nebudu :-), budu jenom ráda (L)
LenHav 21. 10. 2010, 12:50
Tak mám další postřeh ohledně výběru příze - zkouším háčkem č. 3 přízí Karin a jde to báječně, akorát budou třeba 2 klubka a velikost vidím spíš na dospěláka ,-) ,-) ,-) tak jí buď malé schovám na někdy anebo jí budu nosit sama ,-) ale návod je super, háčkuje se mi podle něj naprosto skvěle, musím Vás pochválit, dala jste si s ním opravdu velkou práci (L) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y) už jsem u čtvrté bambulky v tom velkém centrálním kosočtverci a jde to super (Y) Pro malou bych asi zkusila přízi Elian mimi a háček č. 2.5, jdu odpolko ven, tak se po ní mrknu a zkusím to z ní :-$.
Mišák123 21. 10. 2010, 13:00
@LenHav Karin ani neznám, většinou jsem všechno dělala Camillou, ale na ty zimní čepky se moc nehodí. To se divím, že 3 háček to tak zvětší :-o - uvidíte, když tak jí budete nosit vy :-) Elian je myslím dobrý, já dělala tedy ze standartu, ale bylo to ok. Koukám, že už tedy budete mít brzy hotovo - to je super.... těším se na (P)
LenHav 22. 10. 2010, 15:07
@Mišák123 Huráááá, tak jsem jí taky zmákla ,-)! Fotečku najdete tady http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3217944 . Čepičku jsem si tedy upravila k obrazu našemu a je z toho spíš baretek :-), rantlík taky háčkovala jinak, ale je to fakt bezvadný vzoreček. Není to zas až tak náročné, jak by se na první pohled mohlo zdát (Y). Moc dobře se mi podle Vašeho návodu pracovalo |:o) |:o) |:o) děkuju (L) (L) (L)
Mišák123 22. 10. 2010, 16:23
@LenHav Leni je opravdu krásná (Y) (Y) (Y), zvládla jste to na výbornou a to mě těší :-), doufám, že nebude vadit, když Vaši čepičku uveřejním |:o) Mějte se moc krásně a háčkování ZDAR (smich)
LenHav 22. 10. 2010, 17:31
@Mišák123 Děkuju, Míšo (L) budu ráda, když fotku zveřejníte u návodu, tady je ještě oblečená na modelce http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3218182diskuse , já jsem tu mojí přesvědčila a ani jsme nemusela uplácet ,-) byla do růžova vyspinkaná a svolná ke spolupráci ,-) HÁČKOVÁNÍ ZDAR :-)!
Mišák123 22. 10. 2010, 20:42
@LenHav (Y) (Y) (Y) Leni super.... krásná modelka a čepička jí moc moc sluší (clamp)
Liščátko (upraveno) 21. 10. 2010, 13:20
Míšo tak já jsem se ztratila v 9řadě u rozháčkování zezadu píchného rel.sl má být za třem předn.rel sloupky a já nevím který to je..myslím tím tuto včást věty kopíruji : další rel. dl. sl. zezadu máme jakoby za za těmi třemi předními rel. dl. sl. (viz foto z rubové strany), tak toto rozháčkujeme
Mišák123 21. 10. 2010, 13:29
@Liščátko jéje, Vy jste mi to přepsala :-)
Liščátko 21. 10. 2010, 13:33
@Mišák123 Božííííí zlatíčko už ho mám :-) :-)
Liščátko 21. 10. 2010, 13:31
@Mišák123 Míšo neudělala by jste jen šipečku který to je ten zadní za třema předníma :_(((( přesněji řečeno tento kopíruji : další rel. dl. sl. zezadu máme jakoby za za těmi třemi předními rel. dl. sl. (viz foto z rubové strany), tak toto rozháčkujeme na dva zadní rel. dl. sl.,
Liščátko 21. 10. 2010, 13:29
@Mišák123 ,-) ,-) no jo přepsala osmičku jsem již zvládla :-)
Mišák123 21. 10. 2010, 13:36
@Liščátko jste rychlejší než já ,-) já jsem tu fotku měla, jen jsem pak nevěděla kam jí zařadit a co jsem to vlastně fotila :-D
Mišák123 21. 10. 2010, 13:37
@Mišák123 je to tam :-$
Mišák123 21. 10. 2010, 13:28
@Liščátko Zkusíme tedy znovu tu osmou řadu: takže 2 řet. oka (jakoby první rel. přední dl. sl.) + další dva přední rel. dl. sl. = to je v první tojice předních rel. dl. sl., pak máte v předchozí řadě 4 zadní rel. dl. sl., takže první vynecháme (ten budeme přesunovat až na konci řady) a uháčkujete až ten druhý a třetí, čtvrtý opět vynecháte a uháčkujete druhou trojici předních rel. dl. sl., poom se musíte vrátit pro ten čtvrtý zadní rel. dl . sl., který jste před chvilkou vynechala (protože musíte jedne kosočtverec zužovat a druhý rozšiřovat - toto budete potom dělat i v ostatních řadách)čepičku si otočíte na rubovou stranu a tam ty sloupky vidíte(z rubové strany vypadají jako přední rel. dl. sl.) - zkoušela jsem to nafotit u jiné řady - je to foto z rubové strany- ono je to pak stejné, jen pro představu, ale moc mi to nešlo, tímto způsobem se přesouvají sloupky z jednoho kosočtverce do druhého, je to vždy za těmi předními sloupky..... no nevím, jestli jsem Vám pomohla, snad ano :-(
Liščátko 21. 10. 2010, 13:29
@Mišák123 Míšo tu jsem již zvládla pochopila jsem jak se vártit :-) te´d jsem se zasekla na devátý
zuzinek1 21. 10. 2010, 10:50
Čepička opravdu krásná, návod krásně popsaný, ale ztratila jsem se už v 9. řadě ,-) ,-) ,-) .... a to jak píšete 3 přední rel. sl., vrátit se k zadním rel. sl. - uháčkovat druhý a pak už nevím kam (6) Pomoooooooc, co s těmi 6 zadními rel. sl. z předchozí řady, fakt jsem z toho jelen *-)
zuzinek1 21. 10. 2010, 11:43
@zuzinek1 Tak jsem se našla |:o) Kdybych náhodou v návodu zase zabloudila, tak se ozvu, ale je pravda, že to chce opravdu klid a soustředění, tak budu doufat, že se dílo podaří a naše (X) bude v zimě honit vodu (clamp) Jinak háčkuji z příze Kačenka háčkem č. 3, mám s tím dobré zkušenosti a na zimu je to paráda, ani podšívat se nemusí :-)
Mišák123 21. 10. 2010, 13:03
@zuzinek1 Tak se zrovna chystám na Vás a vy jste na to již přišla.... to jsem ráda :-), určitě písněte kdyby něco... Kačenku taky neznám *-) u nás v galanterce toho teda moc nemaj (N) .... tak držím palečky, ať vám to jde pěkně od ruky
hagir 29. 10. 2010, 15:02
@Mišák123 Možná, že u Vás v galanterce mají Káju v takových kulatých klubíčkách, tak to je to samé jako Kačenka. Niťárna to dělá pod jiným názvem, pro jiného prodejce. Takže KÁJA = KAČENKA.
Mišák123 29. 10. 2010, 18:32
@hagir Ano Káju mají, děkuji za radu, vyzkouším :-)
zuzinek1 21. 10. 2010, 16:51
@Mišák123 No nedalo mi to a seděla jsem nad tím, četla jsem si to stále dokola až se mi rozsvítilo :-D Je pravda, že jsem zvyklá háčkovat podle nákresu, ale tady by to byla asi pěkná mazanice s tím vracením, takže psaný návod je rozhodně lepší (Y)
Mišák123 21. 10. 2010, 16:56
@zuzinek1 ano, se schématy jsem na tom špatně a tohle by byla vyloženě katastrofa ,-)
krišon 20. 10. 2010, 18:29
Luxusní návod (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Mišák123 20. 10. 2010, 19:07
@krišon snaha byla... :-$ díky
anuleZ 20. 10. 2010, 17:12
To je fakt super. krásně propracovaný a návod je úplně úžasný... (Y) (L) (K) |:o) |:o) |:o)
Mišák123 20. 10. 2010, 17:41
@anuleZ díííky, budu ráda, když alespoň jeden človíček podle toho čepičku udělá :-)
Janule 20. 10. 2010, 15:53
Ta vypadá nádherně. Zařazuji si do programu ,-), ale nejdřív musím doháčkovat svetr. :-$ Díky moc za návod. (clamp) (Y)
Mišák123 20. 10. 2010, 17:41
@Janule děkuji (flower)
nicolaj 20. 10. 2010, 12:33
Super ďakujem,,tak som to aj robila,len ma pomýlil výraz "pretahujeme",,som myslela,že sa to nehačkuje len nejako pretiahne.....ešte raz ďakujem,,,,návod je perfektnýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
Mišák123 20. 10. 2010, 12:34
@nicolaj díky, mě přijde trochu zmatečný, ale když to má člověk před sebou tak je to něco jiného, budu se těšit na (P) (hello) (hello) (hello)
nicolaj 20. 10. 2010, 11:44
Dobrý deň,,tak mám hotovú 13 radu no a teraz akosi nerozumiem tomuto:""přetahujeme zadní rel. dl. sl. z jednoho kosočtverce do druhého(vždy první a poslední rel. zadní sl.se přetahuje)""""""vedela by ste prosím popísať ešte tú 14 radu,,moc prosím..ďakujem (K) (F) (L)
Mišák123 20. 10. 2010, 12:20
@nicolaj máte to tam, tak snad to pomůže :-)
žabada 19. 10. 2010, 21:03
:-o :-o ta je tááák krásnáááá (Y) (Y) (Y)
Mišák123 20. 10. 2010, 8:20
@žabada díííky :-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie