Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 146 návštěvníků)

Jarní čepička dle čepičky z H&M

0.0
Jarní čepička dle čepičky z H&M

Postup

Na přání kamarádky jsem uháčkovala čepičku dle čepičky zakoupené v H&M. Tak vkládám návod jak na to.

Originální čepička, je podšitá flísem, tak vzorek není moc dobře vidět.

Začínáme klasicky jako u všech čepiček: 5-6 řetízkový ok (jak je kdo zvyklý, nebo stahovací oko), do něj 17 DS. Pak rozšiřujeme opět klasickým způsobem, já dělám. 1. řada - 2ds, 2ds, 1ds, 2ds, 2ds, 1ds, .... 2. řada: 1ds, 1ds, 2ds, 1ds, 1ds, 2ds, .... 3. řada: 1ds, 1ds, 1ds, 2ds, 1ds, 1ds, 1ds, 2ds,... a tak dále. U této čepičky musíme udělat základní placku o dvě řady menší než by měla být - neboť první dvě řady vzorku jsou rozšiřující se. Já dělala jen 6 řad (pro obvod 47 cm - nedělala jsem tedy placku cca 15cm, ale jen 11cm) V poslední řadě musíme mít počet ok dělitelných čtyřmi (takže komu to jak vyjde je potřeba doupravit počet sloupků)

Rozkres vzorku - děláme jen dlouhé sloupky a řetízkové oko. Stále opakujeme druhou a třetí řadu dokud nemá čepička požadovanou délku.
Nezapomenout na to, že první dvě řady ze vzorku jsou rozšiřující se, aby jste neměli čepičku moc velikouV první řadě vzorku děláme 1ds, 1ds, 1ds, 1ds, 1řo, nevynecháváme žádné oko z předchozí řady, takže pak hned vedle opět 1ds, 1ds, 1ds, 1ds, 1řo, ......

Kdyby něco na rozkresu vzorku nebylo jasné, tak napiště, pokusím se vše popsat.

Čepičku zakončíme vějířky. A vpleteme mašli nebo ozdobíme kytičkou.

První krásná čepička - Marta P. (Niculi) ID 154116

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie