Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 6 návštěvníků)

Na bolavé bříško, když trápí "prdíky"

0.0
Na bolavé bříško, když trápí "prdíky"

Postup

Pokud Vašeho mrňouska trápí "prdíky", připravte si žínku naplněnou rýží.
Obyčejná žínka, hrst rýže,...rýži (suchou, neuvařenou!!) nasypeme do žínky a zašijeme. Ohřejeme v mikrovlnce a přiložíme na bolavé bříško a mrňouskovi se uleví. :-)) Rýže dlouho drží teplo - je to taková obdoba termoforu.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

kacatkooo 26. 11. 2015, 17:35
Já mám pecičkový polštářek a taky je bezva...a dávám Espumisna kapičky...a velká spokojenost...
Hugleikur 6. 10. 2015, 12:12
To jsme zkoušeli a výsledek nic moc, ale od pár lidí jsem slyšela, že jim ty pytlíky s peckami a tak pomáhaly. Já mám vyzkoušený fenkylový čaj a kapičky Espumisan, to proti prdíkům fungovalo výborně. (Y)
HavovaKatka 31. 3. 2011, 14:26
Nám na prdíky nepomáhalo vůbec nic :´(. Po čase Matík už odmítal i Sabík a vyřešilo se to samo až po šestinedělí :-). Jen si pamatuju, když jsem scháněla něco na prdíky, tak první dotaz lékárnice byl: "Máte kluka, že"? Chudáčci kloučci (Z) :´(
Danny123 9. 8. 2010, 0:11
My mazali a masírovali s Pupík gelem, ale myslím, že moc nezabíral... pak Sab kapky, ale docela bych řekla, že kapky BabyCalm byly lepší... a taky pomáhalo dávat mimčo hodně na bříško přes den, taky při ležení na levém boku se lépe prdíky uvolňují... víc už si nepamatuju, byť to není tak dávno :)
evkosca 5. 8. 2010, 13:30
hmmm, my jsme to taky delali kdyz byl malej jeste malej, ale nemeli jsme jeste doma sici stroj, tak jsme vzali hrubou ponozku, nasypali ryzi a zavazali...sup do mikrovlnky na chvilku...fakt to pomahalo...je to takova levnejsi obdoba tech tresnovych pecek (clamp) (Y) :-)
KAPLICKO 28. 7. 2010, 14:25
a co takhle míčkování? ,-) ,-)mám 2letou holčičku a prdíky nás trápily hodně.Přes kamarádku jsem našla na internetu www.míčkování,zakoupila si tři velikosti a po směru hodinových ručiček masírovala bříško za 3_4min.se malá vyprděla a šly jsme spát.ÚÚžasná to věc (Y) (Y) (Y)
lonewolf 27. 7. 2010, 17:45
Naše dvojčata byly těžcí nedonošenci a oba na prdíky moc trpěli.Hodně jsem využívala polohování,mimi zády opřené o Vás-přitahovat nožky k bříšku,další věc je masáž bříška ve směru hodinových ručiček.Když nezabralo nic,pomohly jen kapky SAB SIMPLEX (Y) (Y)
LenHav 27. 7. 2010, 16:36
Já jsem do žínky vkládala nahřátý sáček rýže :-) nebyla s tím taková "patlačka", sáček s rýží se kdykoliv vyndal a žínka vyprala (Y). Je s tím jednodušší manipulace než se sypanou rýží |:o) toť můj postřeh a moje zkušenost :-$ netřeba kupovat poměrně drahé polštářky plněné třešňovými peckami :-) Vynikající je taky Prieznitzův zábal, poradila mi jedna známá dětská lékařka: do vody cca 20°teplé namočíme čistou žínku, kapesník apod., přiložíme na bříško, přes to dáme proužek igelitu a celé zabalíme do napůl přeložené plenky (může být i lehce nahřátá). Miminko běžně oblečeme a pěkně přitulíme k sobě. Zpočátku trošku "nadává",ale za chvilinku se obklad zahřeje a prdíky utíkají jak o závod. Necháme působit cca 10 min., déle moc ne, kvůli citlivé dětské pokožce. Mám vyzkoušeno u syna :-)
J.a.n.a... 27. 7. 2010, 19:48
@LenHav S tím sáčkem rýže - to je bezva nápad, já jsem nasypala jen potřebné množství (aby to nebylo moc těžké) a pak jsem to používala opakovaně - nepřikládala jsem to přímo na holé bříško, takže se to prát tak často nemuselo. Ale ten sáček je super vychytávka, určitě to někdy vyzkouším. Jinak samozřejmě kapičky SAB jsou taky super!! :-))
J.a.n.a... 27. 7. 2010, 11:42
Používala jsem tento "polštářek", když se narodila moje dceruška a teď jsem si ho nachystala pro druhého broučka, který se za dva měsíce má narodit - postup mi poradila jedna zdravotní sestra. Snad Vám to taky pomůže.
libiana 27. 7. 2010, 11:41
Tady jsem vyčetla před rokem že se má mimi položit na bříško a přidržet nožky k podložce. Mimi se bude zvedat a jak si tlačí na bříško tak to z něj hezky uchází. Vyzkoušela jsem a fakt to zabíralo (L) (Y) hodně mu to pomohlo a i při přebalování jsem kroužila nožkama, to mu taky pomáhalo. :-$
Iv1 26. 7. 2010, 19:35
Jani, děkuji za nápad, zítra vyzkoušíme a večer ajk přijde bolest bude maminka připravena broučkovi ulevit.Díky iva
zuzouš 26. 7. 2010, 16:25
Super - my používáme pecičky z třešní - koupila jsem v DDM a zahřeje se to v mikrovlnce za 400W cca 2. minutky a slouží nám to už 6 let. Ale kdo nemá možnost zakoupit, naprosto parádní nápad. (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) |:o) |:o) (F) (flower) (hello) (hello)
IrisekI 26. 7. 2010, 16:10
nám hodně pomohl fén. Bohužel ve dne v noci. Bez něj ani rána. A potom kapky Sab simplex - hotové zlato :-)
xhoumi 29. 7. 2010, 10:10
@IrisekI Kapičky Sab-Simplex můžu taky doporučit, jsou super. (Y) Dávala jsem je vždycky na spaní, před kojením 10kapiček a noc jsme krásně prospinkali.A ráno se vždy i krásně vykadil, někdy až moc tak jsme museli pod sprchu :-) :-)
Limarurb 26. 7. 2010, 12:42
Určitě dobrý nápad a rada!!!!Děkuju za mladší,které to využijí a musím říct,že my jsme před 35 lety zase plenku třeba přežehlily a po odzkoušení na tvář přikládaly na bříško!!!Teď jsou zase jiné možnosti a tahle je jistě taky moc dobrá!!!Smát se může jen ten ,kdo neví, co je to za bolest!!!!!!!!Já už jako dospělá jsem trpěla jak zvíře a nedovedli pomoci ani doktoři,byl to žlučník,kterým mi to způsoboval a po operaci se mi ulevilo.....Díky !!!!! |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
sislová 26. 7. 2010, 14:59
@Limarurb Marcelko mě se taky ulevilo, když mi žlučník vyndali...........ale trvalo to skoro rok pač jsem byla zrovna těhule a operovat se jak jinak než nedalo (hello) (hello) (hello) (hello)
Limarurb 26. 7. 2010, 23:32
@sislová Ahojky Martinko!!!Já jsem měla problémy ,co jsem začala menstruovat a táhlo se to léééta!!Už jsem byla dost zoufalá a i ten žlučník se tvářil, že jako nic!Pak mi řekli,že byl tak zjizvenej a hrozilo protrhnutí!!Operovali mě na poslední chvíli,zežloutla jsem,tak konečně přišli na ten zákeřný žlučák.Teď mám klíííídek!!! A je to dobrý!!!Jenže malý dítě je chudinka veliká!!!Jak si má samo pomoct!!???Doufám,že to taky pomohlo!!A přeju hodně zdravíčka!!!Ahojky Marcela
chopper Jája 26. 7. 2010, 12:11
mě na bříško pomáhá když udělám komínek nebo kočičku (Y) ,-) ,-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie