Zobrazit přihlášovací formulář

Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbili 4 návštěvníci)

Oprava polohovací rukojeti Quinny Buzz - prasklé lanko

0.0
Oprava polohovací rukojeti Quinny Buzz - prasklé lanko

Postup

jednou jsem rozebrala rukojeť Quinny buzz, samo protože je rozbitá.. zjistila jsem, že je tam prasklé lanko.

snažila jsem se něco najít na netu, ale našla jsem jen jednu radu: aby se lanka netrhala, JE POTŘEBA SKLÁDAT KOČÁREK S RUKOJETÍ ZASUNUTOU NA NEJMÉNĚ, TEDY NEVYSUNUTÉ!!!!!! sice dobrá rada, ale teď tak trochu pozdě :-( nechtěla jsem kupovat celé nové madlo za tisíc korun :-(

S tátou jsem zasedli a jali se to řešit, níže máte popis alá MAT a PAT.

ROZEBRÁNÍ MADLA – je to opruz, to píši hned. chce to grif a sílu. už so to moc nepamatuji, ale na rukojeti je na kovové části někde zespoodu tuším otvor v kterém je vidět umělá hmota tvořící vnitřní umělohmotnou část rukojeti. prostě otvor v kovové části rukojeti a v něm vtisklá umělá hmota. tyto dva čudlíky ( na každé straně jeden) je nutno zmáčknout (třeba šroubovákem), jakoby zatlačit dovnitř a tím se to uvolní a rukojeť lze vytáhnout. jde to ztuha, potřeba dvou lidí a nebát se zatlačit. Nepamatuji so přesně, ale mám pocit, že to šlo snadněji, když se rukojeť naplohovala do mezipolohy, že jako nebyla zacvaklá v nějaké možnosti výškového nastavení, ale fakt nevím zda si to pamatuji dobře.

LANKO – volala jsem do Libfinu (dovozce, servis) a lanko se samotné neprodává, pouze celá rukojeť. koupila jsem řadící lanko na kolo s plochou hlavou, jde tam narvat i s klasickou hlavou (malý váleček) ten jsem zarvali do té části kde je bílá umělá hmota (střeva rozebrané rukojeti), provlékli na ty válečky (na kterých to právě praská) a dole jsme lanko ucvakli a napojili na původní lanko s původní koncovkou. Protože to má na konci takový patvar obdelníku a ten nenahradíte, protože tento díl má na sobě camfrňous, který zapadává do otvorů v rukojeti a tím ji aretuje, při změně výšky.
princip lanka vlastně funguje tak, že zmáčknutím nahoře na rukojeti černého tlačítka, se lanko natáhne a zkrátí a koncovku lanka vytáhne z otvoru. napolohujete madlo a po uvolnění konec lanka ( ten čurament) zapadne do jiné dírky vymezující polohu. vlastně tak funguje polohování berlí :-)

NAPOJENÍ LANKA nového na staré, jsme provedli takovou tou klasickou svorkou. je to jakoby pididi váleček s dvěma šroubky, chlap bude znát. omotali jsme to izolačkou a bylo.
tak oprava, ta svorka nebyl svorka, al ebyly to kovové střeva elektrikářské čokolády. Kutilové znají i asi vy. Tu umělou hmotu jsme olámali a použili vnitřní kovovou část.

a cena opravy? 16 kč za jedno lanko, svorku jsme našli u táty v garáži…asi nejdražší byly ty nervy s rozebráním madla :-))

no popis asi nic moc :))) ale dnes se cítím jako vyloženě technický typ :-))) klidně pište, pokusím se o lepší vyjádření...

ředící či brzdové někdy to nazývají měničové lanko. lepší je zvolit spíš tenčí sílu. tlusté jsou málo ohebné a těžké.

tady je vidět konkrétně brzdové lanko s plochou hlavou. to tam jde nejlépe, ale já ho nesehnala, chce to malou velikost, myslím, že nejmenší dělají snad 4mm a to je stále dost. našla jsme i výrobce lanka s plochou hlavou a menčejší, ale odběr 100ks mne příliž nanadchl.

plochá hlava lanka... btw my jsme tam narvali klasickou koncovku, tedy váleček. ale seženete-li plochou hlavu, tak je to lepší ,-)

klasická hlava řadícího lanka, tu co jsem tam narvala..

Dala jsem si tu práci a našla fotku čokolády a vnitřní kovové části - svorky - kterou jsme použili... tah lanka to svorka v pohodě utáhla :)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

P3TRUSKA 1. 3. 2017, 22:36
díííííky za super návod (Y) (L)
chomovi 5. 6. 2016, 16:07
Dobrý de jak jste vytahovala ten konec lanka z toho velkého tlačítka,mě to ani za boha nejde z toho bílého plastu vyndat
SlabejkaOva 26. 8. 2014, 15:26
zdravím :) rukoje mam nasteti jak novou, ale nejde mi polohovat nozky, nekdo nejaky napad jak to zachytit? syn ma rok a jeste mu tak 5 cm chybi a sjizdi :)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie