Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 157 návštěvníků)

Bramborové pagáče

0.0
Bramborové pagáče

Potřebné ingredience

Cesto: 500 g hl.muky,1 vajce,80 ml oleja,1/2 kocky droždia, asi 3/4 čl soli,3-3,5 dcl tepleho mlieka Plnka: 3 v šupke uvarene zemiaky,sol-podla chuti,korenie,trošku ml.červenej papriky,trošku tymianu (nemusí byt), 1/2 kocky hery ,vajíčko na potretie,rasca

Postup přípravy

.

Pripravena plnka z nastruhaných zemiakov + všetko ostatné,okrem hery.

Vypracujeme si mäkké ,nelepive cesto zmiešaním všetkých surovín ( môžete pripravit v pekarni )a necháme vykysnut.Asi hodinku.Rozvalkáme a nastruhame nan heru.

Na to navrstvíme-"nastrúhame" zemiakovú plnku.

Preložíme ..

Rozvalkáme a prikryte nechame 20 minut odpočívat.Skladanie a kysnutie opakujeme tri krat.

Vykrojíme pagáče,potrieme vajíčkom a posypeme rascou alebo nejakými semiačkami.Pečieme na 200 st asi 15 minut.

Nadýchané,mäkkučké,rozplývajúce sa na jazyku...

Výborné aj ako pohostenie pre návštevu...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

esmae 27. 1. 2011, 12:01
(Y) (Y) (Y)Marti, vypadaju uuuzasne, take chute si mi narobila, ze som sa do nich pustila (Y) (Y)len mam nejake zazracne drozdie, lebo zacalo v kvasku namiesto kysnutia sumiet :-Ssom zvedava, co z toho bude *-)preco nemas tento receptik na slov. MMB??? Radost ho tu mat :)
Egreska 27. 1. 2011, 18:19
@esmae Jani ,to som aj ja zvedavá,ale hadam sa vydaria (Y) na slovenskom už je podobný receptík ,tak som ho tam už nedávala ,-)
esmae 28. 1. 2011, 8:08
@Egreska Marti, tak uz su skoro vsetky "spucovane" ,-)chutia az moc (zajic)len som nemala take krasne preklady ako ty, no pouzila som bravcovu mast, kedze som nemala Heru, tak mozno preto *-)ale su velmi chutne (L) (L) (L)
Egreska 28. 1. 2011, 8:21
@esmae hlavne že chutili Jani (L) (L) (L)
Michela 26. 1. 2011, 10:05
Marto,vypadají skvěle.Konečně nějaký neznámý recept.Těším se,až vyskouším a doufám,že budou chutnat tak,jak vypadají. (pl) (C) (clamp)
Egreska 26. 1. 2011, 14:37
@Michela dakujem (L) Miška určite nebudete lutovat (Y) (Y) (Y)
vseta 26. 1. 2011, 9:31
(Y) to je úúžasný, brzy vyzkouším (clamp)
Egreska 26. 1. 2011, 14:37
@vseta budem rada Petra (L) (L) (L)
Zdenka55 26. 1. 2011, 9:28
Marti, vyzerajú výborne, ale keď sa preložia, hneď sa to rozvaľká a vtedy sa čaká 20 min. a toto sa takto opakuje 3x. Ja robím, že sa to poskladá a vtedy sa čaká 20 min. a potom sa rozvaľká a hneď poskladá. Ďakujem
Egreska 26. 1. 2011, 14:36
@Zdenka55 Zdeni asi je to aj jedno ,hlavne že si to cesto oddýchne ,-) ,-) ,-)
(Gabriška) 25. 1. 2011, 18:00
Mnam (jidlo)hned bych si dala :-)Dělává je babiččin bratr v Nových Zámkách a strašně mi chutnají :-)Ale už jsem je nejedla ....snad roky :-| Dík za připomínku (L)
Egreska 26. 1. 2011, 14:36
@(Gabriška) Gabika nie je za čo,ja si tiež na ne spomieniem len raz za čas ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie