(recept
si oblíbilo 148 návštěvníků)
DÁNSKÉ SKOŘICOVÉ ROLKY
Potřebné ingredience
TĚSTO: 2 polévkové lžíce cukru 1dcl mléka kostka droždí 250g polohrubé mouky 75g másla (tuku na pečení) špetka soli NÁPLŇ: 50g cukru 50g másla 2 lžičky skořice
Postup přípravy
Do mírně ohřátého mléka dáme droždí a 2 lžíce cukru, necháme několik minut odstát. Do mouky vmícháme špetku soli, kvásek a rozpuštěné máslo (pozor nechat před přidáním do těsta schladnout abysme nespálili kvasinky). Těsto necháme kynout na teplém místě pod utěrkou cca 30 minut.
Mezitím vyšleháme máslo, cukr a skořici v hladký krém.
Z těsta vyválíme tenkou obdélníkovou placku a stejnoměsně namažeme náplní. Namazané těsto srolujeme a krájíme ostrým nožem tak, aby nám vznikali šnečci. Ty pokládáme na pečící papír a pečeme na 170 stupňů dozlatova.
Nakonec ještě šneky můžete potřít cukrovou polevou (moučkový cukr rozmíchaný v troše vody)
Dobrou chuť :-)
Mezitím vyšleháme máslo, cukr a skořici v hladký krém.
Z těsta vyválíme tenkou obdélníkovou placku a stejnoměsně namažeme náplní. Namazané těsto srolujeme a krájíme ostrým nožem tak, aby nám vznikali šnečci. Ty pokládáme na pečící papír a pečeme na 170 stupňů dozlatova.
Nakonec ještě šneky můžete potřít cukrovou polevou (moučkový cukr rozmíchaný v troše vody)
Dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé