Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 71 návštěvníků)

Super bezlepková bábovka

0.0
Super bezlepková bábovka

Potřebné ingredience

3 vajíčka 1 šlehačka 1 hrnek cukru 1,5 hrnku mouky - používám jizerku 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva nebo půl prášku do perníku

Postup přípravy

Vajíčka smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, potom přidáme ostatní přísady. Poslední dávám šlehačku, mouka potom nedělá hrudky.
Pokud děláme variantu s práškem do pečiva můžete přidat oříšky, kokos, kakao nebo nalít těsto na plech a přidat ovoce podle chuti.( můžete přidat i drobenku)
Pokud děláme variantu s přáškem do perníku přidáme nasekané vlašské ořechy a nakrájené sušené švestky.
Peču na 180 stupňů do růžova.
Z tohoto těsta uděláte ořechovou, kokosou, kakaovou, mramorovou, perníkovou bábovku, bublaninu nebo koláč s drobenkou. Stačí jeden recept a máte spoustu možností, záleží jen na vás. Vždy se podaří. PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!
Dělávala jsem jako normální lepkovou ořechovou, po diagnoze celiakie dcery jsem si recept upravila.
**BUDU RÁDA, KDYŽ NAPÍŠETE, JAK VÁM CHUTNALO**

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

fialka 75 28. 3. 2011, 21:02
Dneska jsem bábovku dělala a musím říci, že je to po delší době výtečný recept na rychlou buchtu (Y) chuťově je jako cvíbach, nevím, jak se to říká u vás, ale my tomuhle druhu těsta takhle říkali, jako naše babička, od které ten název mám ,-) Nádherně drží, vůbec se nmě nepropadla, jako mně to občas dělává u jiných receptů. Takže Leni, za mě máte za jedna (L)určitě se k receptu častěji vrátím |:o)
leliška 29. 3. 2011, 0:32
@fialka 75 Simčo, to mám opravdu radost, že vám bábovka chutnala. Já ji dělám nejraději.
Verča-Berda 29. 10. 2012, 14:23
@leliška Leni (F) ,tak jsem dnes pekla zase bábovku od Vás http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4215797 ,tentokrát ořechovou (Y) (Y) (Y) a vzpomněla jsem si na své začátky a jak jste mně pomáhala (L) Já dnes měla šlehajdu velkou a nějak jsem si neuvědomila,kolik má klasická,ale už to mám v oku :-$ ,tak jsem přidala přiměřeně a je vynikající (zajic).......... (hello)
leliška 10. 1. 2013, 11:08
@Verča-Berda Verčo, omlouvám se že píšu až teď. Jsem ráda, že Milkovi tak chutná a bábovka na fotečce je úžásná, hned nych si taky dala :-$ :-$ :-$ :-$ :-$
Verča-Berda 10. 1. 2013, 14:01
@leliška To nic Leni +o( No já už mu ani jinou nepeču ,-) (Y) (Y) (Y) Je fakt výborná,vždycky voní po celém domě |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie