(recept
si oblíbilo 65 návštěvníků)
JEMNÁ JABLEČNÁ ROLÁDA - jednoduchá,rychlá,levná,dobrá a BEZ TUKU!
Potřebné ingredience
4 vejce, 180 g moučkového cukru, 6 až 8 lžic hladké mouky, 250 -300 g jemně nastrouhaných jablíček ,1 skořicový cukr a moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Plech vyložíme pečícím papírem.
Jablíčka nastrouháme na jemném struhadle.
Nastrouhaná jablíčka rozetřeme na pečící papír v tenké vrstvě, posypeme skořicovým cukrem.
Ušleháme vejce a cukr, až je hmota hustá - důležité -!!!OPRAVDU HUSTÁ!!!! -šleháme nejlépe v robotu, nebo ručním el.šlehačem.,až vznikne poměrně hustá kaše.
Do ušlehané kaše lehce vařečkou vmícháme mouku a tu nalijeme na jablíčka.
Dáme hned péct na zhruba 15 až 20 minut .
(Já peču na horkovzduch 5 minut na 180 ´C ,pak snížím na 160 ´C)
Propečení vyzkoušíte špejlí,
Po upečení otočíme papírem nahoru - např. překlopením do druhého plechu (s pečícím papírem) a ještě teplé stočíme, tak aby jablíčka byla uvnitř rolády.
Nevadí, že roláda trošku popraská, je to proto, že je přece jen o něco málo silnější,než klasická piškotová roláda,pečená bez náplně.
Po vychladnutí pocukrujeme nebo pocákáme polevou.
Krájíme šikmo.
Druhý den je roláda ještě lepší - proleží se ...u nás se ale sní většinou hned, sotva stačí vychladnout. :-)
Dobrou chuť přeje
Runka
Svět ručních prací
Jablíčka nastrouháme na jemném struhadle.
Nastrouhaná jablíčka rozetřeme na pečící papír v tenké vrstvě, posypeme skořicovým cukrem.
Ušleháme vejce a cukr, až je hmota hustá - důležité -!!!OPRAVDU HUSTÁ!!!! -šleháme nejlépe v robotu, nebo ručním el.šlehačem.,až vznikne poměrně hustá kaše.
Do ušlehané kaše lehce vařečkou vmícháme mouku a tu nalijeme na jablíčka.
Dáme hned péct na zhruba 15 až 20 minut .
(Já peču na horkovzduch 5 minut na 180 ´C ,pak snížím na 160 ´C)
Propečení vyzkoušíte špejlí,
Po upečení otočíme papírem nahoru - např. překlopením do druhého plechu (s pečícím papírem) a ještě teplé stočíme, tak aby jablíčka byla uvnitř rolády.
Nevadí, že roláda trošku popraská, je to proto, že je přece jen o něco málo silnější,než klasická piškotová roláda,pečená bez náplně.
Po vychladnutí pocukrujeme nebo pocákáme polevou.
Krájíme šikmo.
Druhý den je roláda ještě lepší - proleží se ...u nás se ale sní většinou hned, sotva stačí vychladnout. :-)
Dobrou chuť přeje
Runka
Svět ručních prací
Na pečícím papíru jemně nastrouhaná jablíčka a na ně nalité těsto.
Upečeno, stočeno,pocukrováno.
Dobrou chuť a dejte vědět - jak vám chutnala.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé