Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 446 návštěvníků)

ČOKOLÁDOVÝ KORPUS - průměr 22CM

0.0
ČOKOLÁDOVÝ KORPUS   -   průměr 22CM

Potřebné ingredience

6 vajec,1 čokoládový pudink (prášek),2 lžíce kakaa,1/2 pr do peč,20 dkg cukr krupice.20 dkg polohrubá mouka.Dortový ráfek o průměru 22cm,papír na pečení.

Postup přípravy

Z bílků na nejvyšší stupeň vyšlehat tuhý sníh,zašlehat žloutky a cukr.Rychlost zmírnit na střední přidat 1 čokoládový pudink,2 lžíce kaka,polohrubou mouku a nakonec prášek do pečiva.Nalít do dortového ráfku a péct ve vyhřáte troubě na 160-170 stupňů asi 40 minut.Délka pečení záleží na troubě- NEpeču na horkovzduch.Přidávám popis jak balím ráfek do pečícího papíru.

dortový ráfek položím na čtverec pečícího papíru,kolem ráfku papír pomažu bílkem

1 stranu čtverce přitisknu k ráfku

další část papíru přitisknu k ráfku

papír co mi zustal na papíru opět pomažu bílkem

totéž i z druhé strany,vzniklý střed také a přitiskneme pevně k ráfku

takto je pevně zabalený a těsto nevyteče

suroviny na korpus

do vyšlehaného sněhu přidáme žloutky a cukr-stále šleháme

teď přidáme pudink,kakao,polohr.mouku a nakonec pr do peč už šleháme na nižší rychlost

hotovo

ráfek dáme na plech,nalejeme těsto a upečeme

necháme vychladnout

rozkrojený

tady je z něj Kilimandžáro

..a tady paříž

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie