Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 75 návštěvníků)

Pohanka naslano s mletým masem

0.0
Pohanka naslano s mletým masem

Potřebné ingredience

1 balíček pohanky (500g), mleté maso směs, sáček nebo sklenice kysaného zelí, cibule, olej, sůl, pepř, oregano.

Postup přípravy

Když byly děti malé, tak jsem se jim pokoušela propašovat do stravy pohanku. No nezaujala nás. Kaše z ní nám nechutnaly a "smrděly" nám. Pak jsme jednou ochutnali u kamarádky pohanku připravenou tímto způsobem a tohle jídlo vařím od té doby doma celkem často, protože nám moc chutná a je to rychlý na přípravu.
Pohanku propláchnu, dám ji do většího hrnce, aby nebyla tak vysoká vrstva a zaliju vodou. Dávám hruba stejné množství vody, jako je na objem pohanky. Nijak nesolím. Dám vařit, když se to začne vařit, a pohanka se uprostřed hrnce nazvedávat a bublat, tak promíchnu vidličkou a vypnu plotýnku, zaklopím pokličkou a nechám na sklokeramice dojít. Neměla by být na kaši, ale zrnka musí být měkká.
Mezitím si na sádle nebo na oleji osmažím nakrájenou cibulku, na ní pak dám mleté maso (obvykle kupuju směs, no ještě lepší by bylo si to mlít sama, ale na to už vážně nemám.... :-) , posolím, popepřím, někdy dávám i trochu oregana, maso osmažím. Pak do něj přidám scezený zakysaný zelí, celé to prohřeju a nakonec přimíchám tu uvařenou pohanku. Nezapomenout osolit podle chuti a celý to ještě teplý a zamíchat. Jednou jsem zapomněla osolit a nechutnalo tak dobře, ani když se to posolilo slankou pak na
talíři. Ta sůl se v tom musí rozpustit. Dobrou chuť !!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evelii 29. 8. 2011, 15:39
Dobrý den, ráda bych se zeptala jestli jde o lámanku, nebo celou pohanku. Děkuji E
PetraRol 30. 8. 2011, 8:30
@Evelii Dobrý den Evi, je to celá pohanka. Celá ta zrníčka, tady na fotu to bylo vařeno z loupané. Jestli budete zkoušet, dejte vědět, jak Vám chutnalo. (hello)
vevey 26. 8. 2011, 20:56
(L) (L) (L)díky Peti...určitě vyzkouším...
PetraRol 26. 8. 2011, 23:22
@vevey (L) (F)
lidare 25. 8. 2011, 16:35
(Y)skvělé,já si ji dělám a polívám osmaženou cibulkou s anglickou slaninou a miluju to :-)
PetraRol 25. 8. 2011, 16:50
@lidare No to také nezní špatně, výhledově vyzkouším, děkuji za tip. Tohle je momentálně jediné jídlo, které z pohanky (jidlo). (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie