(recept
si oblíbilo 260 návštěvníků)
SUPERÚŽASNÁ pizza italiana
Potřebné ingredience
TĚSTO:400g hladké mouky,trošku cukru, trochu soli, cca 2dcl vody, 20g droždí, 1/2 dcl olivového oleje, NÁPLŇ:rajčatová omáčka (můžeme použít i kečup), oregano, sýr všech druhů (já dávám nivu, eidam, goudu, uzený eidam a vše nastrouhám nahrubo)
Postup přípravy
Veškeré ingredience zapracujeme v těsto (je nutné si s těstem dlouho pohrátvat, aby bylo krásně hladké). Překryjeme čistou utěrkou a na teplém místě (i na sluníčku) necháme 1 - 1 1/2 hodiny kynout. Poté si na plechu vytvarujeme velmi tenoučkou placku (ideálně 1mm), potřeme rajčatovou omáčkou, okořeníme a poklademe dle libosti a chuti.
Pečeme ve velmi vyhřáte troubě (na 250°C) 7-10 minut, přičemž pravidelně kontrolujeme okraje. Jakmile jsou příiš hnědé, ihned pečení ukončíme.
Tento rozpis je na 3 pizzy o průměru 30cm. Dobrou chuť :-))
Pečeme ve velmi vyhřáte troubě (na 250°C) 7-10 minut, přičemž pravidelně kontrolujeme okraje. Jakmile jsou příiš hnědé, ihned pečení ukončíme.
Tento rozpis je na 3 pizzy o průměru 30cm. Dobrou chuť :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marketa2222
(upraveno)
13. 12. 2011, 14:23
je naprosto úúúúúžasná včera jsem vyzkoušela
Inkakos
(upraveno)
5. 1. 2012, 19:20
@marketa2222
Děkuju, jsem ráda, že vám chutnalo
gatema
(upraveno)
30. 10. 2011, 20:28
to vipada dobře možná vyskouším
zetina
(upraveno)
21. 10. 2011, 21:57
Už jsem vyzkoušela spoustu receptů na pizzu, ale tento Váš je opravdu gurmánský zážitek Křupavá, voňavá - prostě vynikající!!! Děkuji za supr recept.
Inkakos
(upraveno)
25. 10. 2011, 21:32
@zetina
Jsem moc moc ráda, že vám tolik chutnalo . Děkuji za chválu
manhartici
(upraveno)
18. 10. 2011, 14:41
Dobrý den, výborná byla.......
Inkakos
(upraveno)
18. 10. 2011, 15:12
@manhartici
Moc děkuji
hehedunka
(upraveno)
5. 10. 2011, 21:22
sbíhají se mi sliny- zítra jdu do ní a hezky s nivou mňam
Inkakos
(upraveno)
10. 10. 2011, 20:03
@hehedunka
povedlo se? snad chutnalo
serjoža
(upraveno)
5. 10. 2011, 18:06
DNES JSEM UDĚLALA DVA PLECHY,SICE JSEM NENECHALA TAK DLOUHO KYNOUT,ALE BYLA ÚŽASNÁ A HNED SNĚDENÁ.SUPER,DÍKY ZA RECEPT.
Inkakos
(upraveno)
5. 10. 2011, 18:13
@serjoža
Moc děkuji Míšo
lenka620
(upraveno)
26. 9. 2011, 19:49
Ivanko díky za super receptííík ,děláme poněkolikáté a prckové jsou nadšení,je super . Lenka
Inkakos
(upraveno)
26. 9. 2011, 19:51
@lenka620
To jsem moooc ráda Leničko
evuska
(upraveno)
22. 9. 2011, 19:02
... proč se mi to nepovedlo ??? ... těsto bylo velice řídké ... a mouky jsem přidávala a přidávala ... moc mě to mrzí a pořád si lámu hlavu, kde byla chyba ... .... že by mouka ????
Inkakos
(upraveno)
22. 9. 2011, 19:22
@evuska
Jéje, to mně moc mrzí . Mně se pizza vždy povedla. Nevím, jestli to může být moukou, je to možné. Příště (pokud ji ještě budete dělat) zkuste dát méně vody, přilévat ji dle hustoty těsta postupně. Věřím, že se povede
sima2
(upraveno)
20. 9. 2011, 13:09
Vypadá dobře hned bych si dala pizzu milujeme určitě vyzkouším
Inkakos
(upraveno)
21. 9. 2011, 15:30
@sima2
Doufám, že bude chutnat . Přítel spořádá vždycky jednu celou sám
Dada34
(upraveno)
15. 9. 2011, 19:18
lidare
(upraveno)
12. 9. 2011, 21:44
je moc povedená
Inkakos
(upraveno)
15. 9. 2011, 16:29
@lidare
Ludmilko děkuji
Aluch
(upraveno)
12. 9. 2011, 20:52
Ivi díky moc za úúúúúúúúúúúúúžasný recept. Když manža přišel domů a já mu hned podala kousek pizzy skoro mezi dveřmi (protože jsem byla sama moc nadšená) tak pak pátral po krabici a ptal se mě odkud jsem objednávala. Už jinou dělat nebudu!!!!!!! Ještě jednou velké díííííííky
Inkakos
(upraveno)
15. 9. 2011, 16:29
@Aluch
Alenko, tak tahle zprávička mně za dnešek potěšila úplně nejvíc . Fakt jsem moc ráda, že vám i manželovi chutnala
trala
(upraveno)
11. 9. 2011, 0:38
Lenpod
(upraveno)
9. 9. 2011, 13:39
Velmi podobný recept s cca 20 g kvasnic: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=96023 Možná budeme mít chvilku a vyzkoušíme ji i nechat vykynout .
žabada
(upraveno)
30. 8. 2011, 11:01
tak 2 gramy droždí nedokážu ani odloupnout z kostičky
Inkakos
(upraveno)
30. 8. 2011, 11:06
@žabada
Já používám digitální váhu. Zkoušela jsem udělat těsto i s 20g droždí (možná je v původním receptu chyba) a šlo to také
honina
(upraveno)
30. 8. 2011, 11:08
@Inkakos
nojo koukám na to 2g je fakt drobeček...nemá to být vážně 20g? no ale vypadá fakt suprově.pizzu miluji
žabada
(upraveno)
30. 8. 2011, 11:07
@Inkakos
Tomu už bych rozumněla a se 2 gramy jste také dělala?
Inkakos
(upraveno)
30. 8. 2011, 11:42
@žabada
Dělala, ale těsto nebylo ani zdaleka tak nadýchané. Napíšu do ingrediencí raději 20 gramů, to je osvědčenější
Michaela_
(upraveno)
30. 8. 2011, 11:02
@žabada
digitalni vaha?..
žabada
(upraveno)
30. 8. 2011, 11:05
@Michaela_
to bych řekla, že je tak tolerance váhy 1-2 gramy
Michaela_
(upraveno)
30. 8. 2011, 11:13
@žabada
dat pryc kostku a seskrabnout zbytek nozem z obalu ..to bude akorat
honina
(upraveno)
30. 8. 2011, 12:52
@Michaela_
žabada
(upraveno)
30. 8. 2011, 11:15
@Michaela_
máte pravdu
honina
(upraveno)
30. 8. 2011, 10:53
to musí být dobrota u určitě vyzkouším
Inkakos
(upraveno)
30. 8. 2011, 10:56
@honina
Je vážně suprová, jiný recept nedělám , ať se povede!