(recept
si oblíbilo 331 návštěvníků)
Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Potřebné ingredience
250g polohrubé mouky, 170g cukru, 80ml oleje, 150ml mléka, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva, 2 vejce. Na pařížský krém: 2 smetany na šlehání, ztužovač šlehačky, 2 tyčinky ledových kaštanů. Navíc: 1 tyčinka Margot
Postup přípravy
Je to vynikající jednoduchý moučník. Lehčí než pařížský dort, ale chuťově možná ještě lepší. Mňam.
Všechny suroviny vymícháme do hladkého těsta. Nalijeme na pečící papír a pečeme v předehřáte troubě na 170°C cca 20 minut. Necháme vystydnout.
Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany. Dala jsem jednu a půl tyčinky (půlku mi ujedla rodina), ale myslím, že úplně stačili. Druhý den vyšleháme se ztužovačem do krému. Natřeme na piškot. Nastrouháme Margot a posypeme pařížský krém. Kdo chce posypat hustěji, použije 2 Margotky. Můžeme ale dozdobit co zrovna máte - ledové kaštany, čokoláda, tatranka...
Všechny suroviny vymícháme do hladkého těsta. Nalijeme na pečící papír a pečeme v předehřáte troubě na 170°C cca 20 minut. Necháme vystydnout.
Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany. Dala jsem jednu a půl tyčinky (půlku mi ujedla rodina), ale myslím, že úplně stačili. Druhý den vyšleháme se ztužovačem do krému. Natřeme na piškot. Nastrouháme Margot a posypeme pařížský krém. Kdo chce posypat hustěji, použije 2 Margotky. Můžeme ale dozdobit co zrovna máte - ledové kaštany, čokoláda, tatranka...

Těsto upečeme a necháme vystydnout.

Ušleháme pařížský krém a natřeme na piškot

Nakrájíme. Osvědčilo se mi krájet před posypáním Margotkou.

Posypeme nastrouhanou Margotkou a dáme vychladit

Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chucky 1111
(upraveno)
5. 4. 2012, 14:28
Jak je to prosím s těma smetanama?To se musí vařit bublat nebo jen zahřát kvůli rozpuštění kaštanů?Díky za odpoved.
nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
6. 4. 2012, 9:30
@chucky 1111
Smetany musí projít varem

nahlásit

Aaalenkaaa
(upraveno)
3. 4. 2012, 13:19
mohu použít už kupovanou pařížskou šlehačku - hnědou, jen ji ušlehat se stužovašem? Nebo je ten váš postup s kaštany pak ve výsledku krémovitější konzistence? Nebo to je taky vlastně šlehačka? Díky
nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
3. 4. 2012, 18:07
@Aaalenkaaa
Určitě stačí kupovaná pařížská. Konzistenci mají stejnou, jen mi ta s těmi ledovými kaštany chutná víc.

nahlásit

Irka.M
(upraveno)
29. 3. 2012, 12:18
Radu,děkuji za super recept.Jen se zaprášilo



nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
29. 3. 2012, 21:13
@Irka.M
Vůbec není zač. Jsem moc ráda, že vám řezy chutnaly tak jako nám....

nahlásit

lidare
(upraveno)
27. 3. 2012, 21:04






nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
28. 3. 2012, 20:46
@lidare
Díky
nahlásit

denny.kal
(upraveno)
25. 3. 2012, 20:16
Radko děkuji za recept po Vašim muffínách jsem zase něco od vás zkusila, všem chutnalo děkuji
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4002283


nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
26. 3. 2012, 10:17
@denny.kal
No tedy, ty se vám povedly
Máte je daleko povedenější než já



nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
27. 3. 2012, 20:58
@mnamnulka
.
nahlásit
betyska
(upraveno)
23. 3. 2012, 17:53
Výborné, zkusila jsem je upéct na narozeniny, jsou fakt super a jednoduché. Děkuji za recept. Lenka






nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
23. 3. 2012, 21:11
@betyska
Jsem moc ráda, že chutnaly

nahlásit

Pami
(upraveno)
18. 3. 2012, 12:17
Vyzkouším

nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
18. 3. 2012, 18:57
@Pami
Zkuste. Je to neskutečná mňaminka

nahlásit
fah
(upraveno)
15. 3. 2012, 18:11
Prosím ty kaštany nechat rozpustit v těch smetanách?
nahlásit
fah
(upraveno)
16. 3. 2012, 13:50
@fah
Děkuji

nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
15. 3. 2012, 20:56
@fah
Přesně tak

nahlásit
Monty606
(upraveno)
15. 3. 2012, 19:04
@fah
jj

nahlásit

ajkammm
(upraveno)
12. 3. 2012, 13:42
vyzkouším

nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
12. 3. 2012, 20:48
@ajkammm
Určitě to stojí za vyzkoušení.

nahlásit

Jia
(upraveno)
12. 3. 2012, 13:16
Určitě brzy udělám, mňam
Stačí množství na klasický velký plech z trouby nebo je to na menší?


nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
12. 3. 2012, 13:35
@Jia
Já dělám na menší plech cca 38x26cm.
Na větší plech používám toto množství: 350g polohrubé mouky, 250g cukru, 100ml oleje, 250ml mléka, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva, 3 vejce


nahlásit

Jia
(upraveno)
12. 3. 2012, 13:36
@mnamnulka
Děkuji moc za rychlou odpověď, hodí se obě varianty


nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
12. 3. 2012, 15:46
@Jia
Není zač
Peču jen na menším plechu. Ne že by se velký plech nesnědl, ale držíme dietu


nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
14. 3. 2012, 20:54
@mnamnulka
.
nahlásit
cirkl
(upraveno)
12. 3. 2012, 12:59
tak to vypadá fantasticky,ukládám a vyzkouším


nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
12. 3. 2012, 20:29
@cirkl
Dejte vědět, jak vám chutnal

nahlásit