Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 331 návštěvníků)

Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

0.0
Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Potřebné ingredience

250g polohrubé mouky, 170g cukru, 80ml oleje, 150ml mléka, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva, 2 vejce. Na pařížský krém: 2 smetany na šlehání, ztužovač šlehačky, 2 tyčinky ledových kaštanů. Navíc: 1 tyčinka Margot

Postup přípravy

Je to vynikající jednoduchý moučník. Lehčí než pařížský dort, ale chuťově možná ještě lepší. Mňam.

Všechny suroviny vymícháme do hladkého těsta. Nalijeme na pečící papír a pečeme v předehřáte troubě na 170°C cca 20 minut. Necháme vystydnout.
Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany. Dala jsem jednu a půl tyčinky (půlku mi ujedla rodina), ale myslím, že úplně stačili. Druhý den vyšleháme se ztužovačem do krému. Natřeme na piškot. Nastrouháme Margot a posypeme pařížský krém. Kdo chce posypat hustěji, použije 2 Margotky. Můžeme ale dozdobit co zrovna máte - ledové kaštany, čokoláda, tatranka...

Těsto upečeme a necháme vystydnout.

Ušleháme pařížský krém a natřeme na piškot

Nakrájíme. Osvědčilo se mi krájet před posypáním Margotkou.

Posypeme nastrouhanou Margotkou a dáme vychladit

Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chucky 1111 5. 4. 2012, 14:28
Jak je to prosím s těma smetanama?To se musí vařit bublat nebo jen zahřát kvůli rozpuštění kaštanů?Díky za odpoved.
mnamnulka 6. 4. 2012, 9:30
@chucky 1111 Smetany musí projít varem (L)
Aaalenkaaa 3. 4. 2012, 13:19
mohu použít už kupovanou pařížskou šlehačku - hnědou, jen ji ušlehat se stužovašem? Nebo je ten váš postup s kaštany pak ve výsledku krémovitější konzistence? Nebo to je taky vlastně šlehačka? Díky
mnamnulka 3. 4. 2012, 18:07
@Aaalenkaaa Určitě stačí kupovaná pařížská. Konzistenci mají stejnou, jen mi ta s těmi ledovými kaštany chutná víc. (hello)
Irka.M 29. 3. 2012, 12:18
Radu,děkuji za super recept.Jen se zaprášilo (Y) (Y) (Y)
mnamnulka 29. 3. 2012, 21:13
@Irka.M Vůbec není zač. Jsem moc ráda, že vám řezy chutnaly tak jako nám.... (L)
lidare 27. 3. 2012, 21:04
(Y) (Y) (C) (clamp) (clamp) (clamp)
mnamnulka 28. 3. 2012, 20:46
@lidare Díky
denny.kal 25. 3. 2012, 20:16
Radko děkuji za recept po Vašim muffínách jsem zase něco od vás zkusila, všem chutnalo děkuji (H) (F) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4002283
mnamnulka 26. 3. 2012, 10:17
@denny.kal No tedy, ty se vám povedly (Y) (Y) Máte je daleko povedenější než já (clamp)
mnamnulka 27. 3. 2012, 20:58
@mnamnulka .
betyska 23. 3. 2012, 17:53
Výborné, zkusila jsem je upéct na narozeniny, jsou fakt super a jednoduché. Děkuji za recept. Lenka (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) (clamp)
mnamnulka 23. 3. 2012, 21:11
@betyska Jsem moc ráda, že chutnaly (L)
Pami 18. 3. 2012, 12:17
Vyzkouším (Y)
mnamnulka 18. 3. 2012, 18:57
@Pami Zkuste. Je to neskutečná mňaminka (zajic)
fah 15. 3. 2012, 18:11
Prosím ty kaštany nechat rozpustit v těch smetanách?
fah 16. 3. 2012, 13:50
@fah Děkuji (F)
mnamnulka 15. 3. 2012, 20:56
@fah Přesně tak (hello)
Monty606 15. 3. 2012, 19:04
@fah jj (F)
ajkammm 12. 3. 2012, 13:42
vyzkouším (Y)
mnamnulka 12. 3. 2012, 20:48
@ajkammm Určitě to stojí za vyzkoušení. (hello)
Jia 12. 3. 2012, 13:16
Určitě brzy udělám, mňam (H) Stačí množství na klasický velký plech z trouby nebo je to na menší? *-)
mnamnulka 12. 3. 2012, 13:35
@Jia Já dělám na menší plech cca 38x26cm. :-) Na větší plech používám toto množství: 350g polohrubé mouky, 250g cukru, 100ml oleje, 250ml mléka, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva, 3 vejce (L)
Jia 12. 3. 2012, 13:36
@mnamnulka Děkuji moc za rychlou odpověď, hodí se obě varianty (Y) (L)
mnamnulka 12. 3. 2012, 15:46
@Jia Není zač :-) Peču jen na menším plechu. Ne že by se velký plech nesnědl, ale držíme dietu :-S
mnamnulka 14. 3. 2012, 20:54
@mnamnulka .
cirkl 12. 3. 2012, 12:59
tak to vypadá fantasticky,ukládám a vyzkouším (clamp) (Y)
mnamnulka 12. 3. 2012, 20:29
@cirkl Dejte vědět, jak vám chutnal (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie