Kynuto - nekynutý ovocný koláč - rychlý a vynikající

Potřebné ingredience
250g hladké mouky, 1 vanilkový puding, 30g cukru, 1 žloutek, špetka soli, 100ml oleje, 130ml mléka, 1/2 kostky čerstvého droždí (nebo 2 lžičky sušeného droždí).
Postup přípravy
Na borůvkové koláče jsme dostali chuť při hledání pokladu v lese. Vzpomněli jsme si, jak jsme trhali v létě borůvky. Všechno to tam vonělo lesem, houbami a jarem... tak jsme přišli domů a hned koláče upekli. Jsou asi za 40 minut hotové i s pečením a jsou neskutečně žravé.
Z tohoto množství je buď koláč na celý plech nebo 4 velké koláče. Uděláme kvásek (trochu mléka, cukru a droždí rozmícháme v hrníčku) a zapracujeme do těsta. Necháme chvilku odpočívat a mezitím si vedle uděláme drobenku. Já dělá z třetiny másla, cukru moučky a hrubé mouky. Když je drobenka hotová, hned zpracujeme z těsta koláče. Vůbec se toho nebojte. Těsto je super, že vykyne až v troubě při pečení. Na těsto dáme ovoce podle chuti a posypeme drobenkou. Okraje koláčů potřeme rozvrdlaným vejcem a dáme péct na 170°C asi 25 minut. Ještě horké potíráme rozpuštěným máslem smíchaným s vanilkovým cukrem a rumem.

Vymícháme těsto

Těsto necháme odpočinout a uděláme si drobenku

Zamícháme máslo, cukr moučku a hrubou mouku

Vytvarujeme koláče na plech

Těsto poklademe ovocem a posypeme drobenkou

Upečeno. Koláč s jahodami pustil vodu - nikdy jsem ještě nedělala ze zmrzlých jahod :o(

Borůvkový koláč byl naprosto dokonalý

Ale i švestkový byl báječný. Jen ten jahodový byl poněkud "oslizlý", ale chuťově moc dobrý - tak příště jen z čerstvých jahod.

Nebo dělám na plech. Poklademe ovocem, posypeme drobenkou a dáme péct.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu





























































































