Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

KŘEPELKY NA PÓRKU A HOUBÁCH

0.0
KŘEPELKY NA PÓRKU A HOUBÁCH

Potřebné ingredience

4 křepelky, 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 pór, 1 stroužek česneku - může být i víc, 1-2 hrsti sušených hub - namočit, 1 lžička oregana, sůl, pepř, 2/3 hrnku kuřecího vývaru, smetana

Postup přípravy

Koupili jsme v Lidlu křepelky a tak jsem se začla pídit po nějakém dobrém receptu. Většina jich je s vínem, ale nám s manželem moc maso připravované na víně nechutná, tak jsem si nakonec vytvořila recept svůj a mohu říct, že všem moc chutnalo.
Křepelky necháme rozmrazit, vyčistíme od zbytků peří, opláchneme a osušíme. My vaříme v Zepteru, takže do rozpáleného hrnce nahážeme křepelky a nasucho zprudka ze všech stran osmahneme. Pokud nemáme Zepter, osmahneme je zprudka na másle.
Zapneme troubu na cca 200°C. V pekáčku rozpustíme 2 lžíce másla, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, po chvíli pórek na kolečka a po ovadnutí nakrájený česnek nadrobno. Okořeníme oreganem a pepřem, přidáme houby a necháme projít varem. Naskládáme na směs křepelky, podlijeme polovinou vývaru, přikryjeme a dáme péct na 30 min. Přibližně v polovině podlijeme zbytkem vývaru a před koncem odkryjeme víko a doděláme bez něj.
Pokud máte titanový hrncec s víkem jako já, pak jej použijeme místo pekáčku a místo trouby jej jen na sporáku přikryjeme poklicí. 10 min. před koncem položíme na obsah pod víko alobal.
Po upečení vyndáme křepelky, a do výpeku vmícháme smetanu - já měla jen zbytek šlehačky, ale myslím, že s klasickou jednou smetanou na vaření by to bylo optimální.
Podáváme např. s uvařenou rýží basmati.
Dobrou chuť :o)

Křepelky očištěné, omyté a osušené, připravené na všechno :o)

Návrh na servírování - s rýží basmati - famózní...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Basic 11. 4. 2012, 21:28
Návrh na servírování strašnej, vždyť by to šlo krásně naservírovat... Ale jinak to může bejt dobrý.
291009 11. 4. 2012, 22:45
@Basic tak pardon, udělala jsem prostě večeři, a protože to bylo poprvé, co jsem měla křepelky a možná i naposled (protože jsou drahé), tak jsem si je vyfotila - nám to připadalo srandovní...neměla jsem důvod ani čas vymýšlet nějaké čančání, jen aby se to tady dámám líbilo, křepelky docela rychle chladnou a stejně se po nich jen zaprášilo.... :-$
Michaela_ 11. 4. 2012, 22:19
@Basic urcite je otocit a stahnout nohy ,-)
291009 11. 4. 2012, 22:46
@Michaela_ takto nám připadaly srandovní, jsou tak schválně ,-)
Michaela_ 12. 4. 2012, 12:26
@291009 tak to jo, srandovni to je (F), ale taky bych je chtela nekdy ochutnat :)
Michaela_ (upraveno) 11. 4. 2012, 22:18
ty nozicky ,-)........chutove urcite dobre, ale ty stahle krepelky jsou na taliri zvlastni... ,-)
Dan.ka 11. 4. 2012, 21:26
Ježiši,to vypadá prapodivně :^)nechutně :^)
291009 11. 4. 2012, 22:53
@Dan.ka Tak to buďte ráda, že tam není fotka toho, jak vypadaly před očištěním :-$ ....tady jsou z nich už modelky (H)
wruska 12. 4. 2012, 6:28
@291009 :-D
Nonanka 11. 4. 2012, 21:20
Připadá mi to dost morbidní. Vím, že je to jak kuře, ale takoví malí naháči v hrnci......a jak jim čouhaj ty nohy z talíře :-|
luccess 11. 4. 2012, 21:22
@Nonanka Jak žáby že? :-D :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie