(recept
si oblíbilo 646 návštěvníků)
Kefírové řezy,ale fakt povedené - mechové

Potřebné ingredience
1/2l kefíru,250 g pískového cukru,150ghladké mouky+200g polohrubé mouky,2lžíce strouhaných ořechů,9 lžic oleje,1 vajíčko,1 kávová vrchovatá lžička jedlé sody,2 lžíce kakaa. - Přidala jsem rozinky namočené v rumu a nalámala jsem ještě čokoládu na vaření.Poleva :1čokoláda na vaření + kysaná smetana je vynikající. ll.poleva 1 čokoláda na vaření, smetana,pomazánkové máslo.
Postup přípravy
V míse jsem smíchala všechny sypké ingredience,pak jsem přilila kefír přidala vajíčko,olej ,ořechy hrozinky a nalámanou čokoládu.
Vůbec jsem se s tím nepárala,bylo to na šup.- nalila do vymazaného a moukou vysypaného plechu.A upekla.
Nechala vychladnout, mezi tím rozpustila čokoládu, přimíchala kysanou smetanu.To je tak vynikající,ani to není jak poleva ,spíše krém. Korpus potřela meruňkovou marmeládou a na to rozetřela tu čokoládovou mńamku.
Tak se mi dnes tak povedla a tak nám chutnala,že jsem neodolala ji sem vložit.
Vůbec jsem se s tím nepárala,bylo to na šup.- nalila do vymazaného a moukou vysypaného plechu.A upekla.
Nechala vychladnout, mezi tím rozpustila čokoládu, přimíchala kysanou smetanu.To je tak vynikající,ani to není jak poleva ,spíše krém. Korpus potřela meruňkovou marmeládou a na to rozetřela tu čokoládovou mńamku.
Tak se mi dnes tak povedla a tak nám chutnala,že jsem neodolala ji sem vložit.

xx

hotovo a ke kafíčku

xx
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
17. 6. 2013, 15:49

nahlásit
Justynne
(upraveno)
17. 6. 2013, 14:21
Vyzkoušeno a chválím
. Velmi rychlá připrava a moooc velká dobrota
. Vynechala jsem marmeládku a rozinky, na místo čokolády na vaření na polevu jsem dala ledové kaštany a ještě jsem navíc postrouhala margotkou a mňam, ujedla bych se (nejen já)
Takže mám v oblíbených
, děkuji za super receptík !!!!!













nahlásit

backa
(upraveno)
17. 6. 2013, 17:36
@Justynne
Děkuji za pochvalný komentář


nahlásit

Martiline
(upraveno)
28. 5. 2013, 19:33
... mno teda ...
Úžasná dobrota ... přidala jsem ořechy sekané, nasekanou tyčinku ledových kaštanů a namočené rozinky v rumu - podle autorky ... a úžasně dobrá buchetka z toho vznikla ...


nahlásit

backa
(upraveno)
31. 5. 2013, 12:42
@Martiline
Děkuji,jsem ráda,že chutnala


nahlásit

Amysa
(upraveno)
21. 10. 2012, 14:41




nahlásit

backa
(upraveno)
31. 5. 2013, 12:43
@Amysa
Moc děkuji Alenko za pěkný a potěšující komentář


nahlásit

vajnarka
(upraveno)
4. 10. 2012, 8:58
Děkuji za receptík
,,,dělala jsem před týdnem a buchtička je úžasná,krásně vláčná a s tím krémem
...








nahlásit

backa
(upraveno)
4. 10. 2012, 11:52
@vajnarka
Moc děkuji Markétko






nahlásit

MILU999
(upraveno)
29. 8. 2012, 11:46
dobrý den,minulý týden jsem pekla kefírovou buchtu a super,ale neuložila jsem si receptík a když jsem jí včera chtěla péci znovu,nenašla jsem ho...tak jsem hledala a našla Váš receptík a okamžitě jsem šla péct.Musím se zeptat,není 1/2 l. kefíru moc?V minulém receptu bylo 1/4l.Těsto jsem měla řídké,ale řekla jsem si,že to tak má být a nechala jsem to tak...po upečení



nahlásit

plamenek
(upraveno)
14. 8. 2012, 8:55
Ten recept je hodně,hodně starý,taky začala dávat pod polevu džem(domácí).
.Jen vajíčko nedávám a sody dávám dvě kávové žičky,ale je to OK.

nahlásit

paní makaková
(upraveno)
7. 6. 2012, 12:32
Dnes jsem pekla už po třetí a musím říct, že je to nejlepší buchta na světě!
Doslova jsem si ji zamilovala už na poprvé
Recept si mě našel sám-koluje po mailech. Na fotce jsem si všimla, že je to z MMB, tak jsem se rozhodla, že Vás musím vyhledat dle receptu a říct Vám, že je to úžasná buchta
Někde jsem se dočetla, že soda dělá buchtu takovovu hutnou, že je lepší prášek do pečiva, tak jsem dnes přidala i ten pr. do peč. a musím říct, že je nadýchanější. Pekla jsem ji v horkovzdušné troubě na 180 stupňů asi 15 minut a je super, jako obláček. No a ta poleva je geniální
Mám jí celý plech a každý den si dám tak tři, čtyři kousky (spráskala bych i víc ale to bych pak vypadala) a zapíjím mlíčkem-to je teprve bašta
Mňam
Takže díky za recept
Mimochodem, projíždím teď všechny Vaše recepty a hodně jsem si jich vyhlídla k vyzkoušení!!!!
Mějte se









nahlásit

backa
(upraveno)
9. 6. 2012, 8:12
@paní makaková
Moc děkuji za tak potěšující a obsáhlý komentář
budu ráda když se Vám nějaký můj recept osvědčí a napíšete. Hodně zdaru v pečení




nahlásit

paní makaková
(upraveno)
17. 2. 2015, 22:05
@backa
Zdravím, to jsem zase já
I po třech letech Vám musím říct, že je to pořád má nejoblíbenější buchta a jiné v podstatě ani nepeču. A celkově i mé okolí si ji velice oblíbilo. A dcera se po ní může taky utlouct.
Je to prostě MANA z nebe
Takže zůstávám nadále věrná
Moc děkuji


![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)



nahlásit
jslunicko
(upraveno)
5. 6. 2012, 15:55
Včera pekl řez můj sedmiletý syn - jsou vynikající - jednoduché, nadýchané a rychlé...
.Dnes už téměř nejsou a malý se těší, že bude zase péct
. Všem je doporučuji vyzkoušet jednoduché a přitom tak dobré







nahlásit

backa
(upraveno)
5. 6. 2012, 20:05
@jslunicko
Moc děkuji za komentář
to máte opravdu šikovného
pekaře





nahlásit

Bondi
(upraveno)
20. 5. 2012, 22:29
Úžasnááá!!! Dekuji moc za recept. Vsem moc chutnala. Katka




nahlásit

backa
(upraveno)
21. 5. 2012, 16:43
@Bondi
Já děkuji ,Katko za vyzkoušení
a jsem ráda,že chutnala



nahlásit

špionka
(upraveno)
17. 5. 2012, 8:39
Dobrý den, jedním slovem vynikající!!!!




nahlásit

backa
(upraveno)
20. 5. 2012, 18:16
@špionka
Moc děkuji za pochvalu vyzkoušení
receptu



nahlásit

Inkakos
(upraveno)
15. 5. 2012, 8:41
Tak buchtičku jsem upekla mamince ke Dni matek a jedním slovem - famózní!!!
Zakysanku s čokoládou na vaření jsem doplnila vanilkovým cukrem. Neskutečná dobrota, zmizela během jediné hodiny
, jen lituji, že jsem neudělala dvojnásobnou dávku, protože jedna skutečně nestačí
. Ukládám do oblíbených a rozhodně budu péct častěji, moc děkuji za príma recept!!!







nahlásit

backa
(upraveno)
15. 5. 2012, 15:04
@Inkakos
Ivanko,moc děkuji za pěkný komentář
jsem ráda,že buchtička chutnala a byla jste spokojená .Takový nadšený komentář jsem už dlouho nečetla
děkuji




nahlásit

evelina.wsh
(upraveno)
12. 5. 2012, 11:31
Dobry den, tez jsem dnes pekla a je vyyyborna
po precteni poslednich komentaru jsem pridala trochu kypriciho prasku,abych se pojistila
dekuji za recept!
Kristyna PS. Prosla jsem skoro vsechny Vase recepty a myslim,ze vyzkousim i dalsi!



nahlásit

backa
(upraveno)
12. 5. 2012, 17:20
@evelina.wsh
Moc děkuji za vyzkoušení receptu a jsem ráda,že jste byla spokojená



nahlásit
myskary
(upraveno)
1. 5. 2012, 11:36
Dobrý den.Dneska jsem dělala vaši kefírovou buchtu a je naprosto výborná...Po přečtení posledních komentářu jsem měla popravdě obavy aby mě vyběhla a neměla ju kleslou,ale bála jsem se zbytečně...Koláč se opravdu povedl je krásně nadýchaný a výýborný






















nahlásit

backa
(upraveno)
2. 5. 2012, 20:50
@myskary
Moc děkuji za pochvalný komentář



nahlásit

JanaSL.
(upraveno)
29. 4. 2012, 11:59
také jsem zkoušela už párkrát tento recpet a buchtu jsem měla nízkou
tak jsem místo kefíru dala posledně podmáslí a bylo to lepší



nahlásit

nellča3
(upraveno)
28. 4. 2012, 18:39
tak nevím co dělam špatně
,ale už jsem zkoušela asi po třetí kefírovou buchtu a nikdy mi nenaběhla
dala jsem tam vše, na nic jsem nezapoměla


nahlásit

Didyna
(upraveno)
29. 4. 2012, 11:38
@nellča3
já mám úplně stejný problém a moje kamarádka řikala to samé
dříve v pohodě a teď je prostě nízká ale je to asi kefírem vůbec nevím jaký zvolit aby se povedla už jsem to vzdala


nahlásit

backa
(upraveno)
29. 4. 2012, 7:33
@nellča3
Tak to Dáši,fakt nevím
mě se vždycky povedla ,to mě mrzí,nevím čím by to mohlo bý, všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.Nedala jste třeba ten kefír studený?



nahlásit

nellča3
(upraveno)
29. 4. 2012, 9:08
@backa
je to možný
,ten váš vypadá opravdu skvěle
Táni při jaké teplotě pečete?


nahlásit

backa
(upraveno)
29. 4. 2012, 11:24
@nellča3
Dáši já peču na 220 st ,ale podle toho nedejte každá trouba peče jinak.V předešlé troubě jsem pekla na 180st.

nahlásit

nellča3
(upraveno)
29. 4. 2012, 19:24
@backa
peču v horkovzdušné na 180st
nahlásit

Algernon340
(upraveno)
27. 3. 2012, 22:53
Táňo, dostala jsem se k Vašemu receptu náhodou - někdo hodil odkaz v diskusi. Sama bych se k němu nedostala, jen ze slova kefír je mi mdlo
ALE buchta je výborná!!!!
Udělala jsem pár změn - kokos místo ořechů (neměla jsem), poleva ve větším - milujeme je
A oba s přítelem jen slintáme!!
Je to neuvěřitelná rychlovka, jsem na pečení levá a tato se 100% povedla, budeme dělat častěji! Díky










nahlásit

backa
(upraveno)
28. 3. 2012, 7:32
@Algernon340
Jsem moc ráda,že se Vám Leni povedly
a že chutnají díky za komentář



nahlásit
lenasolc
(upraveno)
9. 12. 2011, 11:53
Dobrý den, dnes jsem poprvé vyzkoušela a musím uznat, že lepší "rychlobuchtu" jsem opravdu ještě nejedla
Je výborná, chutnala celé rodině a hotová byla za chvilinku
. Mockrát děkuji za super receptík
, už ho mám zapsanej mezi oblíbenými a budu ho určitě často péct. Všem, který ještě nevyzkoušeli je vřele doporučuji. Jsou opravdu MŇAM!
. Lenka a








nahlásit

backa
(upraveno)
9. 12. 2011, 17:43
@lenasolc
děkuji Leni za pěkný komentář
a jsem moc ráda,že Vám kefírovka -rychlovka chutnala




nahlásit

nelly2
(upraveno)
21. 7. 2011, 21:30
PO DLOOOUHÉ DOBĚ, SUPER RECEPT !!! ÚŽASNÉ ŘEZY, KTERÉ KAŽDÉMU CO JSEM DALA, STRAŠNĚ CHUTNALY
Moc děkuji, budu opravdu dělat velmi často







nahlásit

backa
(upraveno)
22. 7. 2011, 6:48
@nelly2
Děkuji,
jsem moc ráda,
že Vám taky tak chutnaly




nahlásit

Jana.Ch
(upraveno)
19. 3. 2011, 15:34
Super recept,jednoduchý na přípravu,jsou opravdu mechové - výborné
a pokud se někomu níže nepovedly,měl by dotyčný nejspíš hledat chybu jinde než v receptu....
Ještě jednou díky za super recept,je náš oblíbený








nahlásit

backa
(upraveno)
19. 3. 2011, 18:36
@Jana.Ch
Děkuji Jani
za pěkný komentář
u nás jsou kefírové ve velké oblibě





nahlásit