(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
KEFÍROVÝ ŘEZ - rychlé, jednoduché, dobré :-)
Potřebné ingredience
3 sklenice polohrubé mouky, 1,5 sklenice krystalu, 1 mocca lžička jedlé sody, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1vanilkový cukr, 2 lžíce kakaa, 2 vejce, 1 kefír, 1/2 - 3/4 sklenice oleje, citrónová poleva od Vitany
Postup přípravy
Smícháme všechno sypké (můžeme dát i nadrcenou hrst ořechů - já si je dám do mikrotenového sáčku a natluču paličkou na maso)a pak přidáme vše tekuté. Zamícháme a vylijeme na vymaštěný a strouhankou nebo moukou vysypaný plech (vyšší). Pečeme na 175 stupňů asi 20 - 25 minut.
Hotový moučník můžeme pouze ocukrovat nebo dát nějakou polevu. Já kupuji od Vitany sypkou citrónovou polevu, která se smíchá s vodou. Je potřeba 1 sáček.
Hotový moučník můžeme pouze ocukrovat nebo dát nějakou polevu. Já kupuji od Vitany sypkou citrónovou polevu, která se smíchá s vodou. Je potřeba 1 sáček.
Citrónová poleva
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
EVITA 1470
(upraveno)
25. 4. 2008, 13:35
Ahoj,Marcelo,kolik ml je JEDEN KEFÍR - míni se hrnek,balení 1l,které prodávají v obchoďácích,nebo ty malé kefíry v papírových obalech?????
marcelakr
(upraveno)
25. 4. 2008, 15:01
@EVITA 1470
Evi, já ho doma nemám, ale litr to není, kupuji v takové papírové krabičce fakt nevím, zda je to půllitr a nebo čtvrt a nebo mezi ale až to zjistím, tak to dopíšu
daskakar
(upraveno)
26. 8. 2006, 18:35
Tuhle buchtu taky občas dělám, je to bezva rychlovka, dělávám ji i z mléka když je už kyselé. Ze začátku mi ale buchta často "kecla" a až po čase jsem se dozvěděla, že se trouba nesmí otevřít najednou. Po upečení pootevřít a až po chvíli vytáhnout. Určitě vyzkoušejte je to mňamka
marcelakr
(upraveno)
26. 8. 2006, 18:45
@daskakar
tak já ji otvírám a ani u toho nepřemýšlím jak. Nám to taky chtná, ale jen s tou citrónovou polevou. Nemusíme moc kakaové věci a ta citron. poleva to zjemní.