Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 592 návštěvníků)

Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

0.0
Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Potřebné ingredience

Jednoduchý a rychlý moučník z běžně dostupných surovin. A není vůbec sladký, doporučuji vyzkoušet. Používám formu 26 cm na průměr.

Postup přípravy

Korpus:
200g jakýchkoliv sušenek - já používám perníkové z Lidlu nebo Ikey (lze i BeBe sušenky, albertky, máslové, esíčka apod.)
30g másla (mírně rozpustit)

1. vrstva:
150g cukru (já dávám hnědý třtinový)
2 Lučiny ve vaničce (ty větší - rodinné balení) = 2x 200g
3 vejce
2 lžíce citronu
špetka soli

2. vrstva:
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr

Sušenky rozdrtíme (já mixuju) a smícháme s mírně rozpuštěným máslem. Vsypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Lžící nebo rukou pořádně udusáme.

Šlehačem do jemna smícháme suroviny na 1. vrstvu, vlijeme na korpus. Dáme péct na 190°C na 25 min.

Poté vyjmeme z trouby a natřeme 2. vrstvu z vyšlehané zakysané smetany s vanilkovým cukrem. Zapečeme ještě asi 8 minut na 210°C.

Necháme vychladnout a můžeme zdobit rozpuštěnou hořkou čokoládou, natřít kyselejší marmeládou a posypat plátky mandlí, ozdobit šlehačkou atd. ...

Dobrou chuť.

Suroviny 1. a 2. vrstva, chybí jen citron a špetka soli

udusaný korpus - používám tyto sušenky s perníkovou příchutí z Lidlu

vyšlehaná 1. vrstva, nezapomeneme vymačkat citron (dávám i půlku), je tam pikantní

1. tvarohovou vrstvu nalijeme na korpus

upečeno na 190°C 25 minut

nalitá 2. vrstva ze zakysané smetany

Dopečený na 210°C 8 minut - zde již odstřižený pečící papír

a můžeme krájet

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

srneckova 11. 3. 2015, 10:33
(Y) (Y) (Y)
Vanusak 14. 3. 2015, 17:02
@srneckova (F)
malmar 9. 3. 2015, 21:03
(Y) (Y) (Y)
Vanusak 14. 3. 2015, 17:02
@malmar (F)
KattyV 7. 3. 2015, 20:30
Ten vypadá krásně. (F) Vyzkouším. ^o)
Vanusak 7. 3. 2015, 20:31
@KattyV Katko, věřím, že bude chutnat! :-)
laskonka333 21. 2. 2015, 12:26
(Y)
Vanusak 7. 3. 2015, 20:18
@laskonka333 (F)
P.A.V.L.A 20. 2. 2015, 17:45
(Y) (Y) (Y)
Vanusak 21. 2. 2015, 11:56
@P.A.V.L.A (F)
Vlr.Buckova 14. 2. 2015, 15:40
(Y)
Vanusak 20. 2. 2015, 17:18
@Vlr.Buckova (F)
Podpora MMB 10. 2. 2015, 13:50
Opravdu výborný a jednoduchý recept, peču dnes již podruhé, tak snad se povede, jako ten první |:o) (Y)
Vanusak 14. 2. 2015, 11:37
@Podpora MMB Eliško, tak doufám, že i druhá várka měla úspěch. :-) Díky za vyzkoušení a ať chutná dál! (F)
Podpora MMB 18. 2. 2015, 17:28
@Vanusak Já myslím, že ano, pekla jsem na poradu MMB (smich), právě peču již třetí várku, poručila si maminka zítra na oslavu ,-)
Vanusak 20. 2. 2015, 17:18
@Podpora MMB Jo tak to jooo, to je honorace... ,-) ,-) ,-) Jsem opravdu ráda, že chutná. (F)
P.A.V.L.A 9. 8. 2014, 0:09
(Y) (Y) (Y)
Vanusak 9. 8. 2014, 23:08
@P.A.V.L.A (F)
verkou 17. 5. 2014, 14:02
vyzkoušeno a super (Y)
Vanusak 17. 5. 2014, 21:37
@verkou Děkuji za vyzkoušení. (L)
P.A.V.L.A 25. 4. 2014, 15:36
(Y) (Y) (Y)
Vanusak 28. 4. 2014, 6:33
@P.A.V.L.A (F)
cdka 11. 4. 2014, 10:50
(Y) už mám v troubě první těsto a těším se na večer až ho s rodinou nakrojíme |:o)
Vanusak 17. 4. 2014, 15:44
@cdka Inko, tak snad se podařilo a chutnalo všem. Mějte se. (F)
cdka 25. 4. 2014, 14:38
@Vanusak Ivi,byl výborný,posílám recept dál kamarádkám (Y) (F)
Vanusak 26. 4. 2014, 15:08
@cdka Inko, tak to jsem moc ráda, že zachutnal všem. (F)
Zdenula3 17. 5. 2014, 15:07
@Vanusak Ivo,máte tam celé vejce nebo jen žloutky?Děkuji :-)
Vanusak 17. 5. 2014, 21:36
@Zdenula3 Zdeni, celá vejce. (F)
Vanusak (upraveno) 19. 4. 2014, 19:43
@cdka .
anilvap2 9. 4. 2014, 20:08
Hezký večer, nezkoušela jste dát nahoru ještě ovoce s želatinou? Myslíte, že se to nezmáčkne? Děkuji.
Vanusak 16. 4. 2014, 17:18
@anilvap2 Pavlino, rekla bych, ze nezmackne, je to pevne po upeceni. (F)
dufíci 4. 4. 2014, 7:38
Dobrý den, mohu na korpus použít linecké, které se mi nepovedlo? Myslím, konkrétně kytičky, co se mi rozpadají a nedrží tvar *-) Nebo je namíchat se sušenkama? Děkuji (L)
Vanusak 5. 4. 2014, 9:31
@dufíci Ivano, určo by to šlo, maximálně se ten spodek bude trochu drolit, ale jde o to, aby se to aspoň trošku proleželo a pak to bude určitě ok. Každý dává na korpus, co najde, tak proč ne linecké. Ať se povede. (F)
analeh 7. 8. 2014, 16:00
@Vanusak Ivi prosím Vás té Lučiny kolik mám tu jednu krabičku má 200g ,tak nevím jestli je myšleno 2 balení 100g nebo 2 balení 200g? děkuji Helča
Vanusak 8. 8. 2014, 21:22
@analeh Píšu to i v receptu a na fotce je to vidět - to větší rodinné balení 200g, 2 krabičky.
famfulka 2. 4. 2014, 12:08
(Y)
Vanusak 5. 4. 2014, 9:32
@famfulka (F)
babkamt 20. 3. 2014, 13:03
(Y) (Y) (Y) (Y)
Vanusak 21. 3. 2014, 16:37
@babkamt (L)
hercz 17. 3. 2014, 19:15
Mam dotaz, peče se to na horkovzudšno? A můžu ho připravit den předem?
Vanusak 18. 3. 2014, 0:01
@hercz Hanko, já peču klasicky, ale myslím, že na horkovzduch taky nebude problém. Den předem klidně, je to stejné jako tvarohový koláč. Možná je druhý den ještě lepší, proleželejší. Teda, když zbyde... ,-)
hercz 20. 3. 2014, 11:46
@Vanusak Moc děkuji za odpověď. Zrovna to jdu zkoušet. Dneska na zkoušku v nedělu na malou oslavu. Moc děkuju. Pak písnu, jak se podařil.
Vanusak 23. 3. 2014, 21:19
@hercz Určitě to dopadlo na jedničku. (Y)
P.A.V.L.A 17. 3. 2014, 18:12
(Y) (Y) (Y)
Vanusak 17. 3. 2014, 23:59
@P.A.V.L.A (F)
blanor 17. 3. 2014, 14:16
ňam to vypadá skvěle (Y) určitě brzy vyzkouším (clamp) (clamp)
Vanusak 17. 3. 2014, 23:59
@blanor Blanko, určitě bude chutnat, (F)
babkamt 16. 3. 2014, 19:53
To musí byť dobréééé. (Y) (Y) (Y)
Vanusak 17. 3. 2014, 23:59
@babkamt Mirko, je, tak vyzkoušejte. :-)
lenčapa 15. 3. 2014, 10:39
Výborný koláč, dělala jsem dneska už potřetí a vždy měl úspěch (clamp)
Vanusak 16. 3. 2014, 19:13
@lenčapa Lenko, to me tesi, ze ma takovy uspech a ze chutna. Diky. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie