Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 592 návštěvníků)

Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

0.0
Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Potřebné ingredience

Jednoduchý a rychlý moučník z běžně dostupných surovin. A není vůbec sladký, doporučuji vyzkoušet. Používám formu 26 cm na průměr.

Postup přípravy

Korpus:
200g jakýchkoliv sušenek - já používám perníkové z Lidlu nebo Ikey (lze i BeBe sušenky, albertky, máslové, esíčka apod.)
30g másla (mírně rozpustit)

1. vrstva:
150g cukru (já dávám hnědý třtinový)
2 Lučiny ve vaničce (ty větší - rodinné balení) = 2x 200g
3 vejce
2 lžíce citronu
špetka soli

2. vrstva:
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr

Sušenky rozdrtíme (já mixuju) a smícháme s mírně rozpuštěným máslem. Vsypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Lžící nebo rukou pořádně udusáme.

Šlehačem do jemna smícháme suroviny na 1. vrstvu, vlijeme na korpus. Dáme péct na 190°C na 25 min.

Poté vyjmeme z trouby a natřeme 2. vrstvu z vyšlehané zakysané smetany s vanilkovým cukrem. Zapečeme ještě asi 8 minut na 210°C.

Necháme vychladnout a můžeme zdobit rozpuštěnou hořkou čokoládou, natřít kyselejší marmeládou a posypat plátky mandlí, ozdobit šlehačkou atd. ...

Dobrou chuť.

Suroviny 1. a 2. vrstva, chybí jen citron a špetka soli

udusaný korpus - používám tyto sušenky s perníkovou příchutí z Lidlu

vyšlehaná 1. vrstva, nezapomeneme vymačkat citron (dávám i půlku), je tam pikantní

1. tvarohovou vrstvu nalijeme na korpus

upečeno na 190°C 25 minut

nalitá 2. vrstva ze zakysané smetany

Dopečený na 210°C 8 minut - zde již odstřižený pečící papír

a můžeme krájet

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

precisa 22. 4. 2012, 21:27
Vypadá moc dobře. Určitě vyzkouším.
Vanusak 22. 4. 2012, 22:16
@precisa Ireno, určitě si šmáknete! (L)
novackova 22. 4. 2012, 20:51
(Y) (Y) (Y) (F)
Vanusak 22. 4. 2012, 20:52
@novackova Díky, Dášo, vyzkoušejte. |:o)
Česťa kuba 22. 4. 2012, 19:40
Sliny mi tečou po bradě :-o to mi děláte schválně 8o| ,-) (L)
Vanusak 22. 4. 2012, 20:02
@Česťa kuba Ani, tak si taky udlejte radost, je to hned, jenom vyšlehat, nalít, upéct a je to. |:o)
PaffčaP 22. 4. 2012, 19:31
Tak na ten mám aktuálně chuť ,-) (jidlo)
Vanusak 22. 4. 2012, 19:40
@PaffčaP Pavlo, už ho tu moc nezbylo, budete muset upéct sama... ,-) (L)
PaffčaP 22. 4. 2012, 20:47
@Vanusak To budu, protože mě fak navnadil ,-)
žingi 22. 4. 2012, 19:18
už jsem tu chtěla hledat recept,ale nevěděla jsem jak se to píše,děkuji,už ho mám u sebe a někdy zkusím (Y) (flower)
Vanusak 22. 4. 2012, 19:39
@žingi Jani, to jsem ráda, že jsem kápla do noty. Vyzkoušejte, je to hned. |:o)
Pami 22. 4. 2012, 19:17
Tak ten vyzkouším. (F)
Vanusak 22. 4. 2012, 19:39
@Pami Pavlo, je jednoduchý a je to rychlovka, určitě zkuste. (Y)
Baika 22. 4. 2012, 19:13
To musí být dobrota.Určitě vyzkouším. (Y) (Y) (Y) (Y)
Vanusak 22. 4. 2012, 19:38
@Baika Báro, my už máme skoro celý pryč. Ve 4 lidech je to hned... ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie