(recept
si oblíbilo 1075 návštěvníků)
České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké
Potřebné ingredience
UPRAVENO!!! - MOUKU JSEM NAVÁŽILA, UŽ NEMUSÍTE DĚLAT S ODHADEM JAKO JÁ 250 ml mléka, 4 lžíce krystalu, van. cukr, 1 lžička soli, 2 žloutky, 1vejce, 70g rozpuštěného másla, nebo hery (může být i sádlo), 50 ml oleje, 300g pol mouky, 250g hl mouky, 3/4 kosky kvasnic, nebo 3 lžičky sušených.
Postup přípravy
JAKÉKOLI DOTAZY OHEDNĚDNĚ BUCHET PITĚ PROSÍM DO VZKAZŮ, DĚKUJI :-)))))
Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.
Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.
Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.
Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.
Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí
Doporučuji upéct!!!!!!!!
Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.
Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.
Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.
Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.
Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí
Doporučuji upéct!!!!!!!!
buchty jsou takto naskládané v plechu - před kynutím
***Dělala jsem maličké***
takto nakynou
už upečené
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MajdaT.
(upraveno)
10. 3. 2013, 17:18
Aničko, také se přidávám k ostatním spokojeným ,recept je opravdu úžasný ,starý už letěl do koše a budu dělat jen ten Váš .Děkuji
Česťa kuba
(upraveno)
10. 3. 2013, 18:59
@MajdaT.
Marci, moc děkuji
isobel
(upraveno)
10. 3. 2013, 8:08
Buchty jsou opravdu super! Děkuji, že jste se podělila o recept.
Česťa kuba
(upraveno)
10. 3. 2013, 16:26
@isobel
Děkuji a není zač
medvídek
(upraveno)
4. 3. 2013, 16:11
Dobrý den, musím pochválit. Již jsem toho upekla mnoho,ale tyto buchty jsou bezkonkurenční . Nejlepší jaké jsem v životě jedla . Mnohokrát děkuji Monika a
Česťa kuba
(upraveno)
4. 3. 2013, 18:15
@medvídek
Moni, tak to jsem moc ráda a děkuji
paluš
(upraveno)
4. 3. 2013, 15:39
ljmmmn iiikkbj íí
Česťa kuba
(upraveno)
4. 3. 2013, 18:16
@paluš
Scima
(upraveno)
27. 2. 2013, 8:25
Děkuj za recept, dělaly jsme s dcerou a výborné. 4 dny měkké a stále stejně chutné. Díky
Česťa kuba
(upraveno)
27. 2. 2013, 8:32
@Scima
To mě moc těší, děkuji
vendyu
(upraveno)
24. 2. 2013, 20:59
na buchty se chystám už dlooohou,tak jsem vybrala váš recept (jsou tu hodně kladné ohlasy) a zkusím snad se zadaří a i moji dva synové budou spokojeni díky
Česťa kuba
(upraveno)
25. 2. 2013, 8:25
@vendyu
lidare
(upraveno)
23. 2. 2013, 20:39
jsou perfektní
Česťa kuba
(upraveno)
23. 2. 2013, 21:07
@lidare
děkuji
mišupa
(upraveno)
23. 2. 2013, 20:38
Po delší době jsem našla Váš recept ve složce, ač nejsem zdatná pekařka kynutého těsta, tohle je paráda. Těsto se nelepí, buchty se dělají jedna radost. Teď kynou v troubě, děti už se těší na zítřejší snídani
Česťa kuba
(upraveno)
23. 2. 2013, 21:08
@mišupa
Přeji vám dobrou chuť a potom dejte vědět jak chutnalo
Preburda
(upraveno)
19. 2. 2013, 17:33
Aničko musím říci, že dělávám Honzovy buchty, ale tento recept je naprosto úžasný a předčil můj léta letoucí recept na pečení. Jsou vynikající.
Česťa kuba
(upraveno)
19. 2. 2013, 18:35
@Preburda
Jé, já mám ego až u stropu moc děkuji
Tynak
(upraveno)
17. 2. 2013, 10:02
Už jsem se napekla hodně kynutých receptů, ale musím říct, že ten Váš je opravdu jedinečný. Nejlepší buchty jaké jsem kdy upekla.
Česťa kuba
(upraveno)
17. 2. 2013, 14:49
@Tynak
Mooooooooooc děkuju už mi kynou
uvanesky
(upraveno)
15. 2. 2013, 22:01
Vynikajici recept , zas a znova
Česťa kuba
(upraveno)
15. 2. 2013, 23:24
@uvanesky
Moc děkuji
Martiline
(upraveno)
4. 2. 2013, 16:57
Výborné ... a opravdu nejlepší jaké jsem kdy pekla. A že jich už mám za sebou pár vyzkoušených ... Jak peříčko ...
Česťa kuba
(upraveno)
4. 2. 2013, 17:23
@Martiline
Paluna
(upraveno)
1. 2. 2013, 13:50
Moc a moc děkuji za super recept. Buchty jsou výborné, křupavé, nadýchané a měkkoučké...lepší jsem nejedla. Moc jsme si pochutnali, nestačila jsem ani vyfotit a manžel povečeřel Dělala jsem makové, tvarohové i povidlové a opravdu ňamka veliká... Vyšly mi 2 skleněné pekáčky
Česťa kuba
(upraveno)
1. 2. 2013, 14:38
@Paluna
Moc děkuji šikulka
uvanesky
(upraveno)
23. 1. 2013, 21:25
Doby den, rada peču a vyzkoušela jsem již mnoho buchtovych receptu. Tento je ale ten nej,dekuji mockrat . Uz se tesim,az ho predam dal . Buchty jou super lehoucke, mekke, nadychane.... . A.
Česťa kuba
(upraveno)
24. 1. 2013, 17:29
@uvanesky
jsem moc ráda, děkuji
hahahahanule
(upraveno)
20. 1. 2013, 14:50
Tyhle buchty jsou nejlepší na světě,opravdu nemají chybu,všichni je doma chválili a jiné už zkoušet nebudu,děkuji za recept
Česťa kuba
(upraveno)
20. 1. 2013, 20:09
@hahahahanule
Moc děkuji za pochvalu, jsem ráda
tomulinecek
(upraveno)
19. 1. 2013, 17:09
Dnes upečené,výýýborné,už jiné dělat nebudu
Česťa kuba
(upraveno)
20. 1. 2013, 20:08
@tomulinecek
Jste moc šikovná, děkuji
monke
(upraveno)
19. 1. 2013, 11:16
úžasný těsto moc dobře se mi s nim pracovalo...ode dneška budu dělat jen Váš recept na kynuté buchtičky jsou výborný... děkuji za super receptík
Česťa kuba
(upraveno)
19. 1. 2013, 11:22
@monke
děkuji jsem moc ráda
lenkavaš
(upraveno)
18. 1. 2013, 14:27
vypadají úžasně zítra zkusím
Česťa kuba
(upraveno)
18. 1. 2013, 21:03
@lenkavaš
Vyzkoušejte a potom napište výsledek určitě budete zítra za hvězdu
88dadula
(upraveno)
18. 1. 2013, 13:35
Tak buchty jsem dnes zkoušela a jsou luxusní děkuji za super recept. Nada
Česťa kuba
(upraveno)
18. 1. 2013, 14:12
@88dadula
Moc děkuji jsem ráda
buschka
(upraveno)
13. 1. 2013, 15:15
úžasné , lepší jsem nejedla .....MOC DĚKUJI za recept
Česťa kuba
(upraveno)
13. 1. 2013, 15:48
@buschka
opravdu moc děkuji