Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1075 návštěvníků)

České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké

5.0
České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké

Potřebné ingredience

UPRAVENO!!! - MOUKU JSEM NAVÁŽILA, UŽ NEMUSÍTE DĚLAT S ODHADEM JAKO JÁ 250 ml mléka, 4 lžíce krystalu, van. cukr, 1 lžička soli, 2 žloutky, 1vejce, 70g rozpuštěného másla, nebo hery (může být i sádlo), 50 ml oleje, 300g pol mouky, 250g hl mouky, 3/4 kosky kvasnic, nebo 3 lžičky sušených.

Postup přípravy

JAKÉKOLI DOTAZY OHEDNĚDNĚ BUCHET PITĚ PROSÍM DO VZKAZŮ, DĚKUJI :-)))))

Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.

Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.

Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.

Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.

Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí

Doporučuji upéct!!!!!!!!

buchty jsou takto naskládané v plechu - před kynutím
***Dělala jsem maličké***

takto nakynou

už upečené

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MajdaT. 10. 3. 2013, 17:18
(Y) (Y) (Y)Aničko, také se přidávám k ostatním spokojeným (mamca),recept je opravdu úžasný (clamp) (clamp),starý už letěl do koše a budu dělat jen ten Váš (dance).Děkuji (L) (L) (L) (L)
Česťa kuba 10. 3. 2013, 18:59
@MajdaT. Marci, moc děkuji (L) (L) (L) (F) (F) (F) (F) (F)
isobel 10. 3. 2013, 8:08
Buchty jsou opravdu super! (Y) (Y) (Y) Děkuji, že jste se podělila o recept. (F) (F) (F) (clamp)
Česťa kuba 10. 3. 2013, 16:26
@isobel Děkuji (L) a není zač (F) (F) (F)
medvídek 4. 3. 2013, 16:11
Dobrý den, musím pochválit. Již jsem toho upekla mnoho,ale tyto buchty jsou bezkonkurenční (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y). Nejlepší jaké jsem v životě jedla (clamp) (clamp) (clamp) (clamp). Mnohokrát děkuji (L) Monika a (X) (X)
Česťa kuba 4. 3. 2013, 18:15
@medvídek Moni, tak to jsem moc ráda |:o)a děkuji (L) (L) (L)
paluš 4. 3. 2013, 15:39
ljmmmn (pl) (pl) (pl) (pl) (pl)iiikkbj íí
Česťa kuba 4. 3. 2013, 18:16
@paluš ,-) (L) (L) (L)
Scima 27. 2. 2013, 8:25
Děkuj za recept, dělaly jsme s dcerou a výborné. 4 dny měkké a stále stejně chutné. Díky (clamp) (Y)
Česťa kuba 27. 2. 2013, 8:32
@Scima To mě moc těší, děkuji |:o) |:o) |:o) (L)
vendyu 24. 2. 2013, 20:59
na buchty se chystám už dlooohou,tak jsem vybrala váš recept (jsou tu hodně kladné ohlasy) a zkusím snad se zadaří a i moji dva synové budou spokojeni :) díky
Česťa kuba 25. 2. 2013, 8:25
@vendyu (L)
lidare 23. 2. 2013, 20:39
(Y) (Y)jsou perfektní (clamp) (clamp)
Česťa kuba 23. 2. 2013, 21:07
@lidare děkuji (L) (F) (F) (F)
mišupa 23. 2. 2013, 20:38
Po delší době jsem našla Váš recept ve složce, ač nejsem zdatná pekařka kynutého těsta, tohle je paráda. Těsto se nelepí, buchty se dělají jedna radost. Teď kynou v troubě, děti už se těší na zítřejší snídani :-)
Česťa kuba 23. 2. 2013, 21:08
@mišupa Přeji vám dobrou chuť a potom dejte vědět jak chutnalo (L) (hello) (hello)
Preburda 19. 2. 2013, 17:33
Aničko (L) musím říci, že dělávám Honzovy buchty, ale tento recept je naprosto úžasný a předčil můj léta letoucí recept na pečení. Jsou vynikající. |:o) (clamp) |:o)
Česťa kuba 19. 2. 2013, 18:35
@Preburda Jé, já mám ego až u stropu (H) moc děkuji (L) (L) (L) (F) (F) (F)
Tynak 17. 2. 2013, 10:02
Už jsem se napekla hodně kynutých receptů, ale musím říct, že ten Váš je opravdu jedinečný. Nejlepší buchty jaké jsem kdy upekla. (clamp) (clamp) (Y)
Česťa kuba 17. 2. 2013, 14:49
@Tynak Mooooooooooc děkuju (L) (L) (L)už mi kynou ^o) (hello) (hello)
uvanesky 15. 2. 2013, 22:01
Vynikajici recept , zas a znova (F) (zajic)
Česťa kuba 15. 2. 2013, 23:24
@uvanesky Moc děkuji (L) (L) (L) (hello)
Martiline 4. 2. 2013, 16:57
Výborné ... a opravdu nejlepší jaké jsem kdy pekla. A že jich už mám za sebou pár vyzkoušených (Y) ... Jak peříčko ... :-p
Česťa kuba 4. 2. 2013, 17:23
@Martiline |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L)
Paluna 1. 2. 2013, 13:50
Moc a moc děkuji za super recept. Buchty jsou výborné, křupavé, nadýchané a měkkoučké...lepší jsem nejedla. Moc jsme si pochutnali, nestačila jsem ani vyfotit a manžel povečeřel ,-) ,-) Dělala jsem makové, tvarohové i povidlové a opravdu ňamka veliká... Vyšly mi 2 skleněné pekáčky (L) (L) (L)
Česťa kuba 1. 2. 2013, 14:38
@Paluna Moc děkuji (L) šikulka (H) (hello) (hello) (hello)
uvanesky 23. 1. 2013, 21:25
Doby den, rada peču a vyzkoušela jsem již mnoho buchtovych receptu. Tento je ale ten nej,dekuji mockrat (Y) (F) (Y). Uz se tesim,az ho predam dal (Y). Buchty jou super lehoucke, mekke, nadychane.... (zajic) . A.
Česťa kuba 24. 1. 2013, 17:29
@uvanesky jsem moc ráda, děkuji (L) (F) (F) (F)
hahahahanule 20. 1. 2013, 14:50
Tyhle buchty jsou nejlepší na světě,opravdu nemají chybu,všichni je doma chválili a jiné už zkoušet nebudu,děkuji za recept
Česťa kuba 20. 1. 2013, 20:09
@hahahahanule Moc děkuji za pochvalu, jsem ráda |:o) (L) (hello) (hello)
tomulinecek 19. 1. 2013, 17:09
Dnes upečené,výýýborné,už jiné dělat nebudu (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Česťa kuba 20. 1. 2013, 20:08
@tomulinecek Jste moc šikovná, děkuji (L) (hello)
monke 19. 1. 2013, 11:16
úžasný těsto (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)moc dobře se mi s nim pracovalo...ode dneška budu dělat jen Váš recept na kynuté ,-) (Y) (Y) (Y) buchtičky jsou výborný... (clamp) (clamp) (clamp)děkuji za super receptík (F)
Česťa kuba 19. 1. 2013, 11:22
@monke děkuji (L) jsem moc ráda (L) (hello) (hello)
lenkavaš 18. 1. 2013, 14:27
vypadají úžasně zítra zkusím
Česťa kuba 18. 1. 2013, 21:03
@lenkavaš Vyzkoušejte a potom napište výsledek (L) určitě budete zítra za hvězdu (H) (hello) (hello)
88dadula 18. 1. 2013, 13:35
Tak buchty jsem dnes zkoušela a jsou luxusní (Y) děkuji za super recept. Nada
Česťa kuba 18. 1. 2013, 14:12
@88dadula Moc děkuji (L) jsem ráda (Y) (hello) (hello) (hello)
buschka 13. 1. 2013, 15:15
úžasné |:o) |:o) |:o) |:o), lepší jsem nejedla (*) (*) (*) (*).....MOC DĚKUJI za recept
Česťa kuba 13. 1. 2013, 15:48
@buschka opravdu ,-) moc děkuji (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie