(recept
si oblíbilo 352 návštěvníků)
MAJONÉZA Z MLÉKA A OLEJE + pochoutkový salát
Potřebné ingredience
MAJONÉZA : 1 díl mléka (polotučné),2 díly oleje (v tomto případě 1 díl = 100 ml ) lžíce plnotučné hořčice,sůl,pepř. POCHOUTKOVÝ SALÁT :Majonéza,měkký salám ,sterilované okurky,hrášek,kapie,sůl,pepř,hořčice.
Postup přípravy
Recept na majonézu jsem viděla v Prostřenu,nechtělo se mi věřit že jde udělat majonéza z mléka a oleje-a skutečně jde to! Byla krásně tuhá.
Mléko a olej jsem vzala VYCHLAZENÉ z lednice nalila do vyšší nádoby,přidala lžíci hořčice,sůl a pepř.Tyčovým mixérem jsem umixovala-bylo to za chviličku.
Do hotové majonézy jsem nastrouhala nahrubo měkký salám,sterilované okurky,přidala nakrájené kapiea hrášek.Dochutila ještě solí,pepřem a plnotučnou hořčicí.Dobrou chuť.
Mléko a olej jsem vzala VYCHLAZENÉ z lednice nalila do vyšší nádoby,přidala lžíci hořčice,sůl a pepř.Tyčovým mixérem jsem umixovala-bylo to za chviličku.
Do hotové majonézy jsem nastrouhala nahrubo měkký salám,sterilované okurky,přidala nakrájené kapiea hrášek.Dochutila ještě solí,pepřem a plnotučnou hořčicí.Dobrou chuť.
suroviny na majonézu
ještě jednou suroviny
do tuha ponorným mixérem umixovaná majonéza
suroviny na pochoutkový salát
dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nikis.
(upraveno)
24. 6. 2012, 10:45
Ono to funguje
ssonda
(upraveno)
26. 6. 2012, 15:24
@Nikis.
lucikRMS
(upraveno)
22. 6. 2012, 8:47
nemám ponornej mixér půjde to metličkama? tak už jsem se dokousala k tomu,že nejde
smudlíí
(upraveno)
20. 6. 2012, 16:27
SUPER opravdu jsem neuvěřila dokud jsem to nevyzkoušela
ssonda
(upraveno)
23. 6. 2012, 8:38
@smudlíí
kvítečko
(upraveno)
17. 6. 2012, 18:05
ssonda
(upraveno)
23. 6. 2012, 20:50
@kvítečko
mtmc
(upraveno)
17. 6. 2012, 16:04
včera jsem dělala úplně bezvadný,měly jsme z toho tatarku a ještě salátek
ssonda
(upraveno)
17. 6. 2012, 21:17
@mtmc
Splaváček
(upraveno)
12. 6. 2012, 12:25
Právě jsem doobědvali a je super díky za receptík Nějak jsem neodhadla ingredience ..a mám jí pro celé Staré Splavy .Myslíte že se dá i schovat do lednice třeba na 2-3 dny???
ssonda
(upraveno)
14. 6. 2012, 15:56
@Splaváček
lucak1
(upraveno)
12. 6. 2012, 9:54
Boží,dneska máme salátek s úžasnou majolkou,jdu zadělat těsto na domácí houstičky Myslím,že se dneska přežeru
ssonda
(upraveno)
13. 6. 2012, 18:51
@lucak1
tehulka
(upraveno)
12. 6. 2012, 8:45
myslíte že mohu dát plnotučné mléko?
ssonda
(upraveno)
15. 6. 2012, 16:06
@tehulka
asi ano,já dělala z polotučného
Yvetaaa
(upraveno)
11. 6. 2012, 16:27
...fakt jsem nelenila,vzala mléko a olej ,hodila do vyšší misky a ponorákem šlehala.Děvčata to je super,fakt za minutku a máte super majonézu a to nemluvím o tatarce.Jen teď nevím do čeho jí plácnu,zda udělat salátek nebo tatarku na zítra k hranolkům s masíčkem.Díky moc za recept...
ssonda
(upraveno)
11. 6. 2012, 19:03
@Yvetaaa
Takhle jsem reagovala taky,když jsem ji zkoušela.
Vera N
(upraveno)
11. 6. 2012, 14:48
Mispulka2276
(upraveno)
10. 6. 2012, 19:46
Dobrý večer, tak jsem včera vyzkoušela a dala jsem polotučné mléko a olej, horčici, sůl a pepř a vzala ponorák a nechtělo mi to pořád zhoustnout šlo to do záchodu. Nevzdala jsem se a dala půl deci plnotučného mléka a půl polotučného a olej a ostatní a už to bylo krásně husté Asi záleží jaké dáme mléko a olej, že? Jinak super receptík! Určitě nedělám poprvé
ssonda
(upraveno)
11. 6. 2012, 14:33
@Mispulka2276
Já dělám z polotučného a
Vyhnanice
(upraveno)
10. 6. 2012, 18:35
Čtu tady jen samou chválu a tak jí určitě co nejdříve vyzkouším taky
hajcena
(upraveno)
10. 6. 2012, 18:20
Tak dnes jsem vyzkousela i ja - pridala jsem ocet, okurku,cibulku a natovou pertzelku a vsichni si to moooc pochvalovali!!! Takze diky
ssonda
(upraveno)
10. 6. 2012, 19:32
@hajcena
taky to tak vyzkouším
Kubisce
(upraveno)
8. 6. 2012, 13:47
Tak majonéza vyzkoušená, jenom jsem do ní přidala okurku a cibulku a udělala tatarku manžel řekl, že kupovanou už nechce.
ssonda
(upraveno)
8. 6. 2012, 20:21
@Kubisce
bednicka
(upraveno)
6. 6. 2012, 9:52
můžu se zeptat jestli tam dáváte červenou papriku sterilovanou nebo surovou děkuju Eva
ssonda
(upraveno)
6. 6. 2012, 13:35
@bednicka
sterilované okurky,hrášek,kapie
hrusticka84
(upraveno)
5. 6. 2012, 12:19
viděla jsem v prostřenu a zajímala mě hlavně ta majolka No nenapadlo by mě,že to může být tak dobré jako holka pamatuju,že jsme dělaly z vajec a toto je teda fičák dovolila bych si doporučuju lžičku cukru a pár kapek octa. Pro srovnání.žádný E,žádný emulgátory ,zahušťovadla,stabilizátory a i ta pořizovací cena je teda bomba
ssonda
(upraveno)
5. 6. 2012, 14:25
@hrusticka84
Sophie70
(upraveno)
5. 6. 2012, 9:23
videla som to, zdalo sa mi to fajn, lebo dcére nerobí dobre kupovaná majonéza, určite vajíčka jej robia problémy, takže toto by mohlo byť dobré ..... a keď majonézy nezjeme naraz veľmi veľa, tak je aj zdravá... keď si prepočítame, tak možno zjeme za lyžicu oleja a to zasa nie je až tak veľa
ssonda
(upraveno)
5. 6. 2012, 17:09
@Sophie70
Eillee
(upraveno)
4. 6. 2012, 22:47
Super, vyzkoušíme
peke
(upraveno)
4. 6. 2012, 19:09
Tak jsem neodolala a včera k obědu majonézu udělala Byla super i na maso a kdyby se mi chtělo a nastrouhala bych do toho okurek, tak by byla i tatarka Jinak super vychytávka, vše potřebné vždy po ruce
ssonda
(upraveno)
4. 6. 2012, 19:55
@peke
Michaela_
(upraveno)
4. 6. 2012, 15:45
je jen tato majoneza chutnejsi, nebo zdravejsi?...klasicka kupovana ma v sobe olej, vejce+trvanlivost...tady olej , mleko....Takze mi vyplyva ze je jen chutnejsi diky
evicela
(upraveno)
4. 6. 2012, 16:35
@Michaela_
Tak třeba zapomenete koupit, a tahle je fakt během ninuty hotová a mlíko a olej většinou doma je, a když někdo dělá doma ze žloutků a oleje, tak zase riskuje salmonelu, tahle je bez rizika, takže za mě nápad na 1.
ssonda
(upraveno)
4. 6. 2012, 16:16
@Michaela_
Nejak Váš dotaz nechápu.Ptáte se proč jsem recept vkládala?Jestli je chutnější-těžko říct,mě osobně chutnala,ale Vám třeba nebude.100 ml oleje asi moc zdraví nepřinese-tak o co jde?
Michaela_
(upraveno)
4. 6. 2012, 16:40
@ssonda
..defacto o nic...ja myslela, ze je jako zdravejsi jen me to zajimalo..