Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 134 návštěvníků)

Pečené "mleťáky" (mleté maso) se sýrem - bez přidaného tuku!!

0.0
Pečené "mleťáky" (mleté maso) se sýrem - bez přidaného tuku!!

Potřebné ingredience

500g mletého hovězího masa, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 vejce, 3 větší stroužky česneku, 1 menší-střední cibule, 1 lžička majoránky, paprika sladká i pálivá, sůl, pepř, strouhanka, eidam (já dávám cca 60g)

Postup přípravy

Zdravější, než smažené karbenátky, jako příloha jen vařené brambory, abychom do sebe "zbytečně" necpali smažené, tučné a kalorické jídlo.
Maso, vrchovatou lžíci hořčice, celé vejce, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou cibuli, v ruce promnutou majoránku, trochu sladké i pálivé papriky, sůl a pepř smícháme a pořádně prohněteme rukama. Přidáme nahrubo nastrouhaný eidam a malinko zaprášíme strouhankou. Vše důkladně prohněteme a tvoříme menší či větší placičky (vysoké cca 1-1,5cm), lehce obalíme strouhankou a klademe na plech pokrytý pečícím papírem. Vložíme do trouby, pečeme na střední stupeň, jakmile budou z jedné strany zlaté až světle hnědé, otočíme a dopečeme i z druhé strany. Podáváme se šťouchanými, vařenými bramborami nebo bramkaší. Pokud někdo chce úpravu pro děti nebo nechce/nemůže pikantnější jídla, místo dijonské hořčice použije klasickou plnotučnou, papriku dá jen sladkou a méně pepře. Naopak pokud někdo chce ještě pikantnější, může použít navíc ještě grilovací či jiné ostřejší koření.Rozpouštějící se sýr uvolní jednak tuk, takže není další třeba a také zajistí křupavou krustu.Nechte si chutnat! PS: z uvedeného množství jsme měli 16ks, z toho dva větší, na fotce jsou na malém dezertním talířku.

"těsto" máme hotové

hotovo, už s tím jen do trouby

detail syrového "mleťáku"

po vytažení z trouby

a na talíři, příloha jen uvařené a pošťouchané brambory (bez másla, mléka, jen osolené) s bazalkou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie