Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 133 návštěvníků)

kuřecí SVÍČKOVÁ a moje univerzální knedlíky

0.0
kuřecí SVÍČKOVÁ a moje univerzální knedlíky

Potřebné ingredience

4kuřecí stehna , 2 ptlíky mražené zeleniny pod svíčkovou , 1lžíce plnotučné hořčice , 3cibule , 4bobkové listy,5kuliček nového koření , 6-7 kuliček celého pepře , ocet , cukr , sůl , 1 smetana ke šlehání , 150g slaniny , 2-3plátky citronu , máslo KNEDLÍKY : 5rohlíků (měla sem dva dny staré)150ml mléka,60g hrubé mouky,1vejce,sůl,pepř,najemno pokrájená petrželka , 100g slaniny

Postup přípravy

v hrnci necháme opéct 150g slaniny,přidáme cibuli nahrubo nakrájenou , až se cibule zatáhne,tak přidáme mraženou zeleninu , opět necháme chvíli opékat a přidáme maso , chvíli mícháme,aby se maso zatáhlo a poté podlijeme vodou,tak,aby kuřecí stehna byla ponořená

přidáme - bobkový list,nové koření,celý pepř a ještě 2-3kolečka citronu , 1lžíci octa , 1 lžíci hořčice a necháme provářet dokud není maso měkké .. mezitím občas zamícháme a doléváme vodu

když je maso měkké,tak ho vyjmeme

vyndáme koření a rozmixujeme , zahustíme trochou jíšky ... já dělám z másla a mouky

přilijeme smetanu a necháme chvíli povařit a nakonec dochutíme ... dávám ještě cukr,ocet,citronovou šťávu,pepř,sůl a když mám dochuceené,tak ještě přidávám trochu másla

KNEDLÍKY : nakrájím si slaninu a rohlíky na kostičky , slaninu opeču na pánvi , rohlíky si dám do misky a zaleju teplým mlékem,přidám slaninu,petržel,lžičku soli,trochu pepře,vejce a zamíchám a nakonec mouku .. pak jen udělám koule a hodím do osolené vařící vody a vařím tak 12minut , knedlíky po vyndání propíchám a potřu trochou sádla,nebo oleje - sádlo je lepší

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JarkaH 9. 9. 2012, 18:43
a proto je to anglicky "candel sauce" (Y)
evicela 8. 9. 2012, 12:09
,-) tož svíčková to určitě není, ale spíš kuře na divoko, ale určitě velká dobrota, dělám z kuřecích prsou nebo krůtích (jidlo) (hello)
kata2103 8. 9. 2012, 12:20
@evicela Svíčková není nic krom skutečně pravé svíčkové,kterou asi i velmi zřídka děláme... Čili ano,pokud to má typickou chuť,proč to nenazvat svíčkovou.Vždyť je to fuk,hlavně,že je to dobré,ne? Občas se tu fakt řeší hrozný krávoviny. Za mě pěkný a jistě chutný recepis :-)
Pami 9. 9. 2012, 8:20
@kata2103 přesně tak, já tomu také říkám svíčková. Vždyť to je svíčková omáčka (F)
wWendy 11. 9. 2012, 15:14
@Pami (Y) :-)
plamenek 7. 9. 2012, 20:02
Dělám také s ostatními druhy masa,zvěřina,králík,krůta,kuřečí,vepřové.
chucky 1111 11. 9. 2012, 8:22
@plamenek Já také :-D (H)
wWendy 8. 9. 2012, 12:06
@plamenek přesně tak a jaká je to dobrota,že (Y) :-)
Zrušený účet 7. 9. 2012, 19:19
Někdo dělá svíčkovou taky z vepřového a taky je to svíčková, to bych asi neřešila, fakt jde o tu omáčku. Spíš mně k tomu přijdou zvláštní ty knedle, i když k něčemu jinému můžou být dobré, vypadají zajímavě, recept na ně si vytisknu. :-)
wWendy 8. 9. 2012, 12:08
@ Ivčo díky za pochopení :-) jasn,jen ty knedle zkuste ... nám moc chutnají a odezvy na ně sou kladné .. je to změna a já pprád ztkouším něco nového a tyto knedle děám často , hodí se k tomu skvěle :-)
aguslava 7. 9. 2012, 19:23
@ jenže to není svíčková, to si lidi jen tak nazvou, ale se svíčkovou to nemá nic společného.... no nic já jdu radši dělat něco co záživnějšího než se dohadovat o ničem (L)
Pekyska 7. 9. 2012, 19:24
@aguslava A když neuděláte jako maso pravou hovězí svíčkovou, ale jiné hovězí maso, tak to taky není svíčková? (F)
aguslava 7. 9. 2012, 19:49
@Pekyska No to je asi jasné, z jakého jiného by se měla dělat svíčková ,-).
chucky 1111 11. 9. 2012, 8:29
@aguslava Nejde o maso,jestliže je v základu směs na svíčkovou mražená či čerstvá jedná se vždy o svíčkovou omáčku milé kuchařinky !! (H)
wWendy 11. 9. 2012, 15:18
@chucky 1111 (L) děkuji , sem ráda,že většina chápe o co mi jde a šlo při tomto receptu :-$
aguslava 11. 9. 2012, 11:41
@chucky 1111 :-$
aguslava 7. 9. 2012, 16:28
Může to být dobré, ale nechápu jak to může mít něco společného se svíčkovou *-), kuřecí stehno a svíčková je přece úplně něco jiného, tohle je spíš kuřecí na zelenině *-)
wWendy 8. 9. 2012, 12:05
@aguslava tak to asi moc nevaříte,nebo o tom spíš nevíte .... je mi sice teprve 22let,ale vařím od 10let a sem i vyučená v tomto směru,takže o vaření vím dost a vařím denně ... kupte si receptury pokrmů,které se prodávají spešl do škol na učení ... přečtěte a pak piště .. nemyslím to zle,ale upřímně u svíčkové jde především o omáčku,maso je až na druhé pozici ... a hlavně maso hovězí svíčková se na svíčkovou používá zřídkakdy , jednoduše protože je to sice kvalitní maso,ale je drahé,takže ho na to kupuje jen menšina lidí .. ani já na to pravou svíčkovou nepoužívám ... jak tady psala už paní,tak svíčková se dělá jak z kuřecího,tak králíka,běžně z vepřového,také na zvěřinové hody se dělá svíčková ze zvěřiny ... atd ... já sem sem dala pro inspiraci a jelikož nám chutná a je to vezre,kterou děti neodmítají jako jiná masa , ne , aby se tu rozebíraly zbytečnosti ... děkuji a hezký den :-)
Martitina (upraveno) 18. 9. 2013, 3:01
@wWendy Tak to je smutný kino, jste vyučená kuchařka a nevíte nic o původu tohoto jídla... svíčková se jmenuje svíčková právě kvůli masu, ze kterého se původně vařila, a to, že se zaměňuje za jiný druh hovězího nebo se dokonce prasí použitím jiných mas, např. kuřecího nebo mletého, je věc druhá 8-| ale to není vaše vina, spíš školy, která vás tohle nenaučila a nebo jste jen nedávala pozor. A upřimně - být vámi, tak Receptury teplých pokrmů pro učňák raději nikde neuvádím jako vzor a pokladnici kuchařské moudrosti, tak si fakt koledujete o zesměšnění. Ještě bych pochopila, kdyby jste uváděla nějakou klasickou straročeskou kuchařku případně kuchařky kuchařských mistrů, ale Receptury?... to jako fakt ne.
Martitina 17. 9. 2013, 22:18
@Martitina Mimochodem, přidávám jeden zajímavý odkaz http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?id=871
Marti W. 18. 9. 2013, 14:14
@Martitina Nejdřív vložte nějaký pěkný recept a pak trapte ostatní.
chucky 1111 11. 9. 2012, 8:31
@wWendy Já to vidím přesně tak,jde o omáčku a to jasná svíčková,holt každej nemá na hovězí maso,a tím to není je to omáčkou :-)
wWendy 11. 9. 2012, 15:20
@chucky 1111 ono ani nejde o to,že by na hovězí maso nebylo , hovězí svíčkovou kupuju ráda , ale nejraději na steaky,nebo grilování či tatarák , ale na svíčkovou mi je to škoda (L) ale přesně jak píšete jde o omáčku
aguslava (upraveno) 9. 9. 2012, 20:15
@wWendy Já neříkám že recept je špatný, možná že ingredience jsou podobné jako na svíčkovou, ale tohle je prostě kuře na smetaně nebo na zelenině, maďarský guláš taky nebudete vařit z kuřecího masa, to už je pak úplně něco jiného (F). O vaření vím opravdu dost (L). taky Vám přeji pěkný den :-)
wWendy 11. 9. 2012, 15:23
@aguslava nevím proč ste to musela takhle začít řešit ... jsou to malichernosti a zbytečnosti,každý chápe,že jde o omáčku a nějaké dohady co a jak a proč nemají smysl .. když ochutnáte,tak omáčka je stejná jako u klasické svíčkové ...
kebulka 7. 9. 2012, 16:52
@aguslava paní má psáno kuřecí svíčková,tam jde přeci o tu omáčku,která díky svým ingrediencím se nazývá svíčková.Né podle masa. Máte hovězí svíčkovou,dokonece v normách mám i sekanou svíčkovou. Takže vy pouze slovíčkaříte. maso je maso a svíčková omáčka je svíčková omáčka (L)
wWendy 8. 9. 2012, 12:09
@kebulka sem ráda,že všichni ostatní pochopili smysl tohoto receptu krom paní Hanky (L)
kebulka 9. 9. 2012, 8:03
@wWendy (L) (Y)
wWendy 8. 9. 2012, 12:09
@kebulka sem ráda,že všichni ostatní pochopili smysl tohoto receptu krom paní Hanky (L)
aguslava 7. 9. 2012, 19:15
@kebulka Ta omáčka je pod svíčkovou, tak proto svíčková omáčka (F).
zanetkaR 7. 9. 2012, 20:09
@aguslava By mě zajímalo,kolik lidí dnes používá na svíčkovou omáčku pravou svíčkovou??? (zip) Ani za komančů se nedělala,a to stálo maso asi tak třetinu +o(
KáKá 7. 9. 2012, 20:23
@zanetkaR tak třeba já bych hovězí nedala do huby (zip) ,-) a dělám z vepříka,krůtí,kuře,králík a říkám tomu taky svíčková a problém s tím nemám (Y)
MarusK 8. 9. 2012, 12:06
@KáKá To mi připomnělo kamaráda. Byl nám pomoct na chalupě, při obědě do sebe cpal guláš až měl boule za ušima, něco povídal o mase a pak z něj vypadlo že hovězí by do huby nikdy nevzal. Když dojedl, tak jsem mu řekla že to maso v guláši bylo hovězí:D A jak mu šmakovalo:D
KáKá 8. 9. 2012, 19:29
@MarusK hovězí pozřu jen ve vývaru-někdy,ale mně by se to co kamarádovi určitě nestalo,hovgul teda určitě poznám a hovězí maso mi strašně smrdí,takže fakt ne,udělám ho,ale nejím ho
aguslava 7. 9. 2012, 20:25
@KáKá Já s tím taky vcelku nemám problém ať si každý jí co mu chutná, jen bych to jídlo tak nenazvala.... ale každého věc (Y)
aguslava 7. 9. 2012, 20:23
@zanetkaR Já si zase nedovedu představit, že bych někoho pozvala na oběd, že budu podávat svíčkovou a přinesla mu vepřové nebo polité stehno "svíčkovou" ,-), natož to dát třeba jídelního lístku......
Pekyska 7. 9. 2012, 20:17
@zanetkaR Tak to vypadá, že prakticky nikdo nejí svíčkovou se svíčkovou omáčkou (smich) ,-) ,-)
kebulka 7. 9. 2012, 19:33
@aguslava vy jste kuchařka,že to víte? *-)
aguslava 7. 9. 2012, 19:49
@kebulka (Y)
kebulka 9. 9. 2012, 8:02
@aguslava to je prima odpověď ,-)
wWendy 9. 9. 2012, 15:17
@kebulka nejhorší je srážka s blbcem ,-)
kebulka 9. 9. 2012, 18:04
@wWendy jo dík a ten blbec mám být já,nebo Vy ? *-) (F)
wWendy 9. 9. 2012, 18:26
@kebulka ale ne , já sem myslela paní tady z diskuze víte , vůbec ne vás (L)
aguslava 9. 9. 2012, 19:57
@wWendy Nechápu proč mě urážíte, já jen napsala že ten název se k tomu jídlu nehodí ,-), ale jestli chcete klidně si tomu říkejte jak chcete, jestli je podle vás blbec každý kdo má svůj názor, tak to jste taky pořádnej blbeček (L)
wWendy 11. 9. 2012, 15:17
@aguslava je vidět,že ste nepochopila a ani nechcete :-$
aguslava 11. 9. 2012, 19:32
@wWendy nenapsala jsem nic špatného neurazila jsem ani Váš recept, ale jen napsala že bych to jídlo tak nenazvala, nic víc ..... a Vy hned na mě s blbcema, pro mě jste hloupoučký člověk co nesnese kritiku (F). Nevím proč to zdejší kuchařky tak pobouřilo ,-)
wWendy 11. 9. 2012, 22:30
@aguslava ne o to nejde , jen nedokážete pochopit význam a důvod tohoto receptu ... nedivim se,že to pobouřila,když ste jediná,která nemůže pochopit myšlenku tohoto receptu ... dávají se sem recepty pro inspiraci a ne pro kritiku,tak když se vám to nelíbí,tak si tyto komentáře nechte,já je vážně nepotřebuju .... sem ráda,když někdo zkusí a zachutná a zalíbí se recept a ti které moje recepty neosloví těm poděkuju,že zkusili ,ale je mi jasné,že každému chutná něco jiného , ale řešit názvy je prostě hloupost , proto sem taky napsala,žže nejhorší je srážka s blbcem , to bylo spíš okrajově než vážně myšleno , jen se to tak říká , ale to nechápete ..vyloženě zle sem to nemyslela
kebulka 9. 9. 2012, 18:45
@wWendy (F) aha
b.l.a.n.k.a. 7. 9. 2012, 16:42
@aguslava Tak já dělám také králíka s Halali jako svíčkovou a všichni tomu doma říkáme svíčková a víme, že to tak není. Je to taková falešná náhražka. Mě to divné nepřijde.
wWendy 8. 9. 2012, 11:46
@b.l.a.n.k.a. králík s Halali je moc dobrý , také sem zkoušela :-)
chrienova 7. 9. 2012, 16:11
knedlíky vyzkouším, vypadají super (Y) (Y) (Y)
wWendy 8. 9. 2012, 11:45
@chrienova Mončo jen zkuste,my je zbožňujem a je to zas něco jiného než klasika furt dokola ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie