Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 178 návštěvníků)

Inteligentní řezy (z jednoho těsta tři vrstvy!)

0.0
Inteligentní řezy (z jednoho těsta tři vrstvy!)

Potřebné ingredience

150 g cukru krupice 150 g másla 8 žloutků 9 vrchovatých lžic polohrubé mouky 4 vanilkové cukry 1 l mléka 8 bílků

Postup přípravy

Recept mi dala moje kamarádka a já jsem tyto řezy dělala z hecu, protože se mi nechtělo věřit, že dám do trouby jedno těsto na plechu a po upečení budu mít tři vrstvy. Ta jedna je hutnější, druhá chutná jako puding a ta třetí jako piškot.A opravdu to funguje. Věřím, že tu fungují fyzikální zákony,ale tento obor není zrovna můj koníček.:-)

Postup:
Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a třeme do pěny. Přidáváme po částech mléko a mouku, nakonec sníh z bílků. Plech dobře vymažeme máslem,(nedávejte pečící papír, těsto je hodně řídké a zateklo by pod papír!) nalijeme hmotu (je hodně řídká, nelekejte se toho) a dáme do studené trouby. Troubu nastavíme na 130 - 135 °C a pečeme 1,5 hodiny. Po celou dobu pečení neotvírejte troubu! Pak ji vypneme a moučník necháme v troubě vychladnout. Až je studený, vyndáme z trouby a dáme do lednice.
Moučník můžete po upečení i otočit a pak budete mít piškot dole.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lenulkaamimi 27. 10. 2012, 9:18
Teď je v troubě,tak jsem zvědavá,ale vábně to nevypadalo. *-)
Ivuli 2 27. 10. 2012, 9:33
@lenulkaamimi To nevypadá, ale o to to je větší překvapení po upečení!Tak pak hned dejte vědět. Já jsem byla strašně zvědavá a uřezala jsem si kousek hned jak to vychladlo v troubě. Vrstvy to udělalo a docela chutnalo. Pak jsem to dala do ledničky a když jsme to pak jedli vychlazené, dělaly se nám boule za ušima. Jen manželovi se to zdálo málo sladké, tak jsem mu to pořádně ocukrovala. Dala jsem ochutnat kamarádkám a všem to moc chutnalo. Tak doufám, že si pochutnáte i vy. Jen je tam dlouhá doba toho chladnutí v troubě a pak chlazení v lednici.Já to pekla večer a do rána jsem to v té troubě nechala. ,-)
Marci75 27. 10. 2012, 12:54
@Ivuli 2 Tak jsem jí z poloviny dávky šoupla do trouby. Mám plynovou, tak jsem zvědavá, jestli z toho něco bude,podložila jsem jí alobalem a dala na vyšší příčku, aby se nepekla moc rychle. A doufám, že budu mít tu trpělivost 1,5 hod. neotevírat a pak to tam nechat ještě schladnout. To na ní určitě zapomenu ,-)
Pekyska 27. 10. 2012, 17:15
@Marci75 tak jak, Monku (H) ,-)
Marci75 27. 10. 2012, 17:38
@Pekyska ,-) Měla jsem tu návštěvu, teda postup je zdlouhavý a moje trpělivost pramalá ,-) Už je v lednici, chtěla jsem ho načít hned z trouby, ale vydržím, asi to chce opravdu před nakrojením vychladit. Udělala jsem pro jistotu jen z poloviny dávky, do malé silikonové formy, vypadá zatím dobře, jen jsem fakt měla o dělat, abych neotevřela troubu dřív ( jsem takový zvědavý tvor ,-) ) Tak za hoďku to risknu, vyfotím a pochubím se (smich)
Pekyska 27. 10. 2012, 17:45
@Marci75 jsem zvědavá, tak se svěř ,-)
Marci75 27. 10. 2012, 18:05
@Pekyska Tak koukejte, kdo jste zvědavé ,-) ,-) ,-) ,-) Ještě jsem jí nenechala úplně vychladit, ale i tak - tý jo, ono to funguje :-o :-D Dokonce jse při nešikovnějším podebrání kousku buchty od sebe oddělují, fakt, jak když jsou to tři těsta (Y) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4213908 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4213910 Akorát jsem ten sníh z bílků asi zamíchala víc, než mělo být - buchta na talíčku při pohledu zhora vypadá jako ty více pórovité houbičky na nádobí (smich) (smich) (smich) Za fotky se omlouvám - neumím fotit a navíc to nesvětlo v kuchyni (ty zatracené LED žárovky ) A chuťově - uprostřed bych to přirovnala jako když pečete něco s tvarohovou nebo pudinkovou vrstvou, celkově to chutná po vanilce, docela dobrá, není suchá. (F) (F) (F) Jo a ještě - mám plynovou troubu bez možnosti nastavit teplotu - mám jen plný, střední nebo mírný stupeň - takže jsem jí pekla na vyšší příčce, podložila jsem jí ještě třemi vrstvami alobalu, aby se nepekla moc rychle a teplotu staženou na minimum.
Ivuli 2 27. 10. 2012, 18:47
@Marci75 Děkuju moc za vyzkoušení i zastání!! Jsem moc ráda, že se povedlo i chutnalo. Ulevilo se mi!!! ,-)
Mellisande 27. 10. 2012, 18:20
@Marci75 Díky moc za odzkoušení pro plynové trouby (F) Takže péct předepsanou dobu na nejnižší plamen?
Marci75 27. 10. 2012, 18:23
@Mellisande mám klasickou Moru- má tři příčky, takže jsem to dala na tu nejvyšší - plamen mám jen zespodu, pekla jsem v silikonové formě, podložila jsem to radši ještě na třikrát složeným alobalem a alobalem i přikryla zezhora, a knoflík na minimum. Postup jsem dodržela. (F) Mě to udělalo normálně radost ,-)
Jia 27. 10. 2012, 17:19
@Pekyska Ještě chladí................ (zima) ,-)
Marci75 27. 10. 2012, 17:38
@Jia teprve chladím, možná kdybych to šoupla na balkon do sněhu, bude rychleji :^)
koblizecek 26. 10. 2012, 23:06
No,ctu to po nekolikate je to neuveritelne.Jelikoz je to s dost vajec pockam,az to nekdo vyzkousi. Jo a jeste jak velky pekac? :-)
Marci75 27. 10. 2012, 18:07
@koblizecek vyzkoušeno, klidně upečte, je vláčná, docela dobrá, chuťově jednoduchá, a funguje to. Tak, jen mi prosím teď někdo vysvětlete - jak to *-) ,-)
Ivuli 2 26. 10. 2012, 23:17
@koblizecek Já jsem to pekla na plechu 30x40. Taky jsem tomu nevěřila a teď už jen čekám na vysvětlení nějaké kuchařky - fyzikářky! :-)
ZDENDA57 26. 10. 2012, 22:03
Ivi zdravim z Kyjova a musim tu supr inteligentni buchticku zkusit vypada luxusne ahoj Zdenka (Y) (Y) (clamp) (clamp) :-o |:o) |:o)
Ivuli 2 26. 10. 2012, 22:13
@ZDENDA57 Děkuju moc za pozdrav i pochvalu! I já zdravím rodačku! (F) (L)
perluse 26. 10. 2012, 21:42
Vypadá lákavě a jestli je to fakt tak jednoduchý, jdu do toho (Y)
Ivuli 2 26. 10. 2012, 21:43
@perluse Držím pěsti ať se podaří!!! (F)
KáKá 26. 10. 2012, 21:31
vypadají lákavě (Y)
Ivuli 2 26. 10. 2012, 21:36
@KáKá A je to skoro bez práce! :-)
Marci75 26. 10. 2012, 21:31
vypadá to zajímavě, až skoro neuvěřitelně, že to po upečení může takto vypadat. Ráda bych vyzkoušela, ale mám plynovou troubu a nejmeší stupeň je tu asi na 160 stupňů, tak mám asi smolíka (F)
Ivuli 2 26. 10. 2012, 21:35
@Marci75 Já jsem tomu taky nevěřila!Ale s tou plynovou troubou to fakt nevím. *-)
Marci75 26. 10. 2012, 21:41
@Ivuli 2 zaujalo mě to, já to risknu ani na malý plech z půlky dávky, uvidím, co to provede ,-)
Ivuli 2 26. 10. 2012, 21:46
@Marci75 Tak držím pěsti! A dejte vědět!Třeba to bude ještě lepší. (F)
Marci75 27. 10. 2012, 18:12
@Ivuli 2 výsledek v RF (F)
zdenka54 26. 10. 2012, 21:12
No toto to musím vyzkoušet, ten plech se jen vymaže a nevysype moukou ? *-)
Ivuli 2 26. 10. 2012, 21:27
@zdenka54 Já jsem nevysypávala, jsem zvyklá na pečící papír, takže mně to pod něj trochu zateklo a podruhé jsem plech jen vymazala. Ale to těsto je tak řídké, že by se to s tou moukou asi smíchalo. Takže je to na Vás. [A] (H)
alt 27. 10. 2012, 13:22
@Ivuli 2 Tak už se mi to peče v troubě, jen teda jak jsem tam začala dávat to mlíko tak se mi to zdrclo, tak jsem zbytek mlíka ohřála, aby bylo teplejší.A spravilo se to, A mě teda napadlo, jak se to smíchá s tím sněhem tak on stejně jakoby zůstal pořád na vrchu , asi je lehčí, a tím pádem i na tom plechu je jako vrstva nahoře a proto se upeče kypřeji, než prostředek a spodek plechu.Tak jsem si to vysvělila teda já.. :-)
Janyse 27. 10. 2012, 15:12
@alt Tak jsem také vyzkoušela, právě mám v troubě. ALe jak píšete, že ten sníh Vám zůstal na vrchu, tak mě také, jenže já se ho snažila rozmíchat do celého těsta a to je asi ta chyba. Teď se mě to určitě nepovede *-)
Marci75 27. 10. 2012, 17:40
@Janyse já to tedy vmíchala víc, ale asi jsem to měla vmíchat jen lehce - je to jak píšete - sníh zůstane více nahoře a vytvoří ten piškot (F)
Ivuli 2 27. 10. 2012, 15:30
@Janyse Já se to taky snažila rozmíchat! Tak hlavu vzhůru, určitě se povede! (F)
Ivuli 2 27. 10. 2012, 15:30
@Janyse :-)
lenulkaamimi 28. 10. 2012, 6:44
@Ivuli 2 Povedlo se! Dnes peču znova! Snědla jsem to skoro sama,ještě že jsem pekla jen z půl dávky. ,-)
Ivuli 2 28. 10. 2012, 7:48
@lenulkaamimi To jsem moc ráda! (clamp) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie