Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 732 návštěvníků)

VÝBORNÉ KOKOSKY - recept z roku 1930

0.0
VÝBORNÉ KOKOSKY - recept z roku 1930

Potřebné ingredience

250 g moučkového cukru, 120 g strouhaného kokosu, 60 g strouhanky, 4 velké bílky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Bílky se ušlehají v pevný sníh, za stálého šlehání se po částech přidává cukr. Nádoba, v níž šleháme, se postaví do jiné nádoby s horkou vodou a šlehá se dál až je bílková hmota horká. Potom se přidá kokos, strouhanka, vanilkový cukr a zlehka se prošlehá, až se všechno sváže. Nakonec se přidá citrónová šťáva a po promíchání se hmota z ohně odstaví.

Po vychladnutí se sázejí na pomaštěný plech lžičkou malé kopečky (já dávám na pečící papír). Pečeme v mírně vyhřáté troubě do zlatožluta. Doplňuji, pekla jsem na 160 stupňů cca 17 minut. Z jedné dávky jsem měla 80 kokosek.

Chutnají jako ty, co se kupovaly za totáče pod pultem ve vybraných cukrárnách.

Foto dodám později, moji pánové stačili kokosky z dvojité dávky za 2 dny sníst.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kata2103 8. 12. 2013, 17:02
Vypadají lákavě,neztvrdnou?Většinou mi kokosky ztvrdly.
juhelka 8. 12. 2013, 17:52
@kata2103 Delam je uz nekolik let, nikdy neztvrdly. Naopak, casem jeste meknou, tedy pokud vydrzi. ,-)
Zrušený účet 8. 12. 2013, 16:55
Přesně, luxusní, jinak se nedá napsat, dnes vyzkoušeno...děkuji za recept. |:o)
juhelka 8. 12. 2013, 17:53
@ Diky. Uz mam take jednu davku upecenou a chystam se delat dalsi.
simi161 7. 12. 2013, 15:53
tak jsem dneska upekla a jsou opravdu luxusní |:o) |:o) |:o) |:o) a to já se sladkému vyhýbám, ale neodolala jsem ,-) ,-) ,-) už tady mám zástup čekatelů na Váš recept :-) každý kdo ochutnal, tak chválil (Y) (Y) (Y) Moc děkujeme za recept :-) (hello) (hello)
juhelka 8. 12. 2013, 17:54
@simi161 Dekuji, at se dari i ostatnim.
vokrij 8. 12. 2013, 15:44
@simi161 Kokosky jsem pekla dnes a jsou výborné.Diky moc za recept a přeji všem krásný advent. |:o) |:o)
juhelka 8. 12. 2013, 17:56
@vokrij Dekuji moc, krasne svatky i vam. (stromecek)
xantipa3 6. 12. 2013, 21:12
Kokosky jsem před chvilkou upekla,ale místo toho abych dělala kopečky,tak jsem dala těsto do zdobícího sáčku.Vypadají moc dobře.Recept na ně je opravdu super! (clamp) (Y) |:o)
juhelka 8. 12. 2013, 17:58
@xantipa3 Jste sikulka. (clamp) dekuji (L)
Reggina 3. 12. 2013, 17:48
Dobrý den Romano, dnes jsem kokosky podle vašeho receptu upekla a jsou opravdu luxusní (jidlo) (Y) (Y). Děkuji za super recept. (F) (F) (L)
juhelka 3. 12. 2013, 18:12
@Reggina To jsem ráda, (Y), děkuji (F)
peke 2. 12. 2013, 10:06
doufám, že budou tak chutné jak vypadají. Bílky mám v lednici a hledám co s nimi... (Y) (Y) (Y)
juhelka 3. 12. 2013, 18:12
@peke Myslím, že vás nezklamou. Dejte vědět, zda chutnaly (F)
Fidluke 1. 12. 2013, 17:55
Právě jsem dopekla, jsou fakt výborné, moc děkuji za receptík (Y) (Y)
juhelka 2. 12. 2013, 9:40
@Fidluke Děkuji, já se na ně teprve chystám (F)
Avima 28. 11. 2013, 22:25
Podle tohoto receptu peču kokosky 50 roků /mám ho od tety/, jsou opravdu výborné (Y) (Y) (Y)
krišon 29. 11. 2013, 9:36
@Avima Já jen 38 roků - nemají konkurenci, syn jí jen dva druhy cukroví - kokosky a linecké, ostatní někdy ani neochutná
juhelka 2. 12. 2013, 9:41
@krišon ,-), jsou opravdu výborné - ani se synovi nedivím
juhelka 29. 11. 2013, 8:04
@Avima Děkuji, já si ho náhodou našla sama a riskla jsem je zkusit. Risk se vyplatil. (Y) (L)
lonik 28. 11. 2013, 21:35
(Y) (Y) (Y) (Y)
Vera N 28. 11. 2013, 18:02
(Y) (Y) (Y)
kvítečko 22. 11. 2013, 18:48
dobrý tip (Y)
Kulíšek 15 22. 11. 2013, 10:54
Nevím zda to chápu dobře,bélky se napřed šleají za studena do tuha a po přidání cukru se teprve šlehají za horka? *-)
juhelka 22. 11. 2013, 11:59
@Kulíšek 15 Ano. Sleham bilky za studena a po pridani cukru v pare - tedy za horka.
Lucka385 21. 11. 2013, 19:23
Recept vypadá skvěle, určitě ho letos vyzkouším. Kokosky zkouším už třetí rok za sebou (ne tento recept, vždycky jiný) a nikdy mi nezměkly. Každý rok jsem je vyhodila, protože byly tak tvrdé, že se nedali jíst. Jen by mě zajímalo, jak dlouho dopředu kokosky pečete? Týden? Nebo dříve či později? Děkuji.
juhelka 21. 11. 2013, 21:10
@Lucka385 Delam je podle toho, jak mam bilky. Mekke jsou prakticky hned. U nas z jedne davky dlouho nevydrzi, vetsinou na Vanoce zbudou az ze treti davky.
Kutil 21. 11. 2013, 12:07
Mám recept od cukrářky (ještě za totáče).Je velmi jednoduchý 1bílek,7dkg cukru 7dkg kokosu.Vše smícháme za studena.Na pečící papír dáváme lžičkou,můžeme blízkosebe neroztečou se.Pečeme v mírné troubě do světle růžové.Sundat z papíru ještě za tepla. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
juhelka 21. 11. 2013, 13:38
@Kutil Díky, ale já zůstanu věrná svému osvědčenému. (F)
jablcko111 21. 11. 2013, 12:45
@Kutil Vďaka za recept od cukrárky (Y)
marhulda 21. 11. 2013, 8:34
Prosím, ovlivní to výsledek, když vynechám fázi "šlehat do horka" a budu šlehat do tuha jen za studena? Nezkoušel to už někdo?
juhelka 21. 11. 2013, 13:38
@marhulda Obávám se, že ano - bílky vyšlehané za horka netečou. Není to o tolik práce navíc a vážně stojí za to. (Y)
marhulda 25. 11. 2013, 14:20
@juhelka Aha, tak to bude ten fígl. Děkuji (F)
pkrivka 23. 10. 2013, 13:40
Zeptám se, vyšleháte bílky a pak ještě mixerem všeháte i ten kokos a další nebo to už jen promícháte lehce vařečkou? Nespadne to? A takto upéct stačí - na těch 160 st. 17 minut, mě se stává, že mi to jakoby teče další den po upečení..(ne teda tento recept, ale jiné..) předem děkuji za odpovědi :-)
juhelka 21. 11. 2013, 7:49
@pkrivka Kokos stačí pak už jen promíchat. (F) Spadne, ale to vůbec nevadí, stejně těsto pak nabírám lžičkou a tvořím hromádky. Kokosky peču do růžova (nebo zlatožluta tak to je v originál receptu, mně to připadá spíš jak růžová) , nic mi neteče. (Y)
lidare 25. 1. 2013, 20:22
(Y) (Y) (Y)mňam (clamp) (clamp) (clamp)
juhelka 27. 1. 2013, 16:36
@lidare díky (L)
Janness 16. 1. 2013, 15:49
Tak na Vánoce jsem dělala ze tří dávek a teď jdu na ně znovu,zbyly mi bílky a přeci je nevyhodím ,-) a ty kokosky jsou prostě úžasný (Y)
Kutil 21. 11. 2013, 12:08
@Janness zkuste můj rychlý recept.Je vynikající.Jitka Obrázek je i s receptem na našich stránkách (Y) (Y) (Y) (Y)
juhelka 25. 1. 2013, 20:07
@Janness :-D, děkuji. Tedy, že bude někdo péct kokosky hned po Vánocích, to by mě nenapadlo ,-)
laskonka333 27. 12. 2012, 10:40
|:o) |:o) |:o)
juhelka 25. 1. 2013, 20:07
@laskonka333 (F) (F) (F)
poupe 23. 12. 2012, 21:32
Právě jsem dopekla a skoro polovinu snědla. Jsou výborné, ihned přepisuju do receptů a příští rok dělám nejméně dvojitou dávku. Krásné vánoce (andel)
juhelka 27. 12. 2012, 10:16
@poupe ,-), děkuji. U nás vydržela na Vánoce až ta třetí dávka ,-) Hodně štěstí, zdraví, lásky a úspěchů v novém roce (silvestr)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie