Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 170 návštěvníků)

Lemon Curd - doporučuji!!!!

5.0
Lemon Curd - doporučuji!!!!

Potřebné ingredience

3 vajíčka-rozšlehaná,2citrony-štáva + jemně nastrouhaná kůra,100g cukru krupice(možno použít třtinový),100g másla

Postup přípravy

1-Omyté citrony vymačkáme a jemně nastrouháme kůru-opravdu dbejte na to,aby se strouhala pouze žlutá část,po bílé by to zhořklo\
\
2- v misce nad parou rozpustíme máslo,cukr a štávu s kůrou z obou citrónů\
\
3- poté vlijeme rozšlehaná vajíčka a šleháme cca 8 minut do úplného zhoustnutí-je to konzistence jako pudink\
\
4- vlijeme do sklenic a uchováváme v lednici (vydrží cca 2 týdny)\
\
\
\
-lze použít místo marmelády,do dortů,palačinek,výborný je na opečené toustíky,nebo po přidání tvarohu a smetany zamrazit jako citrónovou zmrzlinku....je to úžasná žranice :-D a má opravdu hodně využití,jak já říkám :-D za málo peněz hodně muziky :-D- určitě stojí za vyzkoušení,nebudete litovat!!!\
\
-lze použít i jako milý dáreček,třeba pro nějakého maroda :-)

potřebné přísady ...

tady je vidět konzistence - podobná pudinku

nejlepšíííí povzbuzení-na toustu k snídni s džusíkem a kafem vás úplně nakopne do nového dne

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Inkakos 11. 3. 2013, 18:43
Tak mně bohužel vůbec neoslovil (N). Ať jsem dělala, co jsem dělala, nechtělo mi to nad parou vůbec zhoustnout, ačkoli jsem to šlehala už déle jak 15 minut, nic, ani se to nehlo. Tak jsem to nakonec uvařila klasicky na plotně, to zhoustlo prakticky ihned :-$. Nevím, jestli jsem z těch dvou citronů vymačkala moc šťávy, nebo čím to bylo....Navíc to bylo hodně kyselé :´(. Příště zkusím přidat víc cukru, třeba se to povede :-$
certos 11. 3. 2013, 21:15
@Inkakos *-) Ivčo tak netuším,kde jste mohla udělat chybu,já ho mám vždy úžasný *-) ...měla jste klasické máslo,žádnou náhražku?......přiště třeba vyzkoušejte namíchat citron+pomeranč (F) ..né každý má rád citróny,jak říkám,mě chutově vždy připomíná citrónovou zmrzlinu (F)
Inkakos 12. 3. 2013, 18:51
@certos Ano, použila jsem klasické, pravé máslo, ale i tak se to nepovedlo :´(. Děkuju za radu, o víkendu to tedy zkusím s tím pomerančem, snad se tentokrát zadaří, protože citrusy a pokrmy vyrobené z nich miluju :-$ |:o)
certos 12. 3. 2013, 20:05
@Inkakos (F) (F) (F) (F) tak budu držet palce (Y) určitě už se zadaří a pak mi tedy dejte vědět :-$ (F) (F) (F) (F)
Inkakos 13. 3. 2013, 19:38
@certos Moc děkuju a určitě se ozvu (F) (F)
čučinek 11. 3. 2013, 14:50
(H) (H) (H) (H) Za zkoušku to rozhodně stojí |:o) |:o) |:o) |:o) musím zalovit v paměti kde seženu chemicky neošetřené citrony *-) a pak určitě vyzkouším (Y) Andrea (mamca) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
certos 12. 3. 2013, 9:51
@čučinek (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L)
janai 10. 3. 2013, 14:42
.... zkusila jsem s pomerančem a (Y), včera jsem udělala k svačině tvaroh se smetanou a tímto a fakt dobrota... díky za recept
certos 10. 3. 2013, 16:29
@janai (F) (F) (F)jsem moc ráda,že vám chutná (L) (L) (L)
Jarčaa 9. 3. 2013, 15:05
Bezva i do bílého jogurtu... (child9) :-$
certos 10. 3. 2013, 10:47
@Jarčaa (Y) (Y) (Y) a s vyšlehanou šlehačkou je to bomba (zajic)
dandy.x 9. 3. 2013, 14:59
Tak jsem také zkusila,je to VYNIKAJÍCÍ (Y) (Y) (Y) chodí mi to užírat samotný 8o| 8o| příště zkusím limetky nebo pomeranč (F)
certos 9. 3. 2013, 15:59
@dandy.x (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)já na něj taky věčně chodím ,-)
cipkacipka 7. 3. 2013, 20:38
když to tak čtu,tak to asi taky zkusím..měla jsem strach aby to nebylo moc kyselé... (Y) (Y) (Y)
certos 8. 3. 2013, 9:04
@cipkacipka :-$ já bych to přirovnala k citronové zmrzlině,určitě to není moc kyselé,naopak hrozně dobré (L)
petrana.h 6. 3. 2013, 21:30
žere mi to dcera :-S..jinak je to stráášně dobrý... |:o)
certos 7. 3. 2013, 8:19
@petrana.h :-D :-D :-D :-D však říkám,že se musí dobře schovat ,-) (smich) (smich) (smich)
Michaela73 6. 3. 2013, 17:54
Právě doděláno, úžasná mňamka.
certos 6. 3. 2013, 20:13
@Michaela73 (clamp) (clamp) (clamp) šikulka,jsem ráda,že vám chutná (F) (F) (F)
anešis 6. 3. 2013, 16:11
(Y) (Y) tak jsem dneska udělala a je to SUPER! Manžel sice říká, že jemu to nechutná, ale tím líp- aspoň zbude víc na mě ,-)
certos 6. 3. 2013, 20:13
@anešis :-D :-D :-D :-D no buďte ráda ,-) ,-) ,-) ,-) já si ho musím schovávat ,-)
lase 6. 3. 2013, 10:04
Tak jsem nakoupila citrony, a jdu na to |:o)
certos 6. 3. 2013, 20:12
@lase (clamp) bezva,pak písněte jak se podařilo (flower)
koblizecek 6. 3. 2013, 9:51
ty vajicka v te pochoutce nevadi uchovavat 14 dni?To se nezkazi? *-)
certos 6. 3. 2013, 11:22
@koblizecek :-D :-D :-D mě vydržel dva dny ,-) pak byl sežrán,takže mě nikdy nevydrží 14 dní (smich) .....jinak při uchovávání v čisté sklenici v lednici vydrží bez problémů (L)
katerina-kaca 6. 3. 2013, 9:56
@koblizecek pokud to uděláte do 3l sklenice ,mohlo by to vydržet dva týdny , jinak dost pochybuju ,-) je to opravdu děsně žravý , Čistě teoreticky by to vydržet mělo , je to tepelně opracované a citronová šťáva je vlastně konzervant
certos 7. 3. 2013, 12:13
@katerina-kaca (smich) (smich) (smich)
Egreska 6. 3. 2013, 9:47
ja ho robievam už 12 rokov ,recept som si doniesla z Anglicka ,-) tiež ho milujem ,ale ja robievam aj s pomarančom ,je taký jemnejší http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=41790&user=163785
certos 6. 3. 2013, 19:36
@Egreska (Y) Martinko díky,někdy možná také vyzkoušíme s pomerančem,ale já tu chut citrónu zbožnuju,takže pro mě je to takto božská mana ,-) :-)
nataska19 6. 3. 2013, 9:18
Tak jsem dělala včera poprvé ( raději z poloviční dávky) a musím říci, že chuť je skvělá. Zkusila jsem na toust - chutnalo. Vyzkouším na citronovou babetu - rozkrojím a promažu. (Y) (Y). Děkuji za recept.
certos 6. 3. 2013, 19:34
@nataska19 (F) (F) (F) (F) Blani jsem ráda,že vám také chutná (L) (L) (L)
hheellaa 5. 3. 2013, 21:41
Citrony miluju :-) určitě vyzkouším. Díky.
certos 6. 3. 2013, 19:34
@hheellaa (Y) určitě nebudete litovat!!!!!!! |:o)
Dan.ka 5. 3. 2013, 21:38
(Y)Znám to jako citronovou pomazánku,je to výborný (Y)
certos 6. 3. 2013, 12:38
@Dan.ka (Y) (Y) (Y) (L)
Petttt 5. 3. 2013, 20:16
*-) no já tu dobrotu asi budu muset udělat ,-)ale kdy *-) *-) *-) Nee Janik mi ho vyrobí a pošle poštou (smich) (F)Dík drahá (L)
certos 6. 3. 2013, 8:37
@Petttt (hello) teta koukej přijet a já ti ho budu denně servírovat (*) (*) (*) (pusa) (smich)
Petttt 7. 3. 2013, 20:03
@certos ,-) hu to by bylo asi nejlepší jinak to neochutnám (clamp)
certos 8. 3. 2013, 11:24
@Petttt (smich) tak koukej balit kufry ,-)
Jikri 5. 3. 2013, 7:21
Mňam, mňam. S dcerou naprosto milujeme a o zbytek jsme schopné se porvat. Tedy naní to už malé děcko, aby jste si nemysleli, že chudince dítěti matka utrhuje od úst, je to téměř osmnáctiletá slečna.
certos 5. 3. 2013, 10:48
@Jikri ,-) já ho mám pro jistotu v lednici dobře maskovaný ^o) (pst) (smich)
KitchenSlave 4. 3. 2013, 22:19
toto je môj naj naj krém (Y)ja ho pridávam k vyšľahanej šľahačke,piškotový korpus natriem citronovým džemom a na to tú šľahačku...a samotný je tiež výborný,ale fakt návykový ,-)
certos 4. 3. 2013, 23:02
@KitchenSlave (F) no Jani konečně jsem našla něco,co ukojí mou lásku k citrónům ,-) a tady je tolik způsobů,jak se vyřádit,bože já budu muset hooodně brzo dělat novou dávku :-D
KitchenSlave 5. 3. 2013, 20:29
@certos vieš čo je úplne super?že koláč im chutí ale samý krém nemusia...sám mám málo ,-)
certos 5. 3. 2013, 20:40
@KitchenSlave :-D ... no já musím udělat druhou dávku :-p jaksi jsem zhřešila :-$ [A] (smich)
ajkammm 4. 3. 2013, 20:50
tak to zkusím (Y)
certos 4. 3. 2013, 21:28
@ajkammm (smich) Andrej hlavně bacha,je to návykovééé ,-) já na něj neustále chodím do lednice,nechápu,jak někomu může vydržet 2 týdny :-D [A] (pst) ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie