(recept
si oblíbilo 80 návštěvníků)
Rybízový koláč - jiný a zajímavý!!
Potřebné ingredience
20dkg másla35dkg hladké mouky150g cukru5žloutkůzpracovat jako linecké těstoNavrch:5 bílků 25dkg moučk. cukrurybíz
Postup přípravy
Těsto dát upéct do trouby na 200°C a rychle ušlehat 5 bílků a 25 dkg cukru moučky. Do sněhu vmíchat rybíz. Potřít nedopečené těsto sněhaem, ztlumit troubu na 150°C a péct 15-20 minut.
Dobrou chuť
Já rybízové bublaniny apod vůbec nemusím, tohle je jediná buchta ve které mi rybíz vůbec nevadí, naopak, je výborná!!
Dobrou chuť
Já rybízové bublaniny apod vůbec nemusím, tohle je jediná buchta ve které mi rybíz vůbec nevadí, naopak, je výborná!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
11. 8. 2020, 20:57
basetka
(upraveno)
9. 8. 2020, 7:48
Včera vyzkoušeno s bílým rybízem. Není to tak barevně hezké, ale chuťový výsledek dokonalý Díky za recept, podobný dělávala moje babička
Nadys
(upraveno)
8. 5. 2016, 10:21
zkusím i s rebarborou
beata
(upraveno)
26. 4. 2016, 9:14
Jeee, to je recept od Haliny P., zrovna o víkendu dávali reprízu pořadu.
lenule11111
(upraveno)
25. 4. 2016, 21:46
Těsto se nemusí nechávat uležet v lednici jako linecké těsto?? Chci vyzkoušet s borůvkami..
Věrka a Anetka
(upraveno)
21. 5. 2016, 12:52
@lenule11111
Lenko, když stíhám, nechávám uletže, ale většinou ne
sympatie
(upraveno)
25. 4. 2016, 20:46
Určitě bude výborný, ale rybíz je pro mě strašně kyselý
Věrka a Anetka
(upraveno)
21. 5. 2016, 12:52
@sympatie
Na mě je rybíz taky hodně kyselý, ale moučkový cukr ve sněhu vše krásně vykompenzuje
jananovazak
(upraveno)
25. 4. 2016, 20:34
Úplně se mi zbíhají sliny. A co rebarbor myslíte, že by se hodil?
zuzouš
(upraveno)
8. 7. 2015, 19:34
Jo jo, přesně takový nám dělá maminka, taky jediná buchta, kde mi rybíz nevadí. Původně do receptu prý patřily jahody, ale to musí být příšerně sladké. Zrovinka dneska jsem si na ni pochutnávala - určitě doporučuji, je to mňamka.
PetraRol
(upraveno)
8. 7. 2015, 18:49
Ninouš
(upraveno)
8. 7. 2015, 15:22
Tak dnes jsem upekla koláč a je luxusní Moc děkuji za recept,ráda zase upeču ke Díky
itinka007
(upraveno)
2. 8. 2013, 15:28
zkoušeli jste to ze zmraženého rybízu?? mám rybíz jenom v mražáku , nebo s ostružin??
idany
(upraveno)
25. 4. 2016, 21:39
@itinka007
dělám ze zmraženého rybízu a ještě zamíchávám 10dkg kokosu,dávám míň cukru,je to výborný
li.za.rd
(upraveno)
3. 8. 2013, 10:39
@itinka007
Někdo tu psal, že dělá i ze zmraženého a ostružiny tu taky padly...
li.za.rd
(upraveno)
2. 8. 2013, 14:50
Výborný koláč Jen se mi trochu rozpadl... Krájela jsem vlažné, to asi bude tím...
jjanael
(upraveno)
5. 10. 2012, 14:18
Dnes jsem upekla a nic lepšího jsem teda už dlouho v puse neměla, je neskutečně výborný!!! Moc díky za recept!!
babies
(upraveno)
22. 7. 2009, 16:15
Dobrý den,moooooc chválím tento koláč,dnes jsem ho zkusila a je naprosto výbornýýýýýý určitě ho budu péct častěji díky za super receptík,mějte se hezky Nikča
Nikis.
(upraveno)
27. 9. 2008, 16:55
Naprosto super buchta Hledala jsem nějaký recept, kde bych zužitkovala loňský rybíz , moc ho totiž nemusíme a narazila jsem na tento recept a musím říct, že je prostě skvělý Dělala jsem to na velký plech, podle receptu (přidala jsem jen asi 1/3 PDP) a těsta je tak akorát, díky PDP to trošku vyskočilo, manžel to chválí moc, i děti, takže opravdu doporučuji upéct ostatním
Věrka a Anetka
(upraveno)
9. 8. 2008, 11:43
Všem děkuju za pozitivní komentáře, mám radost, že Vám tato dobrota taky chutná V
adriM
(upraveno)
8. 8. 2008, 22:23
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat všechen ten rybíz se vmíchá do sněhu? Kolik tedy toho rybízu má být přibližně? Děkuji
Věrka a Anetka
(upraveno)
9. 8. 2008, 11:42
@adriM
Andrejko ano, všechen rybíz se vmíchá do sněhu a musím se přiznat že fakt nevím kolik, dávám ho od oka, to poznáte aby rybízu nebylo moc ani málo - menší miska je tak akorát(to jsem vám dala přesnou míru co??) Nebojte se určitě se povede Dobrou chuť V
marfanov
(upraveno)
5. 8. 2008, 12:26
právě se s ním láduju a musím říct, že jsem nečekala, že bude až tak moc dobrý! díky za recept
Janci
(upraveno)
27. 7. 2008, 12:58
Recept je výborný, všem doporučuji! A Věrce děkuji za vložení.
Jarra75
(upraveno)
13. 7. 2008, 18:14
Výborný moc dobrý, super receptík dnes jsem upekla,díky za recept už je uložen v oblíbených dáky