(recept
si oblíbilo 145 návštěvníků)
Kokosky - bez šlehání v páře a přesto vynikající

Potřebné ingredience
150 g cukru krupice, 100 g moučkového cukru, 120 g mletého kokosu, 4 bílky, lžíce citronové šťávy, 60 g prosáté strouhanky
Postup přípravy
Do bílků vsypu cukr krupici a vyšlehám v ručním šlehači až se tvoří špičky, pak lehce vmíchám prosátý cukr moučkový, kokos, strouhanku a přikapu citron ... lehce promíchám. Pomocí dvou kávových lžiček tvořím malé bochánky, které pokládám na pečící papír. Vkládám do trouby vyhřáté na 160 - 170 stupňů a peču kolem 17 minut do růžova, upečené se z papíru krásně sloupnou ... z tohoto množství jsou necelé 3 plechy ...

A toto jsou plněné kokosky, na linecké kolečko dám doprostřed pikantní marmeládu, kakaový máslový krém či obyčejnou nutelu dám do zdobicího sáčku a udělám kolem marmelády věneček, přilepím kokosku a dám do chladu. Po hodině spodek kokosky namočím v čokoládě (rozpuštěná čokoláda na vaření s kouskem omegy)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
perlorodka77
(upraveno)
19. 12. 2015, 12:57
Dobry den, dekuji za recept, mate je peknejsi, ale jsou super, navrchu krupave, zevnitr mekkoucke. Pekne svatky, Markéta

nahlásit

krišon
(upraveno)
19. 12. 2015, 18:06
@perlorodka77
Děkuji za vyzkoušení rodinného receptu a také přeji příjemné prožití vánoc Alena
nahlásit

kvítečko
(upraveno)
18. 12. 2015, 15:09

nahlásit

krišon
(upraveno)
19. 12. 2015, 11:03
@kvítečko
Pokud chci vysloveně kokosové pusinky, tak doporučuji dát jen 20 gramů prosáté strouhanky ....
nahlásit