Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 145 návštěvníků)

Kokosky - bez šlehání v páře a přesto vynikající

0.0
Kokosky - bez šlehání v páře a přesto vynikající

Potřebné ingredience

150 g cukru krupice, 100 g moučkového cukru, 120 g mletého kokosu, 4 bílky, lžíce citronové šťávy, 60 g prosáté strouhanky

Postup přípravy

Do bílků vsypu cukr krupici a vyšlehám v ručním šlehači až se tvoří špičky, pak lehce vmíchám prosátý cukr moučkový, kokos, strouhanku a přikapu citron ... lehce promíchám. Pomocí dvou kávových lžiček tvořím malé bochánky, které pokládám na pečící papír. Vkládám do trouby vyhřáté na 160 - 170 stupňů a peču kolem 17 minut do růžova, upečené se z papíru krásně sloupnou ... z tohoto množství jsou necelé 3 plechy ...

A toto jsou plněné kokosky, na linecké kolečko dám doprostřed pikantní marmeládu, kakaový máslový krém či obyčejnou nutelu dám do zdobicího sáčku a udělám kolem marmelády věneček, přilepím kokosku a dám do chladu. Po hodině spodek kokosky namočím v čokoládě (rozpuštěná čokoláda na vaření s kouskem omegy)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

perlorodka77 19. 12. 2015, 12:57
Dobry den, dekuji za recept, mate je peknejsi, ale jsou super, navrchu krupave, zevnitr mekkoucke. Pekne svatky, Markéta (Y)
krišon 19. 12. 2015, 18:06
@perlorodka77 Děkuji za vyzkoušení rodinného receptu a také přeji příjemné prožití vánoc Alena
kvítečko 18. 12. 2015, 15:09
(Y)
krišon 19. 12. 2015, 11:03
@kvítečko Pokud chci vysloveně kokosové pusinky, tak doporučuji dát jen 20 gramů prosáté strouhanky ....

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie